Om manglende informasjon etter at du har gjenopprettet iPhone, iPad eller iPod touch med iCloud-sikkerhetskopi

Har du merket at du mangler informasjon etter at du har gjenopprettet iPhone, iPad eller iPod touch med iCloud-sikkerhetskopi? Finn ut mer.

Ting du kan sjekke

• Sørg for at du gjenopprettet iOS-enheten din på riktig måte fra iCloud-sikkerhetskopi. Når du logger på iCloud, er ikke det det samme som når du gjenoppretter fra iCloud-sikkerhetskopi. Finn ut mer om hvordan du gjenoppretter fra iCloud-sikkerhetskopi.

• Kontroller at iCloud-sikkerhetskopi inkluderer den type informasjon du mangler. Hvis du gjenoppretter en iPad fra en iPhone-sikkerhetskopi eller omvendt, er det enkelte data som ikke gjenopprettes.

• Hvis en app ber om Apple-ID-passordet under gjenopprettingsprosessen, må du sørge for at du angir det. Noen apper og tjenester, som App Store, trenger et passord før de kan gjenopprette kjøpt innhold. Hvis du har kjøpt innhold med flere Apple-ID-er, må du angi passordet for alle Apple-ID-ene når du blir bedt om det.

• Hvis gjenopprettingsprosessen bruker lang tid på å fullføre, eller hvis du får en feilmelding, kan du finne ut hva du kan gjøre.

• Du kan også se om du har noen sikkerhetskopier på datamaskinen som inneholder dataene som mangler.

• Noen ganger kan det se ut som om gjenopprettingsprosessen er fullført, men enheten laster fremdeles ned informasjon i bakgrunnen. For å sjekke dette kan du trykke på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-sikkerhetskopi. Hvis enheten fremdeles gjenopprettes, ser du meldingen «[Enheten] gjenopprettes, og vil automatisk starte sikkerhetskopiering når den er ferdig».

iPhone showing iCloud Backup turned on

Vil du finne ut mer? Les videre for å finne ut hva som er inkludert i iCloud-sikkerhetskopi.

Om apper, musikk, filmer og TV-programmer

iCloud-sikkerhetskopi inneholder informasjon om kjøpshistorikken din fra Apple Music-appen, Apple TV-appen, Apple Books-appen, Apple Podcasts-appen og App Store. Når du har gjenopprettet fra iCloud-sikkerhetskopi, blir kjøpte medier automatisk lastet ned igjen fra Apple-tjenester. Tilgjengeligheten av nye nedlastinger varierer etter land eller region. Tidligere kjøp kan være utilgjengelige når de har blitt refundert eller ikke er tilgjengelig i butikken lenger. Noen tidligere kjøpte filmer er kanskje ikke mulig å laste ned på nytt fra Apple TV.

For noen tredjeparts apper må du kanskje laste ned data fra appleverandøren på nytt.

Hvis du brukte iTunes Match til å laste ned tidligere matchede eller opplastede sanger, albumer eller spillelister til enheten din, kan du synkronisere enheten din på en datamaskin som har innholdet ditt, for å gjenopprette media som ikke var kjøpt fra the iTunes Store eller ikke er tilgjengelig via iTunes Match.

Hvis du skal gjenopprette innhold som er kjøpt med en annen Apple-ID, logger du på med Apple-ID-en som er knyttet til det kjøpet.

Om bildene dine

Når du bruker iCloud-bilder, lastes bildene og videoene dine automatisk opp til iCloud. De er ikke inkludert i nattlige sikkerhetskopier. Når du har gjenopprettet enheten din fra iCloud-sikkerhetskopi, må du forbli tilkoblet til Wi-Fi slik at bildene og videoene dine kan lastes ned.

Hvis du ikke har slått på iCloud-bilder, kan iCloud-sikkerhetskopi inkludere bildene og videoene du har i Bilder eller Kamerarull. Er du ikke sikker på om iCloud-bilder var slått på da du tok sikkerhetskopien? Når du har gjenopprettet enheten, kan du sjekke Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder. Hvis iCloud-bilder er slått på, ble bildene lagret i iCloud-bilder.

