Hold Kalender oppdatert med iCloud

Med iCloud får du kalenderne dine i lommen, på håndleddet og på skrivebordet. Når du legger til en avtale, sletter en hendelse eller oppdaterer et møte, utfører iCloud endringene overalt.

Kalender viser automatisk alle kontoene du er logget på med Apple-ID-en din. Du kan også legge til kalendere eller kalenderabonnementer fra e-postkontoen din, sosiale medier med mer, og de vil holde seg oppdatert på alle enhetene dine. iCloud kan hjelpe deg med å administrere arrangementer og avtaler, slik at du er der du trenger å være – til rett tid.

Du må bare sørge for at du bruker den nyeste versjonen av iOS eller macOS, at du er logget på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene dine, og at du har slått på Kalendere i iCloud-innstillingene

Angi standardkalender

Når du oppretter en ny hendelse, legger iCloud den til i standardkalenderen din. For å gjøre det enklere å legge inn avtaler bør kalenderen du bruker mest – sannsynligvis den du bruker for arbeid eller fritid – være standardkalenderen. Du kan endre standardkalender fra enheten din eller på iCloud.com.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > Kalender.
  2. Trykk på Standardkalender.
  3. Velg kalenderen du vil bruke som standardkalender.

Ser du ikke kalenderen du vil bruke? Finn ut mer om hvordan du konfigurerer kalendere på iPhonen

På Mac

1. Åpne Kalender (eller iCal).
  2. Klikk på Kalender i menylinjen, og velg Valg.
  3. Under Generelt-fanen velger du kalenderen du vil bruke fra Standardkalender-menyen.

Ser du ikke kalenderen du vil bruke? Finn ut mer om hvordan du konfigurerer kalendere på Macen

På iCloud.com

1. Gå til Kalender.
  2. Klikk på tannhjulknappen , og klikk deretter på Valg.
  3. Velg kalenderen du vil bruke fra Standard-menyen.
  4. Klikk på Arkiver.

Administrere hendelser

Enten du administrerer timeplanen din fra Macen eller legger inn avtaler mens du er på farten, er det enkelt å bruke kalenderen. Og alle endringer du gjør, vises umiddelbart på alle Apple-enhetene dine.

Legge til en hendelse

1. Åpne Kalender.
  2. Velg datoen for hendelsen.
  3. Trykk på plusstegn-knappen  og skriv inn detaljene for avtalen.

Endre en hendelse

1. Åpne Kalender.
  2. Velg hendelsen du vil endre.
  3. Trykk på Rediger.

Slette en hendelse

1. Åpne Kalender.
  2. Velg hendelsen du vil slette.
  3. Trykk på Slett hendelse.

Du kan bare slette hendelser som du har opprettet. Hvis du har en hendelse i kalenderen din som noen andre har invitert deg til, kan du trykke på Avslå og fjerne hendelsen. Hvis du vil fjerne en hendelse fra en kalender du abonnerer på, må du kanskje gå til kilden til abonnementet. Hvis du f.eks. har en hendelse på Facebook, må du gå dit for å slette den fra iCloud-kalenderen. Finn ut hvordan du fjerner spam fra Kalender på iPhone.

Endre tidssone

Enheten din oppdaterer automatisk kalenderen og avtaler for å gjenspeile tidssonen du befinner deg i. Så hvis du reiser fra San Fransisco til New York, vil varselet ditt kl. 13.00 slå seg på kl. 16.00. Hvis du ikke ønsker at tidssonen skal oppdateres automatisk, kan du endre kalenderinnstillingene på enheten din.

På iPhone, iPad og iPod touch

1. Gå til Innstillinger > Kalender.
  2. Trykk på Overstyring av tidssone.
  3. Skyv for å slå på Overstyring av tidssone.
  4. Trykk på Tidssone og søk etter tidssonen du vil bruke.

På Mac

1. Åpne Kalender-programmet.
  2. Klikk på Kalender i menylinjen, og velg Valg.
  3. Gå til Avansert-fanen.
  4. Marker avkrysningsruten Slå på støtte for tidssoner.