Redusere skjermbevegelse på iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du legger merke til skjermanimering på iPhone, iPad eller iPod touch, kan du slå på Reduser bevegelse.

iOS bruker animasjonseffekter for å gi en dybdeeffekt på Hjem-skjermen og i apper. Hvis du er følsom for animasjonseffekter eller skjermanimering på iPhone, iPad eller iPod touch, kan du bruke Reduser bevegelse for å slå av disse effektene.

For å slå på Reduser bevegelse går du til Innstillinger > Generelt> Tilgjengelighet > Reduser bevegelse og slår på Reduser bevegelse.

Når Reduser bevegelse er på, vil visse skjermeffekter endres eller deaktiveres på enheten din, inkludert:

• Skjermoverganger og -effekter bruker oppløsningseffekten i stedet for zoom- eller lysbildeeffekter.
  • Parallakseeffekten der bakgrunnsbilde, apper og alarmer beveger seg eller forskyves litt når du beveger enheten din, deaktiveres.
  • Animasjon og effekter i visse apper deaktiveres. For eksempel væranimasjoner i Vær-appen.

Når meldingseffektene for Automatisk avspilling er på, spilles bobleeffekter og fullskjermeffekter automatisk. Du kan slå av denne funksjonen og spille effekten manuelt. Bare trykk på  under meldingen.

Hvis du har en iPad Pro (10,5 tommer) eller en 12,9-tommers iPad Pro (2. generasjon), kan du finne ut hvordan du begrenser bildefrekvensen på skjermen.