Referansekoder i Apple-diagnostikk

Få mer informasjon om referansekodene som vises i testresultatene for Apple-diagnostikk.

Når du bruker Apple-diagnostikk til å teste Macen, inneholder testresultatene en eller flere av disse referansekodene.

Hvis denne informasjonen ikke hjelper deg med å løse problemet, kan du ta kontakt med Apple eller ta med Macen til en Apple-autorisert tjenesteleverandør, en Apple Store eller en uavhengig reparasjonsleverandør. Oppgi referansekoden fra testen. Originale Apple-deler er også tilgjengelige for reparasjoner utenfor garantien gjennom selvbetjent reparasjon.*

Kode

Definisjon

Mer informasjon

ADP000

Ingen problemer ble funnet.

Ingen problemer ble funnet.

ALS001

Det kan være et problem med lyssensoren.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

BMT001

BMT003

BMT004

BMT005

Det kan være et problem med Touch ID-sensoren.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

CEH001

CEH002

Det kan være et problem med håndtaket på kabinettet.

Låsen på kabinettet kan være ulåst. Kontroller at låsen er helt låst og utfør deretter testen på nytt.

Hvis du fortsatt ser denne koden, kan det være nødvendig med videre feilsøking. Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

CNT001

CNT002

CNT003

CNT004

CNT005

CNT006

CNT007

Det kan være et problem med Ethernet-maskinvaren.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

CNW001

CNW003

CNW004

CNW005

CNW006

Det kan være et problem med Wi-Fi-maskinvaren.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

CNW007

CNW008

Ingen Wi-Fi-nettverk oppdages: Ingen Wi-Fi-nettverk er innen rekkevidde, eller det kan være et problem med Wi-Fi-maskinvaren.

Kjør testen på nytt innenfor dekningsområdet til et Wi-Fi-nettverk.

Hvis du fortsatt ser denne koden, kan det være nødvendig med videre feilsøking. Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

DFR001

Det kan være et problem med Touch Bar.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

IMU001

Det kan være et problem med akselerometeret eller gyroskopet.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

LAS001

LAS002

LAS003

LAS004

Det kan være et problem med åpen/lukket-sensoren.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

NDC001

NDC003

NDC004

NDC005

NDC006

Det kan være et problem med kameraet.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

NDD001

Det kan være et problem med USB-maskinvaren.

Koble fra alle eksterne enheter unntatt tastatur, mus og Ethernet-adapter (hvis dette er aktuelt). Kjør testen på nytt.

Hvis du fortsatt ser denne koden, kan det være nødvendig med videre feilsøking. Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

NDK001

NDK003

NDK004

Det kan være et problem med tastaturet.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

NDL001

Det kan være et problem med Bluetooth-maskinvaren.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

NDR001

NDR003

NDR004

NDR005

NDR006

Det kan være et problem med styreflaten.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

NDR007

En ekstern inndataenhet ble oppdaget.

Koble fra eksterne inndataenheter og kjør testen på nytt.

NDR008

Det kan være et problem med styreflaten.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

NDT001

NDT002

NDT003

NDT004

NDT005

NDT006

Det kan være et problem med Thunderbolt-maskinvaren.

Koble fra eksterne Thunderbolt-enheter og kjør testen på nytt.

Hvis du fortsatt ser denne koden, kan det være nødvendig med videre feilsøking. Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

NNN001

Det ble ikke funnet et serienummer.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PFM001

PFM002

PFM003

PFM004

PFM005

PFM006

PFM007

Det kan være et problem med System Management Controller (SMC).

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PFR001

Det kan være et problem med firmwaren i datamaskinen.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPF001

PPF003

PPF004

Det kan være et problem med viften.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPM001

Det kan være et problem med en minnemodul.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPM002

PPM003

PPM004

PPM005

PPM006

PPM007

PPM008

PPM009

PPM010

PPM011

PPM012

PPM013

PPM014

PPM015

PPM016

Det kan være et problem med den interne minnemaskinvaren.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPN001

PPN002

Det kan være et problem med strømstyringssystemet.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPP001

PPP002

PPP003

PPP004

PPP005

PPP006

PPP007

PPP008

Det kan være et problem med strømadapteren.

Sørg for at du bruker riktig strømadapter, koble strømadapteren fra datamaskinen og stikkontakten, og koble deretter til på nytt. Kjør testen på nytt.

Hvis du fortsatt ser denne koden, kan det være nødvendig med videre feilsøking. Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPP017

Begge portene på Apple 35W Dual USB-C-portadapteren er i bruk.

