Hvis du ikke kan fjerne den siste betalingsmåten du brukte eller bruke Apple-ID-en uten noen betalingsmåte

Finn ut hvorfor du ikke kan bruke en Apple-ID uten betalingsmåte i App Store, i iTunes Store og andre steder.

Det er flere mulige årsaker hvis du ikke kan opprette en Apple-ID uten å legge inn en betalingsmåte eller fjerne betalingsmåter fra en eksisterende Apple-ID.

I noen tilfeller, for eksempel hvis du bruker en eksisterende Apple-ID med App Store for første gang, må du oppgi betalingsinformasjon.

Hvis du fortsatt ikke kan bruke Apple-ID-en eller opprette en ny Apple-ID uten betalingsmåte, prøver du disse trinnene. Du kan være i én eller flere av situasjonene som er beskrevet nedenfor. Etter hvert trinn du prøver, sjekker du om du kan bruke Apple-ID-en eller opprette en ny Apple-ID uten betalingsmåte.

Hvis du prøver å fjerne betalingsmåten fordi du har en ukjent belastning på bankutskriften din, kan du få hjelp med å identifisere ukjente belastninger først.

Se abonnementene dine

Hvis du har aktive abonnementer, må du ha minst én betalingsmåte registrert. Hvis du vil fortsette å bruke abonnementene dine, kan du bytte betalingsmåte. Men hvis du vil fjerne alle betalingsmåtene, kan du avslutte abonnementene og/eller nedgradere iCloud-lagringsabonnementet. Før du gjør dette, bør du vurdere å ta en sikkerhetskopi av enhetene dine uten å bruke iCloud.

Når abonnementsperioden er utløpt, prøver du å fjerne betalingsmåten på nytt.

Slå av deling av kjøp

Når du konfigurerer Familiedeling, må familieorganisatoren ha registrert en betalingsmåte som blir brukt når familiemedlemmer kjøper noe eller starter opp abonnementer.

Hvis du vil fjerne betalingsmåten fra Apple-ID-en, og du er familieorganisator, må du slå av deling av kjøp først. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling > Deling av kjøp. Trykk på Del mine kjøp for å slå av deling av kjøp.

Bytte land eller region

Hvis du prøver å opprette en Apple-ID for et land eller en region uten å fysisk befinne deg der, i eller du prøver å endre en Apple-ID du allerede har til et nytt land eller en ny region (hvis du har flyttet), må du ha registrert en betalingsmåte som er gyldig i det nye landet eller den nye regionen.

Du kan ikke bruke gavekort eller Apple-ID-saldo som betalingsmåte når du endrer land eller region.

Finn ut mer om hvordan du endrer land eller region for en Apple-ID. Du kan også fjerne betalingsmåtene dine etter at du har endret land eller region.

Betal en ubetalt saldo

Du kan ikke fjerne en betalingsmåte hvis du har en saldo til betaling. Finn ut hvordan du kan betale en ubetalt saldo eller løse problemer med en betalingsmåte.

Når den ubetalte saldoen er betalt, kan du fjerne betalingsmåten.

Få mer hjelp

Hvis du har prøvd disse trinnene og fortsatt ikke kan fjerne den siste betalingsmåten din, eller hvis du ikke klarer å fjerne en betalingsmåte, kontakter du Apple-kundestøtte.