Bruk Delte albumer i Bilder

Delte albumer gjør det mulig å dele bilder og videoer med personer du selv velger – og de kan legge til egne bilder, videoer og kommentarer.

bruke Delte albumer på Mac, iPhone og iPad

Med Delte albumer velger du bildene du ønsker å dele, og personen du ønsker å dele dem med. Hvis du ønsker mer spontan deling ved bruk av flotte øyeblikk som Bilder velger fra biblioteket ditt, kan du prøve Forslag til deling.

Før du begynner

1. Oppdater iPhone, iPad eller iPod touch til nyeste versjon av iOS, Mac-maskinen til nyeste versjon av macOS og Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) til nyeste versjon av tvOS.
  2. Konfigurer iCloud på alle enhetene dine.
  3. Sørg for at du er logget på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene du vil bruke Delte albumer på.
  4. Hvis du har en Windows-PC, må du oppdatere til Windows 7 eller nyere og laste ned iCloud for Windows.

Slå på Delte albumer

• På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder og slår på Delte albumer.
  • På Mac velger du Apple ()-menyen > Systemvalg. Velg iCloud, klikk på Valg-knappen ved siden av Bilder, og velg så Delte albumer.
  • På Apple TV går du til Innstillinger > iCloud > Innstillinger for iCloud-bilder og slår på Delte albumer.
  • På en Windows-PC åpner du iCloud for Windows og velger Bilder. Klikk på Valg-knappen for å kontrollere at Delte albumer er på, og klikk deretter på Bruk.

Hvis du bruker eldre versjoner av iOS, iCloud for Windows, iPhoto eller Aperture, kan du likevel opprette og se Delte albumer. I tidligere versjoner av iOS, macOS, tvOS og iCloud for Windows var Delte albumer kalt iCloud-bildedeling.

Bruk Delte albumer

Bruk Bilder-appen til å opprette et delt album som viser bare bilder du velger. Inviter opptil 100 av favorittpersonene dine til å delta, kommentere og til og med legge til egne bilder. Deretter kan du administrere det delte albumet og permanent arkivere bilder som vennene dine legger til.

Opprett et nytt delt album

opprette et nytt delt album på iPhone

1. Gå til Albumer-fanen, og trykk på det blå plusstegnet.
  2. Trykk på Nytt delt album.
  3. Gi det delte albumet et navn, og trykk så på Neste.
  4. Velg personene du ønsker å invitere blant kontaktene dine, eller skriv inn en e-postadresse eller et iMessage-telefonnummer.
  5. Trykk på Opprett.

Inviter flere personer

invitere personer til et delt album på iPhone

Du kan til og med dele albumer med venner og familie som ikke bruker iCloud. Bare åpne et delt album du har opprettet, gå til Personer-fanen på iOS-enheten eller klikk på personsymbolet på Mac-maskinen, og slå på Offentlig nettsted. På denne måten publiseres bildene til et nettsted som alle kan se i en oppdatert nettleser.

velge bildene som skal legges til i et delt album på iPhone

Legg til bilder og videoer

Du kan raskt legge til bilder og videoer i et delt album ved hjelp av følgende fremgangsmåte:

1. Trykk på Velg på Bilder-fanen eller i et album, og velg bildene og videoene du ønsker å dele.
  2. Gå til delesymbolet > Delte albumer.
  3. Velg albumet der du vil dele bildene.

Hvis du har et delt album åpent, kan du også trykke på det blå plusstegnet for å velge bildene og videoene du vil legge til.

Når du legger til nye bilder, blir personene du deler albumet med, varslet automatisk. Sørg for at Abonnenter kan publisere er slått på, slik at de også kan legge til bilder og videoer. Bare gå til Personer-fanen i det delte albumet på iOS-enheten, eller klikk på personsymbolet på Mac-maskinen.

Kommenter og lik

Delt album-aktivitet på iPhone

Venner og familie som er logget på iCloud, kan legge inn kommentarer og like bilder fra det delte albumet. Du vil automatisk bli varslet når de gjør det, og de vil bli varslet hvis noen svarer på kommentarene. Finn ut mer om kommentarer i Delte albumer.

Lagre bilder og videoer

velge bilder fra et delt album for å lagre dem på iPhone

Personer du deler med, kan lagre bilder og videoer i sine egne biblioteker. På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på bildet eller videoen > delesymbolet > Lagre bilde eller Lagre video. På Mac velger du bildet eller videoen og Kontroll-klikker deretter på > Importer.

Slett fra et delt album

Hvis du er eieren av et delt album, kan du slette alle bilder, videoer eller kommentarer fra alle andre. Abonnenter kan slette alt som de personlig har lagt inn. Alt du sletter, blir automatisk slettet fra albumet på alle enhetene dine og på enhetene til abonnenter.

Bilder du lagrer eller laster ned fra et delt album til Bilder-biblioteket, blir værende i biblioteket selv om det delte albumet slettes, eller personen som opprettet albumet, slutter å dele det.

Fjern abonnenter eller slett et album

Når du har opprettet et delt album, kan du kontrollere tilgangen til det. Du kan når som helst fjerne abonnenter eller slette albumet. Når du sletter et delt album, blir det automatisk fjernet fra alle enhetene dine og fra enhetene til abonnentene. Hvis Offentlig nettsted var aktivert, blir det delte albumet også fjernet fra Internett.

Slik fjerner du en abonnent

1. Åpne det delte albumet.
  2. Gå til Personer-fanen på iOS-enheten, eller klikk på personsymbolet på Mac-maskinen.
  3. Velg abonnenten du vil fjerne.
  4. Velg Fjern abonnent.

Slik sletter du et delt album

1. Åpne det delte albumet.
  2. Gå til Personer-fanen på iOS-enheten, eller klikk på personsymbolet på Mac-maskinen.
  3. Velg Slett delt album.

Filtyper som kan brukes i Delte albumer

Delte albumer støtter følgende bildeformater:

• HEIF
  • JPEG
  • RAW*
  • PNG
  • GIF
  • TIFF

Delte albumer støtter også spesialformater som du kan ta opp med iPhone, herunder sakte film, tidsforløp, Live Photos og Minne-videoer. Ved deling av bilder som er tatt med standard kompaktkameraer, speilreflekskameraer eller iOS-enheter, vil den lengste siden ha en størrelse på opptil 2048 piksler. Panoramabilder kan være opptil 5400 piksler brede. Du kan dele GIF-filer på opptil 100 MB.

Delte albumer støtter følgende videofiltyper og -formater:

• HEVC
  • MP4
  • QuickTime
  • H.264
  • MPEG-4

Videoer kan være på opptil 15 minutter og leveres med en oppløsning på opptil 720p.

* Du kan ikke laste opp RAW-bilder til Delte albumer på en Windows-PC.

Grenser for lagringsplass for Delte albumer

Et delt album kan inneholde opptil 5000 bilder og videoer. Hvis du når grensen for et delt album, må du slette noen bilder eller videoer før du kan legge til nye. Bildene og videoene du deler (og kommentarer og likerklikk som er knyttet til disse bildene), blir værende i iCloud til du eller bidragsyteren sletter dem manuelt, eller til du sletter hele det delte albumet.

Bildene og videoene i de delte albumene dine beholdes i iCloud, men de teller ikke mot grensen for lagringsplass i iCloud.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.