Slå på Kun aktivering-modus i iTunes

Hvis skolen eller bedriften din må konfigurere og aktivere flere iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheter, bruker du Kun aktivering-modus i iTunes.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Denne artikkelen er beregnet for systemadministratorer for bedrifter og skoler. Hvis du ikke er en systemadministrator, kan du finne ut mer om aktivering for individuelle kunder.

Kun aktivering-modus er bare ment for bedrifter og utdanningsinstitusjoner som ikke kan aktivere enheter trådløst og må bruke iTunes. Kun aktivering-modus deaktiverer funksjonaliteten i iTunes som synkroniserer og sikkerhetskopierer enheter.

Før du følger fremgangsmåten i denne artikkelen, må du påse at du har den nyeste versjonen av iTunes.

Slå på Kun aktivering-modus

På Mac

1. Avslutt iTunes.

2. Gå til Programmer > Verktøy.

3. Åpne Terminal, og skriv inn følgende:

defaults write com.apple.iTunes StoreActivationMode -integer 1

4. Trykk på Enter.

På PC

1. Avslutt iTunes.

2. Åpne et kommandolinjevindu.

3. På kommandolinjen skriver du inn følgende:

"C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt StoreActivationMode 1

4. Trykk på Enter.

iOS 10 og nyere krever iTunes 12.5 eller nyere på Windows 7, Windows 8 eller Windows 10.

Slå av Kun aktivering-modus

Hvis iTunes er i Kun aktivering-modus og du prøver å synkronisere en iPhone, iPad eller iPod touch til datamaskinen, kan det hende du ser følgende melding:

«Denne [enhet]-enheten er allerede aktivert. [enhet]-enheten kan kobles fra.»

Slå av Kun aktivering-modus for å synkronisere og sikkerhetskopiere.

På Mac

Åpne Terminal, og skriv inn følgende:

defaults write com.apple.iTunes StoreActivationMode -integer 0

På PC

Åpne et kommandolinjevindu, og skriv inn følgende:

"C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt StoreActivationMode 0