iCloud-bildedeling

Med iCloud-bildedeling kan du dele bilder og videoer med bare de personene du velger, og du kan la dem legge til egne bilder, videoer og kommentarer.

Før du begynner

1. Oppdater iPhone, iPad eller iPod touch til nyeste versjon av iOS, Mac-maskinen til nyeste versjon av macOS og Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) til nyeste versjon av tvOS.
  2. Konfigurer iCloud på alle enhetene dine.
  3. Sørg for at du er logget på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene du vil bruke iCloud-bildedeling på.
  4. Hvis du har en Windows-PC, må du oppdatere til Windows 7 eller nyere og laste ned iCloud for Windows.

Slå på iCloud-bildedeling

• På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller nyere går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder, og slår deretter på iCloud-bildedeling. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Bilder.
  • På Mac-maskinen går du til Systemvalg > iCloud > Alternativer ved siden av Bilder, og deretter velger du iCloud-bildedeling.
  • På Apple TV går du til Innstillinger > iCloud > Innstillinger for iCloud-bilder og slår på iCloud-bildedeling.
  • På en Windows-PC åpner du iCloud for Windows og velger Bilder. Klikk på Alternativer-knappen for å kontrollere at iCloud-bildedeling er på, og klikk deretter på Bruk.

Hvis du bruker eldre versjoner av iOS, iCloud-kontrollpanel, iPhoto eller Aperture, kan du likevel opprette og vise album som deles.

Bruk iCloud-bildedeling

Bruk Bilder-appen til å opprette et delt album som viser bare bilder du velger. Inviter opptil 100 av favorittpersonene dine til å delta, kommentere og til og med legge til egne bilder. Deretter kan du administrere det delte albumet og permanent arkivere bilder som vennene dine legger til.

Opprett et nytt delt album

1. Gå til Delt-fanen og trykk eller klikk på .
  2. Oppgi et navn på det delte albumet og personene du ønsker å invitere.
  3. Velg Opprett.

Du kan sende invitasjoner til en e-postadresse eller et iMessage-telefonnummer.

Inviter hvem du vil

Du kan til og med dele album med venner og familie som ikke bruker iCloud. Bare åpne et delt album du har opprettet, gå til Personer-fanen på iOS-enheten eller klikk på personsymbolet på Mac-maskinen og slå på Offentlig nettsted. På denne måten publiseres bildene til en nettside som alle kan se i en oppdatert nettleser.

Legg til bilder og videoer

Du kan legge til bilder eller videoer til et delt album når som helst. Bare gå til  og velg iCloud-bildedeling. Du kan legge til alle bilder og videoer som er tatt i det samme tidsområdet og plassere dem i Øyeblikk-visningen på en rask måte. Eller du kan legge ut bare noen få ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Marker bildene og videoene som du vil dele.
  2. Gå til  > iCloud-bildedeling.
  3. Velg albumet der du vil dele bildene.

Når du legger til nye bilder, blir personene du deler albumet med, varslet automatisk. Sørg for at Abonnenter kan publisere er slått på, slik at de også kan legge til bilder og videoer. Bare gå til Personer-fanen på iOS-enheten eller klikk på personsymbolet på Mac-maskinen.

Kommenter og lik

Venner og familie som er logget på iCloud, kan legge inn kommentarer og like bilder fra det delte albumet. Du vil automatisk bli varslet når de gjør det, og de vil bli varslet hvis noen svarer på kommentarene. Finn ut mer om kommentarer i delte album.

Lagre bilder og videoer

Personer du deler med, kan lagre bilder og videoer i sine egne biblioteker. På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på bildet eller videoen >  > Lagre bilde eller Lagre video. På en Mac velger du bildet eller videoen, og deretter Kontroll-klikk > Importer.

Slett fra et delt album

Hvis du er eieren av et delt album, kan du slette alle bilder, videoer eller kommentarer fra alle andre. Abonnenter kan slette alt som de personlig har lagt inn. Alt du sletter, blir automatisk slettet fra albumet på alle enhetene dine og på enhetene til abonnenter.

Alle bilder du har arkivert fra det delte albumet til en annen plassering, for eksempel Bilder-fanen, blir ikke slettet fra den plasseringen.

Grenser for lagringsplass for delte album

Et delt album kan inneholde opptil 5000 bilder og videoer. Hvis du når grensen for iCloud-bildedeling, må du slette noen bilder eller videoer før du kan legge til nye. Bildene og videoene du deler (og kommentarer og «liker» som er knyttet til disse bildene), blir værende i iCloud til du eller bidragsyteren sletter dem manuelt, eller til du sletter hele albumet som deles.

Bildene og videoene i de delte albumene dine beholdes i iCloud, men de teller ikke mot grensen for lagringsplass i iCloud.

Filtyper du kan bruke i iCloud-bildedeling

iCloud-bildedeling støtter HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF og MP4, samt spesialformater du bruker på iPhone, som sakte film, tidsforløp og Live Photos. Du kan til og med dele Minne-videoer. Ved deling av bilder som er tatt med standard kompaktkameraer, speilreflekskameraer eller iOS-enheter, vil den lengste siden ha en størrelse på opptil 2048 piksler. Panoramabilder kan være opptil 5400 piksler brede.

iCloud-bildedeling støtter videofiltypene HEVC, MP4 og QuickTime samt videofilformatene H.264 og MPEG-4. Videoer kan være på opptil 15 minutter og leveres med en oppløsning på opptil 720p. Du kan til og med dele GIF-filer på opptil 100 MB.

Du kan ikke laste opp RAW-bilder til iCloud-bildedeling på en Windows-PC.

Fjern abonnenter eller slett et album

Når du har opprettet et delt album, kan du kontrollere tilgangen til det. Du kan når som helst fjerne abonnenter eller slette albumet. Når du sletter et delt album, blir det automatisk fjernet fra alle enhetene dine og fra enhetene til abonnentene. Hvis Offentlig nettsted var aktivert, blir det delte albumet også fjernet fra Internett.

Fjern en abonnent

1. Åpne det delte albumet.
  2. Gå til Personer-fanen.
  3. Marker abonnenten du vil fjerne.
  4. Velg Fjern abonnent.

Slett et delt album

1. Åpne det delte albumet.
  2. Gå til Personer-fanen.
  3. Velg Slett delt album.

Eventuelle bilder som er arkivert eller lastet ned fra det delte albumet til en annen plassering, for eksempel til Bilder-fanen, vil ikke bli slettet fra den plasseringen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.