Hold Kalender oppdatert med iCloud

Med iCloud får du kalenderne dine i lommen, på håndleddet og på skrivebordet. Når du legger til en avtale, sletter en hendelse eller oppdaterer et møte, utfører iCloud endringene overalt.

iCloud-kalender på Mac og iPhone

Kalender viser automatisk alle kontoene du er logget på med Apple-ID-en din. Du kan også legge til kalendere eller kalenderabonnementer fra e-postkontoen din, sosiale medier med mer, og de vil holde seg oppdatert på alle enhetene dine. iCloud kan hjelpe deg med å administrere arrangementer og avtaler, slik at du er der du trenger å være – til rett tid.

Kom i gang

Standardkalenderen med Personlig kalender valgt på iPhone

Angi standardkalender

Når du oppretter en ny hendelse legger iCloud den til i standardkalenderen din. For å gjøre det enklere å legge inn avtaler, bør kalenderen du bruker mest – sannsynligvis den du bruker for arbeid eller fritid – være standardkalenderen. Du kan endre standardkalender fra enheten din eller på iCloud.com.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > Kalender.
  2. Trykk på Standardkalender.
  3. Velg kalenderen du vil bruke som standardkalender.

På Mac:

1. Åpne Kalender (eller iCal).
  2. Klikk på Kalender i menylinjen, og velg Valg.
  3. Under Generelt-fanen velger du kalenderen du vil bruke fra Standardkalender-menyen.

På iCloud.com:

1. Gå til Kalender >  > Valg.
  2. Velg kalenderen du vil bruke fra Standard-menyen.
  3. Klikk på Arkiver.

Administrere hendelser

Enten du administrerer timeplanen din fra Mac eller legger inn avtaler på farten, er det enkelt å bruke Kalender. Og alle endringer du gjør, vises umiddelbart på alle Apple-enhetene dine.

Legge til en hendelse

En nylig lagt til hendelse på iPhone

1. Åpne Kalender.
  2. Velg datoen for hendelsen.
  3. Trykk på  og angi detaljene for avtalen.

Endre en hendelse

Rediger hendelse-skjerm på iPhone

1. Åpne Kalender.
  2. Velg hendelsen du vil endre.
  3. Trykk på Rediger.

Slette en hendelse

Detaljer om hendelse viser en hendelse som kan slettes på iPhone

1. Åpne Kalender.
  2. Velg hendelsen du vil slette.
  3. Trykk på Slett hendelse.

Du kan bare slette hendelser som du har opprettet. Hvis du har en hendelse i kalenderen din som noen andre har invitert deg til, kan du trykke på Avslå og fjerne hendelsen. Hvis du vil fjerne en hendelse fra en kalender du abonnerer på, må du kanskje gå til kilden til abonnementet. Hvis du f.eks. har en hendelse på Facebook, må du gå dit for å slette den fra iCloud-kalenderen.

Dele kalendere med familien

Med iCloud er det enkelt å holde oversikt over alles aktive timeplan. Når du konfigurerer Familiedeling, opprettes det en familiekalender der alle kan se og legge til avtaler, og de kan også få et varsel når noe endres. Når familiemedlemmene blir med i gruppen din, vises familiekalenderen øyeblikkelig på enhetene til alle sammen.

En hendelse som er åpnet for redigering på iPhone

Varsel fra Familiekveld-kalender på iPhone

Hvis du ikke vil dele familiekalenderen, kan du velge den bort direkte på enheten eller på iCloud.com, og fortsatt bli værende i Familiedeling-gruppen.

Endre tidssone

Enheten din oppdaterer automatisk kalenderen og avtaler for å gjenspeile tidssonen du befinner deg i. Så hvis du reiser fra San Fransisco til New York, vil varselet ditt kl. 13.00 slå seg på kl. 16.00. Hvis du ikke ønsker at tidssonen skal oppdateres automatisk, kan du endre kalenderinnstillingene på enheten din.

På iPhone, iPad og iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > Kalender.
  2. Trykk på Overstyring av tidssone.
  3. Skyv for å slå på Overstyring av tidssone.
  4. Trykk på Tidssone og søk etter tidssonen du vil bruke.

På Mac:

1. Åpne Kalender-programmet.
  2. Klikk på Kalender i menylinjen, og velg Valg.
  3. Gå til Avansert-fanen.
  4. Marker avkrysningsruten Slå på støtte for tidssoner.