Hvis iCloud-nøkkelring ikke vil slå seg på eller synkronisere

Finn ut hva du kan gjøre hvis du trenger hjelp med iCloud-nøkkelring.

Først må du sjekke Systemstatus-siden for å se om det er driftsavbrudd. Så må du sjekke at iCloud-nøkkelringen er tilgjengelig i landet eller regionen du befinner deg i.

Vis passordene som er lagret i iCloud-nøkkelring

Hvis du vil vise passordene som er lagret i iCloud-nøkkelringen, følger du veiledningen for enheten din.

På iPhone, iPad og iPod touch med iOS 14 eller nyere

1. Trykk på Innstillinger > Passord.
  2. Bruk Face ID eller Touch ID når du blir bedt om det.
  3. Trykk på et nettsted for å vise passordet.

På iPhone, iPad og iPod touch med iOS 12 eller 13

1. Trykk på Innstillinger > Passord og kontoer> App- og nettstedspassord.
  2. Bruk Face ID eller Touch ID når du blir bedt om det.
  3. Trykk på et nettsted for å vise passordet.

På en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11

1. Trykk på Innstillinger > Kontoer og passord > Apper og nettsteder.
  2. Bruk Face ID eller Touch ID når du blir bedt om det.
  3. Trykk på et nettsted for å vise passordet.

På Mac med OS X Mavericks  eller nyere

1. Velg Safari > Valg, og klikk på Passord.
  2. Skriv inn Mac-passordet ditt.
  3. Marker et nettsted for å vise passordet.
  4. Klikk på Detaljer-knappen nederst i vinduet.

Hvis du ikke ser iCloud-nøkkelringobjekter

Det kan være flere grunner til at du ikke ser iCloud-nøkkelringinformasjonen din.

Gjenopprettet du fra en iCloud-sikkerhetskopi og så at det manglet iCloud-nøkkelringobjekter?

iCloud-nøkkelringobjekter er ikke en del av iCloud-sikkerhetskopier, fordi de allerede befinner seg i nettskyen. Har du iOS 10.3 eller nyere og vil se om iCloud-nøkkelringen er slått på, trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Nøkkelring. På iOS 10.2 og eldre versjoner trykker du på Innstillinger > iCloud > Nøkkelring.

Har du slått av iCloud-nøkkelring på alle enhetene dine?

I så fall er iCloud-nøkkelringen din fjernet fra nettskyen. Hvis du valgte å slette nøkkelringobjektene fra enhetene da du slo av iCloud-nøkkelring, blir iCloud-nøkkelringen også fjernet fra de enhetene. Du må konfigurere iCloud-nøkkelring og legge til elementer igjen.

Hvis du slår av iCloud-nøkkelring på alle enhetene dine, og velger å slette iCloud-nøkkelringen lokalt på alle sammen, blir også nøkkelringdataene dine slettet på iCloud-serverne.

Har du brukt Nøkkelringtilgang på Mac til å tilbakestille iCloud-nøkkelring?

I så fall har macOS slettet iCloud-nøkkelringobjektene dine. Prøv å sette opp iCloud-nøkkelring igjen. Hvis du må tilbakestille Mac-nøkkelringen din igjen, må du midlertidig slå av iCloud-nøkkelring i iCloud-innstillingene før du tilbakestiller macOS-nøkkelringen.

Hvis iCloud-nøkkelringen er på, men Safari ikke vil lagre eller fylle ut konto- eller kredittkortinformasjon automatisk

Hvis Safari ikke automatisk fyller ut kontonavnene, passordene eller kredittkortene dine, eller ikke spør om de skal lagres, må du kontrollere at du har den nyeste versjonen av iOS og macOS på enhetene dine. Hvis problemet vedvarer, følger du denne veiledningen for å sjekke innstillingene for Autoutfyll og Privat nettlesing på enheten din.

På iPhone, iPad og iPod touch med iOS 10 eller nyere

1. For kontonavn og passord:

• iOS 14 og nyere: Gå til Innstillinger > Passord > Autoutfylling av passord. Sjekk at Autoutfylling av passord er slått på.
  • iOS 12 og 13: Gå til Innstillinger > Passord og kontoer > App- og nettstedspassord. Sjekk at Autoutfylling av passord er slått på.
  • iOS 10 og 11: Gå til Innstillinger > Safari > Autoutfyll. Sjekk at Autoutfylling av passord er slått på.

