Hvis betalingsmåten din blir avslått, eller hvis du har et faktureringsproblem i App Store eller iTunes Store

Før du kan løse et faktureringsproblem, må du oppdatere faktureringsinformasjonen din eller betale en ubetalt balanse.

Hvis du har en ubetalt balanse i App Store eller iTunes Store, ser du kanskje en av disse meldingene1:

• «Det har oppstått et faktureringsproblem med et tidligere kjøp. Endre faktureringsinformasjonen for å løse problemet.»
  • «Det har oppstått et faktureringsproblem med et tidligere kjøp. Klikk på Kjøpshistorikk for å se på og løse problemet. Hvis du avbryter, kan du ikke kjøpe noe før betalingsspørsmålet er løst.»

Det blir gjort betalingsautorisasjoner når du foretar et kjøp, men det kan gå flere dager før den faktiske belastningen for kjøpet går gjennom banken din. Hvis banken din avslår belastningen eller det oppstår et problem med betalingsmåten din, blir bestillingen ubetalt.

For å løse problemet må du oppdatere faktureringsinformasjonen og betale eventuelle ubetalte regninger.

Oppdater faktureringsinformasjonen

Du kan oppdatere faktureringsinformasjonen under Innstillinger på iPhone, iPad, eller iPod touch, eller i iTunes på Mac eller PC. Når du oppdaterer informasjonen, kan du bruke alle disse betalingsmåtene. Du kan ikke velge Ingen når du har en ubetalt saldo eller forfalt betaling.

Etter at du har oppdatert faktureringsinformasjonen, forsøker App Store eller iTunes Store automatisk å belaste eventuelle utestående betalinger til den oppdaterte betalingsmåten.

Betale en ubetalt regning

På en iOS-enhet: Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store, og trykk deretter på Apple-ID-en din. Trykk på Vis konto og logg på med Apple-ID-en din, og trykk deretter på Kjøpshistorikk. (Du kan også vise kjøpshistorikken din i iTunes på Mac eller PC.)

Finn det ubetalte kjøpet, som sannsynligvis er øverst på listen, og trykk på det, og deretter endrer du betalingsmåten din.

Fyll på Apple-ID-en din

Når du forsøker å betale en ubetalt regning, ser du kanskje alternativet om å betale med Apple-ID-kreditt hvis du har en kredittbalanse.

Hvis du ikke har en kredittbalanse, kan du løse inn gavekort for App Store og iTunes eller fylle på Apple-ID-en din2, og deretter kan du bruke kreditten til å betale en ubetalt regning.

Hvis du har fått en uventet faktura

Etter at du har betalt for kjøpet, kan du rapportere et problem hvis du fremdeles har et problem med kjøpet. Du kan også si opp et abonnement hvis du ikke ønsker å fortsette med det.

Hvis et barn eller en mindreårig har tilgang til enheten din, kan du konfigurere foreldrekontroller og begrense mulighetene deres for kjøp i app. Hvis barnet eller den mindreårige har sin egen enhet, kan du også konfigurere Familiedeling for å kontrollere hva de kjøper på enheten sin.

Få mer hjelp

Hvis du fremdeles trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

1 Hvis du bruker Familiedeling og ser disse meldingene, må familieorganisatoren oppdatere faktureringsinformasjonen sin.

2 Gavekort og muligheten for å fylle på en Apple-ID er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.