Bruke Launchpad på Mac

Med Launchpad kan du åpne, finne og organisere programmer.

Launchpad i macOS

Launchpad-symbol

Launchpad er en enkel måte å finne og åpne programmer på Mac på. Du kan til og med organisere programmene dine i mapper.

Åpne et program

• Klikk på Launchpad-symbolet i Dock, eller knip med tommel og tre fingre på styreflaten. Deretter klikker du på et program for å åpne det.
  • Du kan også skrive inn navnet på programmet for å finne det i Launchpad, og deretter trykke på returtasten for å åpne det.
  • For å lukke Launchpad uten å åpne et program klikker du på bakgrunnen, eller fører tommel og tre fingre fra hverandre.

Organisere programmer

• Organisere programmer: Dra et program til en ny plassering.
  • Opprette en mappe: Dra et program oppå et annet program.
  • Lukk en mappe: Klikk utenfor mappen.
  • Gi nytt navn til en mappe: Åpne en mappe og klikk på navnet. Angi deretter et nytt navn.

Åpne mappe i Launchpad

Legge til eller fjerne et program

• Programmer du laster ned fra App Store eller som følger med macOS, vises automatisk i Launchpad. Hvis du laster ned et program fra en annen kilde, kan du legge det til Launchpad ved å flytte programmet til Programmer-mappen.
  • Les om hvordan du sletter et program fra Mac, som også fjerner programmet fra Launchpad.