Hvis bildene og videoene var inkludert i sikkerhetskopien, lastes de ned til iOS-enheten i bakgrunnen når du gjenoppretter. Hold forbindelsen med Wi-Fi til prosessen er fullført. Tiden det tar å gjenopprette, avhenger av størrelsen på sikkerhetskopien og nettverkshastigheten.

Finn ut mer om hva som er inkludert i iCloud-sikkerhetskopi og hvordan du synkroniserer bilder fra en datamaskin.

Om iCloud Drive

Hvis du bruker iCloud Drive, er ikke dokumentene dine inkludert i iCloud-sikkerhetskopi. De forblir oppdaterte og tilgjengelige på alle enhetene dine fordi de er lagret i iCloud. Hvis du vil lagre iWork-filene dine manuelt, kan du lagre dem på Macen eller PC-en din.

Hvis du ikke finner iWork-dokumentene dine etter at du gjenoppretter enheten, kan du gå til iCloud.com og sjekke i iCloud Drive-appen.

Om kalender- og kontaktdataene dine

Når Kalender- og Kontakter-informasjon gjenopprettes fra iCloud-sikkerhetskopi, gjenopprettes innstillingene og gamle data først. Deretter overfører iCloud de oppdaterte Kalender- og Kontakter-dataene til enheten, og overskriver de gamle dataene. Denne oppdateringen skjer automatisk og gjøres vanligvis før du legger merke til de gamle dataene.

Om Mail- og Notater-dataene dine

Siden Mail-data allerede finnes i iCloud, er det ikke inkludert i iCloud-sikkerhetskopi. iCloud-sikkerhetskopi inkluderer innstillingene for iCloud-e-postkontoen og andre e-postkontoer på enheten. Når du har gjenopprettet fra iCloud-sikkerhetskopi, erstatter iCloud og andre e-postleverandører tilgjengelige e-postmeldinger, slik at du kan fortsette der du slapp.

Hvis du konfigurerer at enheten skal lagre Notater-data i iCloud, sender iCloud disse notatene til enheten din etter at gjenopprettingen er fullført. For å finne lagringsalternativer for Notater i iOS 10.3 eller nyere trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.

Notater-data som lagres av en tjeneste fra tredjepart (for eksempel Microsoft Exchange), blir ikke sikkerhetskopiert til iCloud. Kontakt leverandøren av den aktuelle tjenesten for å få informasjon om hvordan du henter dataene.

Om Meldinger- og Taleopptak-data

Med Meldinger i iCloud og Taleopptak i iCloud*, blir tekstmeldingene og taleopptakene dine automatisk lastet opp til iCloud. De er ikke inkludert i sikkerhetskopier. Når du har gjenopprettet enheten din fra iCloud-sikkerhetskopi, må du forbli tilkoblet til Wi-Fi slik at tekstmeldingene og taleopptakene dine kan lastes ned.

Hvis du slår av Meldinger i iCloud, opphører den automatiske opplastingen av tekstmeldinger og vedlegg, men de lagres i den neste iCloud-sikkerhetskopien og lastes ned i bakgrunnen når du gjenoppretter. Hold forbindelsen med Wi-Fi til prosessen er fullført. Tiden det tar å gjenopprette, avhenger av størrelsen på sikkerhetskopien og nettverkshastigheten.

Noen ganger, hvis du gjenoppretter en enhet fra en sikkerhetskopi til en annen type enhet, gjenopprettes ikke meldinger og taleopptak. Hvis du for eksempel bruker en iPad-sikkerhetskopi til å gjenopprette en iPhone, er det ikke sikkert at meldinger og taleopptak vises på iPhone.

Hvis informasjonen din fremdeles mangler etter at du gjenoppretter, kan du prøve å gjenopprette fra en annen sikkerhetskopi i iCloud eller på datamaskinen din. Du må alltid sikkerhetskopiere gjeldende data på datamaskinen før du prøver å gjenopprette fra iCloud-sikkerhetskopi.

*Hvis du bruker iOS 11 eller eldre eller macOS High Sierra eller eldre, inkluderes taleopptakene dine i iCloud-sikkerhetskopi – ikke i iCloud.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.