Hvis du får en melding om faktureringsproblem med tidligere kjøp eller at verifisering kreves

Hvis disse meldingene vises, kan det hende du ikke kan foreta kjøp, laste ned gratisapper eller bruke abonnementer. Du kan løse problemet ved å endre betalingsmåten. Hvis du ikke kan endre betalingsmåten, kan du løse inn et gavekort og bruke saldoen til å betale for ubetalte bestillinger.

Endre betalingsmåte

Du har et utestående beløp fordi Apple ikke kunne belaste betalingsmåten din for et tidligere kjøp. Legg til en ny, gyldig betalingsmåte, og fjern den gamle betalingsmåten. Den nye betalingsmåten belastes automatisk. Når det utestående beløpet er betalt, kan du foreta nye kjøp eller bruke abonnementer igjen.

Endre betalingsmåte

Bruk et Apple Gift Card eller App Store & iTunes-gavekort til å betale en ubetalt saldo

1. Kjøp et Apple Gift Card eller App Store & iTunes-gavekort.*

2. Løs inn gavekortet.

3. Åpne Innstillinger på iPhone eller iPad, og trykk på navnet ditt.

4. Trykk på Medier og kjøp.

5. Trykk på Vis konto.

6. Trykk på Kjøpshistorikk.

7. Trykk på bestillingen der det står «Beløpet du skylder» i rød tekst.

8. Trykk på Betal med Apple-ID-kreditt.

Når du har betalt for den ubetalte bestillingen, kan du foreta kjøp med den gjenværende Apple-kontosaldoen.

* Gavekort er ikke tilgjengelige i alle land eller regioner.

Hvis du bruker Familiedeling

Hvis du bruker Familiedeling og deling av kjøp er slått på, blir familieorganisatorens betalingsmåte belastet for alle familiemedlemmers kjøp. Hvis du er familieorganisatoren og du eller et familiemedlem ikke får gjennomført kjøp, må du endre betalingsmåten.

Hvis du ikke er familieorganisatoren, må du be familieorganisatoren om å endre betalingsmåten sin. Alternativt kan du løse inn et gavekort og betale for den ubetalte bestillingen.