Om manglende informasjon etter at du gjenoppretter iOS-enheten din med iCloud-sikkerhetskopi

Har du merket at du mangler informasjon etter at du har gjenopprettet iPhone, iPad eller iPod touch med iCloud-sikkerhetskopi? Finn ut mer.

Ting du kan sjekke

• Sørg for at du gjenopprettet iOS-enheten din på riktig måte fra iCloud-sikkerhetskopi. Når du logger på iCloud, er ikke det det samme som når du gjenoppretter fra iCloud-sikkerhetskopi. Finn ut mer om hvordan du gjenoppretter fra iCloud-sikkerhetskopi
  • Kontroller at iCloud-sikkerhetskopi inkluderer den type informasjon du mangler. Hvis du gjenoppretter en iPad fra en iPhone-sikkerhetskopi eller omvendt, er det enkelte data som ikke gjenopprettes.
  • Hvis en app ber om Apple-ID-passordet under gjenopprettingsprosessen, må du sørge for at du angir det. Noen apper, som iTunes, trenger et passord før de kan gjenopprette innhold kjøpt i disse appene. Hvis du har kjøpt innhold med flere Apple-ID-er, må du angi passordet for alle Apple-ID-ene når du blir bedt om det.
  • Hvis gjenopprettingsprosessen bruker lang tid på å fullføre, eller hvis du får en feilmelding, kan du finne ut hva du kan gjøre.
  • Du kan også finne ut om du har noen iTunes-sikkerhetskopier som inneholder dataene som mangler.
  • Noen ganger kan det se ut som om gjenopprettingsprosessen er fullført, men enheten laster fremdeles ned informasjon i bakgrunnen. For å sjekke dette kan du trykke på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-sikkerhetskopi. På iOS 10.2 eller eldre trykker du på > iCloud > Sikkerhetskopi. Hvis enheten fremdeles gjenopprettes, ser du meldingen «[Enheten] gjenopprettes, og vil automatisk starte sikkerhetskopiering når den er ferdig».

Vil du finne ut mer? Les videre for å finne ut hva som er inkludert i iCloud-sikkerhetskopi.

Om apper, musikk, filmer og TV-programmer

Innholdet du kjøper fra iTunes, App Store og iBooks, oppbevares i iCloud. Men iCloud-sikkerhetskopi inneholder bare informasjon om innholdet, og ikke selve innholdet. Når du har gjenopprettet fra iCloud-sikkerhetskopi, blir kjøpt innhold automatisk lastet ned fra iTunes Store, App Store eller iBooks Store igjen. Tilgjengeligheten til iTunes-nedlastinger varierer etter land og region. Tidligere kjøp kan være utilgjengelige hvis de har blitt refundert eller ikke er tilgjengelig i butikken lenger. Noen tidligere kjøpte filmer er kanskje ikke mulig å laste ned på nytt fra iTunes.

For noen tredjeparts apper må du kanskje laste ned data fra appleverandøren på nytt.

Hvis du bruker iTunes Match (der det er tilgjengelig), kan du bruke det til å laste ned tidligere matchede eller opplastede sanger, album eller spillelister til enheten. For å gjenopprette innhold som ikke er kjøpt fra iTunes Store eller ikke er tilgjengelig gjennom iTunes Match, synkroniserer du enheten ved å bruke iTunes på en datamaskin der innholdet er lagret.

Hvis du skal gjenopprette innhold som er kjøpt med en annen Apple-ID, logger du på med Apple-ID-en som er knyttet til det kjøpet.

Om bildene dine

Når du bruker iCloud-bildebibliotek, lastes bildene og videoene dine automatisk opp til iCloud. De er ikke inkludert i nattlige sikkerhetskopier. Når du har gjenopprettet enheten din fra iCloud-sikkerhetskopi, må du forbli tilkoblet til Wi-Fi slik at bildene og videoene dine kan lastes ned.

Hvis du ikke har slått på iCloud-bildebibliotek, kan iCloud-sikkerhetskopi inkludere bildene og videoene du har i Bildebibliotek eller Kamerarull. Er du ikke sikker på om iCloud-bildebibliotek var slått på da du tok sikkerhetskopien? Når du har gjenopprettet enheten, kan du sjekke Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder. Hvis iCloud-bildebibliotek er slått på, ble bildene lagret i iCloud-bildebibliotek.