2. For kredittkortinformasjon går du til Innstillinger > Safari > Autoutfyll. Sjekk at Kredittkort er slått på.

3. Åpne Safari. Hvis navigeringsfeltet i Safari er svart eller mørkt i stedet for hvitt eller lysegrått, slår du av Privat nettlesing. Safari arkiverer ikke kontonavn og passord når Privat nettlesing er slått på.

Trenger du fortsatt hjelp til å autofylle kredittkortopplysninger? I Safari trykker du først på kredittkortfeltet og deretter på valget «Autoutfyll kredittkort» ovenfor tastaturet.

På Mac med OS X Mavericks  eller nyere

1. Velg Safari > Valg, og klikk på Autoutfyll.
  2. Sørg for at Brukernavn og passord er valgt. For kredittkortinformasjon* må du sørge for at Kredittkort er valgt.
  3. Se om du har slått på Privat nettlesing. Safari arkiverer ikke kontonavn og passord når Privat nettlesing er slått på.

Trenger du fortsatt hjelp til å autofylle kredittkortopplysninger? I Safari trykker du på kredittkortfeltet for å få opp meldingen som ber deg velge hvilket kredittkort som skal brukes fra iCloud-nøkkelringen.

* Du må alltid oppgi kortets sikkerhetskode manuelt. iCloud-nøkkelring arkiverer ikke sikkerhetskoder for kredittkort.

Hvis Safari ikke vil lagre passordet på et av nettstedene du bruker

Enkelte nettsteder ber om at passord ikke lagres. Safari vil ikke lagre eller autoutfylle kontonavn og passord på slike nettsteder.

Hvis du ikke mottok verifiseringskoden på SMS

Hvis du bruker tofaktorautentisering, gjelder ikke fremgangsmåten nedenfor, siden du ikke har et eget SMS-verifiseringsnummer for iCloud-nøkkelring. Kontroller om du bruker tofaktorautentisering, og sjekk deretter at telefonnummeret knyttet til kontoen din er riktig.

Kontroller om du bruker tofaktorautentisering

• På din iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Innstillinger > [navnet ditt], etterfulgt av Passord og sikkerhet.
  • På Macen velger du Apple-menyen  > Systemvalg. På macOS Catalina eller nyere klikker du på Apple-ID og deretter på Passord og sikkerhet i sidepanelet. Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre, klikker du først på iCloud og deretter på Kontoinformasjon.

Kontroller eller oppdater telefonnummeret ditt

Hvis tofaktorautentisering er av, følger du denne fremgangsmåten for å sjekke at telefonnummeret ditt er riktig, eller for å oppdatere telefonnummeret ditt.

1. Sørg for at du har en sterk mobilnettforbindelse på telefonen.
  2. Kontroller at telefonnummeret ditt kan motta SMS-meldinger. Det kan du gjøre ved å be noen om å sende deg en tekstmelding.
  3. Kontroller at riktig telefonnummer er knyttet til kontoen din. Slik gjør du det:
    • På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Nøkkelring > Avansert.
    • På Mac velger du Apple-menyen  > Systemvalg og klikker deretter på Apple-ID. Klikk på iCloud i sidepanelet, og velg Nøkkelring. Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre, klikker du på iCloud, og deretter klikker du på Valg ved siden av Nøkkelring.
  4. Sørg for at telefonnummeret under Verifiseringsnummer er riktig.

Hvis du ikke kan endre SMS-verifiseringsnummeret for iCloud-nøkkelring

1. Hvis du har en enhet der iCloud-nøkkelring allerede er slått på, kan du først prøve disse trinnene for å endre iCloud-sikkerhetskoden:
    • På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Nøkkelring > Avansert og til slutt på Endre sikkerhetskode.
    • På Mac velger du Apple-menyen  > Systemvalg, klikker på Apple-ID og klikker på iCloud i sidepanelet. Velg Nøkkelring. Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre, klikker du på iCloud, og deretter klikker du på Valg ved siden av Nøkkelring. Velg «Endre sikkerhetskode …»
  2. Når du har endret iCloud-sikkerhetskoden, kan du prøve å endre SMS-verifiseringsnummeret på nytt.
  3. Hvis du fremdeles ikke kan endre SMS-verifiseringsnummeret, eller hvis du ikke har tilgang til en enhet som har iCloud-nøkkelring aktivert, kontakter du Apple-kundestøtte og bekrefter identiteten din for å få hjelp til å konfigurere iCloud-nøkkelring.