Når du kjører Apple-diagnostikk med denne adapteren, kan du bruke kun én av ladeportene.

PPP018

Hurtiglading støttes ikke med den tilkoblede strømadapteren.

Se Apple-kundestøtteartikkel HT212755 for å finne ut hvilke strømadaptere, kabler og skjermer som kan hurtiglade denne enheten.

PPP020

Ingen strømadapter ble oppdaget.

Sørg for at du bruker riktig strømadapter, koble strømadapteren fra datamaskinen og stikkontakten, og koble deretter til på nytt. Kjør testen på nytt.

Hvis du fortsatt ser denne koden, kan det være nødvendig med videre feilsøking. Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPR001

Det kan være et problem med prosessoren.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPT001

Fant ikke batteriet.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPT002

PPT003

Batteriet må snart byttes ut. Det fungerer normalt, men holder dårligere på ladingen enn da det var nytt.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPT004

Batteriet trenger service. Batteriet fungerer ikke som det skal, selv om endringene i atferden eller kapasiteten ikke nødvendigvis er merkbare. Du kan fortsette å bruke batteriet før det kontrolleres, uten at datamaskinen tar skade.

Hvis du har en Mac med Intel-prosessor, kan du bekrefte resultatet ved å bruke Apple-diagnostikk på Internett: Velg Slå av i Apple-menyen , slå på Macen igjen, og trykk og hold nede Tilvalg-D umiddelbart inntil Apple-diagnostikk starter.

Hvis du fortsatt ser denne koden, eller du har en Mac med Apple-chip, kan du kontakte Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPT005

Batteriet er ikke riktig installert. Slå av og slutt å bruke Macen. Datamaskinen trenger service.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPT006

Batteriet trenger service. Batteriet fungerer ikke som det skal, selv om endringene i funksjonaliteten eller kapasiteten ikke nødvendigvis er merkbare. Du kan fortsette å bruke batteriet før det kontrolleres, uten at datamaskinen tar skade.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

PPT007

Batteriet må byttes ut. Batteriet fungerer som det skal, men kapasiteten er betydelig svekket sammenlignet med da det var nytt. Du kan fortsette å bruke batteriet til du bytter det ut, uten at datamaskinen tar skade.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

VDC001

VDC003

VDC004

VDC005

VDC006

VDC007

Det kan være et problem med SD-kortleseren.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

VDH001

VDH002

VDH003

VDH004

Det kan være et problem med en lagringsenhet.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

VDH005

Kan ikke starte macOS-gjenoppretting.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

VFD001

VFD002

VFD003

VFD004

VFD005

VFD006

VFD007

Det kan være et problem med skjermen eller grafikkprosessoren.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

VFD008

VFD009

Det kan være et problem med HDMI-kontrolleren eller kontrollerne (hvis utstyrt med mer enn én HDMI-port).

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

VFD010

Det kan være et problem med Apple I/O-kortet.

Hvis Apple I/O-kortet er installert i datamaskinen, setter du kortet inn på nytt og utfører testen på nytt.

Hvis du setter inn kortet på nytt og denne koden vises, kan det være nødvendig med ytterligere feilsøking.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

Hvis du avinstallerer Apple I/O-kortet, forventes denne koden.

VFF001

VFF002

VFF003

Det kan være et problem med lydmaskinvaren.

Kontakt Apple eller ta med datamaskinen til en AASP eller Apple Store for å finne ut hvilke alternativer for service og kundestøtte som er tilgjengelige.

* Uavhengige reparasjonsleverandører har tilgang til originale Apple-deler, verktøy, opplæring, serviceveiledninger, diagnostikk og ressurser. Reparasjoner fra uavhengige reparasjonsleverandører dekkes ikke av Apples garanti eller AppleCare-abonnementer, men kan være dekket av leverandørens egen reparasjonsgaranti. Selvbetjent reparasjon gir tilgang til originale Apple-deler, verktøy og reparasjonshåndbøker slik at kunder som har erfaring innen reparasjon av elektroniske enheter, kan utføre sine egne reparasjoner utenfor garantien. Selvbetjent reparasjon er for øyeblikket tilgjengelig i bestemte land og regioner for spesifikke modeller av Mac-maskiner introdusert i 2020 eller senere. Hvis du vil se reparasjonshåndbøker og bestille deler for kvalifiserte modeller, kan du gå til siden for selvbetjent reparasjon.