Bruk tastatursnarveien for Tilgjengelighetsvalg

Finn ut hvordan du raskt slår hjelpefunksjoner av eller på med Tilgjengelighetsvalg-vinduet.

Hver Mac-maskin kommer med standard hjelpeteknologier som kan hjelpe deg med å bruke macOS.

macOS kommer med et Tilgjengelighetsvalg-vindu du kan bruke til å raskt slå av eller på vanlige funksjoner som Zoom, VoiceOver, Trege taster med flere. Du kan åpne dette vinduet når som helst med en enkel snarvei.

• Trykk på Funksjon-Tilvalg-Kommando-F5 på det innebygde tastaturet på en bærbar Mac-maskin.
  • På en bærbar Mac-maskin med Touch ID (av/på-knappen)* trykker du tre ganger på Touch ID.
  • På et eksternt tastatur trykker du på Tilvalg-Kommando-F5.

Hvis du aktiverer Tilgjengelighetsvalg-vinduet ved en feiltakelse, klikker du på Ferdig for å lukke det. Eventuelt kan du klikke hvor som helst utenfor vinduet.

*MacBook Pro (15-tommers, 2016), MacBook Pro (13-tommers, 2016, fire Thunderbolt 3-porter)

Bruke Siri

Hvis du har macOS Sierra, kan du be Siri om å slå på eller av tilgjengelighetsfunksjoner

Klikk på Siri-symbolet  på menylinjen eller i Dock. Siri spør: «Hva kan jeg hjelpe deg med?» Da kan du be Siri om å gjøre ting som å «slå på VoiceOver.»

Du kan også holde nede både Kommando-tasten (⌘) og mellomromstasten til Siri spør: «Hva kan jeg hjelpe deg med?»