Hvis bildene og videoene var inkludert i sikkerhetskopien, lastes de ned til iOS-enheten i bakgrunnen når du gjenoppretter. Hold forbindelsen med Wi-Fi til prosessen er fullført. Tiden det tar å gjenopprette, avhenger av størrelsen på sikkerhetskopien og nettverkshastigheten.

Finn ut mer om Min bildestrøm, hva som er inkludert i iCloud-sikkerhetskopi og hvordan du synkroniserer bilder fra en datamaskin.

Om iCloud Drive

Hvis du bruker iCloud Drive, finnes dokumentene dine allerede i iCloud, og de er ikke inkludert i iCloud-sikkerhetskopi. Hvis du vil sikkerhetskopiere iWork-filene dine manuelt, kan du lagre dem på Macen eller PC-en din.

Hvis du ikke finner iWork-dokumentene dine etter at du gjenoppretter enheten din, kan du gå til iCloud.com og sjekke i iCloud Drive-appen.

Om kalender- og kontaktdataene dine

Når Kalender- og Kontakter-informasjon gjenopprettes fra iCloud-sikkerhetskopi, gjenopprettes innstillingene og gamle data først. Deretter overfører iCloud de oppdaterte Kalender- og Kontakter-dataene til enheten, og overskriver de gamle dataene. Denne oppdateringen skjer automatisk og gjøres vanligvis før du legger merke til de gamle dataene.

Om Mail- og Notater-dataene dine

Siden Mail-data allerede finnes i iCloud, er det ikke inkludert i iCloud-sikkerhetskopi. iCloud-sikkerhetskopi inkluderer innstillingene for iCloud-e-postkontoen og andre e-postkontoer på enheten. Når du gjenoppretter fra iCloud-sikkerhetskopi, erstatter iCloud og de andre e-postleverandørene dine de tilgjengelige e-postene dine. Slik at du kan fortsette der du slapp.

Hvis du konfigurerer at enheten skal lagre Notater-data i iCloud, sender iCloud disse notatene til enheten din etter at gjenopprettingen er fullført. For å finne lagringsalternativer for Notater i iOS 10.3 eller nyere trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud. Hvis du har tidligere versjoner av iOS, trykker du på Innstillinger > iCloud.

Notater-data som lagres av en tjeneste fra tredjepart (for eksempel Microsoft Exchange), blir ikke sikkerhetskopiert til iCloud. Kontakt leverandøren av den aktuelle tjenesten for å få informasjon om hvordan du henter dataene.

Om Meldinger- og Taleopptak-data

Når du bruker Meldinger i iCloud, lastes tekstmeldingene dine automatisk opp til iCloud. De er ikke inkludert i sikkerhetskopier. Når du har gjenopprettet enheten din fra iCloud-sikkerhetskopi, må du forbli tilkoblet til Wi-Fi slik at tekstmeldingene dine kan lastes ned.

Taleopptakene dine er inkludert i iCloud-sikkerhetskopi. Hvis du slår av Meldinger i iCloud, opphører den automatiske opplastingen av tekstmeldinger og vedlegg, men de lagres i den neste iCloud-sikkerhetskopien. Vedleggene i meldingene dine lastes ned i bakgrunnen når du gjenoppretter. Hold forbindelsen med Wi-Fi til prosessen er fullført. Tiden det tar å gjenopprette, avhenger av størrelsen på sikkerhetskopien og nettverkshastigheten.

Noen ganger, hvis du gjenoppretter en enhet fra en sikkerhetskopi til en annen type enhet, gjenopprettes ikke meldinger og taleopptak. Hvis du for eksempel bruker en iPad-sikkerhetskopi til å gjenopprette en iPhone, er det ikke sikkert at meldinger og taleopptak vises på iPhone.

Hvis informasjonen din fremdeles mangler etter at du gjenoppretter, kan du prøve å gjenopprette fra en annen iCloud- eller iTunes-sikkerhetskopi. Du må alltid sikkerhetskopiere gjeldende data i iTunes før du prøver å gjenopprette fra iCloud-sikkerhetskopi.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.