Bruke Launchpad på Mac

Med Launchpad kan du åpne, finne og organisere programmer.

Launchpad i macOS

Launchpad-symbol

Launchpad er en enkel måte å finne og åpne programmer på Mac på. Du kan til og med organisere programmene dine i mapper.

Skillelinje

Åpne en app

Klikk på Launchpad-symbolet i Dock, eller knip med tommel og tre fingre på styreflaten. Deretter klikker du på et program for å åpne det.

Du kan også skrive inn navnet på programmet for å finne det i Launchpad, og deretter trykke på returtasten for å åpne det.

For å lukke Launchpad uten å åpne et program, klikker du på bakgrunnen, eller fører tommel og tre fingre fra hverandre.

Organisere programmer

• Organisere programmer: Dra et program til en ny plassering.
  • Opprette en mappe: Dra et program oppå et annet program.
  • Lukk en mappe: Klikk utenfor mappen.
  • Gi nytt navn til en mappe: Åpne en mappe og klikk på navnet. Angi deretter et nytt navn.

Åpne mappe i Launchpad

Legg til et program

Programmer vises i Launchpad når du laster dem ned fra Mac App Store.

For å legge til et program til Launchpad som du har lastet ned utenfor Mac App Store, flytter du bare programmet til Programmer-mappen.

Slett en app

1. Klikk på Launchpad-symbolet i Dock, eller knip med tommel og tre fingre på styreflaten.
  2. Trykk på Tilvalg-tasten og hold den nede.
  3. Klikk på slettesymbol ved siden av programmet du vil slette permanent og umiddelbart fra Mac-maskinen, og klikk deretter på Slett.

Hvis du ikke ser slettesymbol ved siden av programmet du vil slette, kom ikke programmet fra Mac App Store eller så er det påkrevd av Mac-maskinen. For å slette et program som ikke kom fra Mac App Store, sletter du det fra Programmer-mappen i Finder:

1. For å åpne den primære Programmer-mappen, velger du Gå > Programmer fra menylinjen.
  2. For å åpne Programmer-mappen i Hjem-mappen, velger du Gå > Hjem, og deretter dobbelklikker du på Programmer.
  3. Velg programmet du vil slette fra Mac-maskinen.
  4. Dra programmet til papirkurven, eller velg Fil > Flytt til papirkurv.