Hvis betalingsmåten avslås i App Store eller iTunes Store

Endre faktureringsinformasjonen din for å betale en ubetalt saldo.

Hvis du har en ubetalt saldo i App Store eller iTunes Store, ser du kanskje en av disse meldingene:1

• «Det har oppstått et faktureringsproblem med et tidligere kjøp. Endre faktureringsinformasjonen for å løse problemet.»
  • «Det har oppstått et faktureringsproblem med et tidligere kjøp. Klikk på Kjøpshistorikk for å se på og løse problemet. Hvis du avbryter, kan du ikke kjøpe noe før betalingsspørsmålet er løst.»

Hvis banken din avslår belastningen, eller det oppstår et problem med betalingsmåten din, blir bestillingen ubetalt. Du kan ikke utføre andre kjøp eller oppdatere apper, inkludert kostnadsfrie apper, før du oppdaterer faktureringsinformasjonen din for å betale ubetalte regninger.

En iPhone X som viser Kontoinnstillinger-delen i Innstillinger.

Bruk en annen betalingsmåte

Du kan endre faktureringsinformasjonen under Innstillinger på iPhone, iPad, eller iPod touch, eller i iTunes på Mac eller PC. Bruk en gyldig betalingsmåte i landet ditt eller regionen din, hvor du har penger tilgjengelig. Du kan ikke velge Ingen når du har en ubetalt saldo eller forfalt betaling.

Etter at du har oppdatert faktureringsinformasjonen, forsøker App Store eller iTunes Store automatisk å belaste eventuelle utestående betalinger til den oppdaterte betalingsmåten.

Du kan kanskje også bruke den samme betalingsmåten som før, hvis du kun trenger å oppdatere faktureringsadressen din, utløpsdatoen eller annen kortinformasjon. Hvis du er utenfor USA, må du kanskje kontakte banken din for å tillate internasjonale kjøp.

En iPhone X som viser et eksempel på Kjøpshistorikk. En ubetalt regning i rød tekst.

Finn en ubetalt regning

På en iOS-enhet: Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store, og trykk deretter på Apple-ID-en din. Trykk på Vis Apple-ID og logg på med Apple-ID-en din, og trykk deretter på Kjøpshistorikk. (Du kan også se kjøpshistorikken din i App Store eller iTunes Store.)

Finn det ubetalte kjøpet, som sannsynligvis er øverst på listen, og trykk på det, og deretter endrer du betalingsmåten din.

Du må betale for ubetalte kjøp eller abonnementer før du ber om en refusjon.

Hvis du ser en uventet belastning

Når du har betalt for kjøpet, kan dube om en refusjon2 hvis du ikke gjenkjenner kjøpet. Du kan også si opp et abonnement hvis du ikke ønsker å fortsette med det.

Hvis et barn eller en mindreårig har tilgang til enheten din, kan du konfigurere foreldrekontroller og begrense mulighetene deres for kjøp i app. Hvis barnet eller den mindreårige har sin egen enhet, kan du også konfigurere Familiedeling for å kontrollere hva de kjøper på enheten sin.

Hvis du har kontaktet banken din angående uenighet om en belastning i App Store eller iTunes Store tidligere, må du kontakte dem igjen for å autorisere denne belastningen og fremtidige kjøp i App Store og iTunes Store.

Få mer hjelp

Hvis du fremdeles trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

1. Hvis du bruker Familiedeling og ser disse meldingene, må familieorganisatoren oppdatere faktureringsinformasjonen sin.

2. Refusjonsforespørsler må utføres i refusjonsperioden, men kan ikke garanteres. Se Vilkår og betingelser for mer informasjon.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.