Slik unngår eller fjerner du Mac Defender-skadeprogrammer i Mac OS X v10.6 eller eldre

Lær hvordan du unngår eller fjerner Mac Defender-skadeprogrammer i Mac OS X v10.6 eller eldre.

En phishing-svindel er innrettet mot Mac-brukere ved å omdirigere dem fra legitime nettsteder til falske nettsteder som forteller dem at datamaskinen er infisert med et virus. Brukeren blir så tilbudt Mac Defender "anti-virus"-programvare for å løse problemet.

Denne "anti-virus"-programvaren er et skadeprogram (dvs. skadelig programvare). Det har som mål å få tak i brukerens kredittkortopplysninger, som igjen kan bli brukt i bedragerske hensikter.

De vanligste navnene på dette skadeprogrammet er MacDefender, MacProtector og MacSecurity.

Apple har gitt ut en kostnadsfri programvareoppdatering (Sikkerhetsoppdatering 2011-003) som automatisk vil finne og fjerne Mac Defender-skadeprogrammet og kjente varianter av det.

Under Løsning nedenfor finner du også trinnvise instruksjoner for å unngå eller manuelt fjerne dette skadeprogrammet.

Løsning

Hvordan unngå å installere dette skadeprogrammet

Hvis du ser varsler om virus eller sikkerhetsprogramvare, avslutter du Safari eller nettleseren du bruker. Hvis et normalt forsøk på å avslutte nettleseren ikke virker, må du velge Tvungen avslutning for nettleseren.

I enkelte tilfeller kan nettleseren automatisk laste ned og starte installereren for dette skadeprogrammet. Hvis dette skjer, avbryter du installeringsprosessen. Du må ikke skrive inn administratorpassordet. Slett installereren umiddelbart ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Gå til Nedlastinger-mappen eller den foretrukne plasseringen av nedlastinger.
  2. Dra installereren til papirkurven.
  3. Tøm papirkurven.

Hvordan fjerne dette skadeprogrammet

Hvis skadeprogrammet har blitt installert, anbefaler vi følgende:

• Du må under ingen omstendighet oppgi kredittkortopplysningene dine.
  • Følg fremgangsmåten for fjerning nedenfor.

fremgangsmåte for fjerning

1. Flytt eller lukk søkevinduet.
  2. Gå til Verktøy-mappen i Programmer-mappen, og start deretter Aktivitetsmonitor.
  3. Velg Alle prosesser fra lokalmenyen øverst til høyre i vinduet.
  4. Se etter navnet på programmet i kolonnen Prosessnavn, og klikk for å velge det. De vanligste navnene på programmet er MacDefender, MacSecurity eller MacProtector.
  5. Klikk på Avslutt prosess-knappen øverst til venstre i vinduet, og velg Avslutt.
  6. Avslutt Aktivitetsmonitor-programmet.
  7. Åpne Programmer-mappen.
  8. Finn programmet, f. eks. MacDefender, MacSecurity, MacProtector eller et annet navn.
  9. Dra det til papirkurven, og tøm deretter papirkurven.

Skadeprogrammer installerer også et påloggingsobjekt i din konto i Systemvalg. Det er ikke nødvendig å fjerne påloggingsobjektet, men du kan fjerne det ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

• Åpne Systemvalg og velg Kontoer og deretter Påloggingsobjekter.
  • Velg navnet på programmet du fjernet i fremgangsmåten ovenfor, f. eks. MacDefender, MacSecurity, MacProtector
  • Klikk på minus-knappen

Følg fremgangsmåten i "Hvordan unngå å installere dette skadeprogrammet" ovenfor for å fjerne installereren fra nedlastingsplasseringen.

Merk: Apple leverer sikkerhetsoppdateringer for Mac kun gjennom Programvareoppdatering og nettstedet Apple Support Nedlastinger. Brukere må utvise forsiktighet hvis de blir bedt om å oppgi personlig informasjonen på nettet.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.