Flytte fra gjeldende iPhone, iPad eller iPod touch til en enhet med lavere kapasitet

Finn ut hvordan du optimaliserer innholdet ditt og reduserer bruken ved å flytte til en enhet med mindre lagringsplass.

Sjekk lagringsplassen din

Før du flytter over til en ny enhet, kan du sjekke hvor mye lagringsplass den nåværende enheten din bruker. Hvis du får plass til alle dataene dine på den nye enheten din, kan du overføre dataene dine til den nye enheten uten å fjerne noe.

Hvis du flytter over til en enhet med lavere kapasitet, må du kanskje optimalisere eller fjerne noe av det eksisterende innholdet ditt. Finn ut hva som tar mest plass på enheten, i Innstillinger > Generelt, > og trykk på Lagringsplass [for enhet]. Finn ut mer om bruk i iOS.

Administrer lagringsplassen

Det finnes noen måter du kan administrere eller redusere lagringsplassen på enheten din på.

Lyd, filmer, serier og bøker

Hvis du vil redusere bruken av lyd, filmer, serier og bøker:

Bilder og videoer

Hvis du vil redusere bruken av bilder og videoer, kan du importere bilder og videoer fra kamerarullen din til datamaskinen. Hvis du vil slette bilder fra kamerarullen etter at du har importert dem:

1. Trykk på Marker.
  2. Velg bildene du vil slette.
  3. Trykk på papirkurvsymbolet.

Hvis du vil vise bildene på enheten etter at du har fjernet dem fra kamerarullen, kan du synkronisere dem fra iTunes-biblioteket ditt. iTunes optimaliserer synkroniserte bilder for enheten, og sparer dermed plass. Du kan også synkronisere et mindre utvalg fra bildebiblioteket ditt.

Apper

Hvis du vil redusere bruken i apper:

Du kan også redusere mengden med øvrige data ved å følge disse trinnene:

• Start enheten din på nytt: iOS tømmer bufret data og gjør andre systemoptimaliseringer når du slår enheten av og på.
  • Synkroniser enheten med iTunes: Synkronisering flytter over data, for eksempel logger, fra enheten til datamaskinen. Dette kan redusere plassen som andre data opptar.