Få hjelp med dato og klokkeslett på iPhone, iPad og iPod touch

Du kan bruke Dato og tid-innstillingene for å få iOS-enheten til å justere for sommertid og endringer i tidssone automatisk.  Hvis du ser feil dato, klokkeslett eller tidssone på iOS-enheten din, eller hvis den ikke bytter til sommertid automatisk, kan du finne ut hva du må gjøre.

Sjekk innstillingene

Se om du fortsatt trenger hjelp etter hvert trinn:

1. Sørg for at du har den nyeste versjonen av iOS.
  2. Slå på Still inn automatisk1 under Innstillinger > Generelt > Dato og tid. Da stilles dato og klokkeslett automatisk inn basert på tidssonen. Hvis det finnes en tilgjengelig tidssoneoppdatering, får du beskjed av enheten din.
  3. Tillat at enheten bruker gjeldende posisjon til å finne riktig tidssone. Dette gjør du ved å gå til Innstillinger > Personvern > Stedstjenester > Systemtjenester og velger Tidssoneinnstilling.
  4. Sjekk at enheten viser riktig tidssone i Innstillinger > Generelt > Dato og tid > Tidssone.

Hvis du fremdeles trenger hjelp

Hvis enheten fremdeles viser feil dato, klokkeslett eller tidssone,2 må du endre hver innstilling i stedet for å bruke Still inn automatisk. Du kan for eksempel ha iOS 9 og eldre, og landet ditt, regionen din eller myndighetene i landet ditt har endret tidssone eller sommertid. Hvis dette er tilfelle, gjør du følgende:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Dato og tid.
  2. Slå av Still inn automatisk.
  3. Nå kan du endre tidssonen, datoen eller klokkeslettet:3
    • Trykk på Tidssone, og skriv inn en by med tidssonen du er ute etter. (Er du usikker på hvilken by du skal skrive inn? Bruk tidssonekartet på timeanddate.com for å finne en by med tidssonen du leter etter.)
    • Eventuelt kan du trykke på datoen for å endre dato og klokkeslett.
  1. Alternativet for å slå på Still inn automatisk er kanskje ikke tilgjengelig hos alle operatører eller i alle land og regioner.
  2. Hvis klokkeslettet på iOS-enheten er feil etter synkronisering med en datamaskin, kan klokkeslettet på datamaskinen være feil. Sjekk klokkeslettet på datamaskinen under Systemvalg > Dato og tid. Der har du kanskje mulighet til å velge «Still inn dato og tid automatisk».
  3. Manuelle justeringer av tidsinnstillinger for å endre appatferd (for eksempel tidtakere i spill) anbefales ikke.