Hvis betalingsmåten avslås i App Store eller iTunes Store

Du kan ikke gjøre kjøp eller oppdatere apper før du har endret eller oppdatert betalingsmåten.

Hvis du har en ubetalt saldo i App Store eller iTunes Store, ser du kanskje en av disse meldingene:

• «Det har oppstått et faktureringsproblem med et tidligere kjøp. Endre faktureringsinformasjonen for å løse problemet.»
  • «Det har oppstått et faktureringsproblem med et tidligere kjøp. Klikk på Kjøpshistorikk for å se på og løse problemet. Hvis du avbryter, kan du ikke kjøpe noe før betalingsspørsmålet er løst.»

For å løse dette må du legge til en ny betalingsmåte eller oppdatere faktureringsinformasjonen for den nåværende betalingsmåten. Den ubetalte saldoen din blir belastet. Deretter kan du gjøre flere kjøp og oppdatere appene dine, inkludert de gratis appene.

iPhone som viser siden Administrer betalinger med flere betalingsmåter. Ett kredittkort i listen har merknaden Mislykket.

Finn ut hvorfor en betalingsmåte ikke blir belastet

Når du viser listen over betalingsmåter, ser du kanskje rød tekst som oppsummerer hvorfor betalingsmåten ikke kan belastes.

Hvis det er noe galt med den primære betalingsmåten du har registrert, belaster vi en annen betalingsmåte. Finn ut om hvordan kjøp belastes

Hvis ingen av betalingsmåtene dine kan belastes, blir det siste kjøpet ditt ikke betalt. Vis kjøpshistorikken din for å se de nylige kjøpene dine og finne ut hvilket kjøp som ikke er betalt.

iPhone som viser detaljene som vises når du trykker på en betalingsmåte. En feilmelding der det står «Betalingen din ble avslått. Oppdater betalingsmåten, eller angi en ny betalingsmåte, og prøv på nytt.»

Oppdater eller endre betalingsmåten

Du kan oppdatere faktureringsinformasjonen eller legge til en betalingsmåte under Innstillinger på iPhone, iPad, eller iPod touch, eller i iTunes på Mac eller PC. Hvis det er et problem med faktureringsadressen eller utløpsdatoen, kan du trykke eller klikke på betalingsmåten og deretter oppdatere betalingsinformasjonen.

Bruk en gyldig betalingsmåte i landet ditt eller regionen din, hvor du har penger tilgjengelig. For å hindre ubetalte kjøp i fremtiden kan du legge til flere betalingsmåter for Apple-ID-en din.

Hvis du bruker Familiedeling, og du ser en melding om et faktureringsproblem med et tidligere kjøp, må familieorganisatoren oppdatere faktureringsinformasjonen.

Hvis du ser en uventet belastning

Du kan be om en refusjon* for et kjøp du ikke gjenkjenner, men du må først betale for kjøpet. Du kan også si opp et abonnement hvis du ikke ønsker å fortsette med det.

*Refusjonsforespørsler må utføres i refusjonsperioden, men kan ikke garanteres. For mer informasjon kan du se vilkårene og betingelsene.

Få mer hjelp

Hvis du har bestridt en belastning fra App Store eller iTunes Store, må du ta kontakt med banken din igjen for å autorisere denne belastningen og fremtidige kjøp fra App Store eller iTunes Store.

Hvis du er utenfor USA, må du kanskje kontakte banken din for å tillate internasjonale kjøp.

Hvis du fremdeles trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.