Kom i gang med iPhone, iPad og iPod touch

Finn ut hvordan du konfigurerer iPhone, iPad eller iPod touch.

Mens du konfigurerer enheten kan du når som helst trykke på Hjem-knappen for å starte på nytt.

Slå på enheten

Du ser «Hallo» på mange språk. Dra fra venstre mot høyre hvor som helst på denne skjermen.

Hvis du er blind eller har nedsatt syn, kan du slå på VoiceOver eller Zoom fra Hallo-skjermen.

Du kan finne IMEI/MEID og ICCID ved å trykke på «i» nederst til venstre på skjermen.

Velg språket og landet ditt

Velg språket ditt når du blir spurt. Trykk deretter på landet eller området ditt. Dette påvirker hvordan informasjonen kommer til å se ut på enheten din, inkludert dato, tid, kontakter med mer.

Koble til Internett og velg Stedstjenester

Trykk på et Wi-Fi-nettverk for å koble til. Hvis du konfigurerer en iPhone eller iPad med et aktivt mobildataabonnement, kan du trykke på Bruk mobilforbindelse. Få hjelp hvis du ikke kan koble til Wi-Fi.

Deretter må du bestemme deg for om du vil bruke Stedstjenester, en funksjon du trenger til apper som Kart og Finn vennene mine.

Konfigurer Touch ID, og opprett en sikkerhetskode

På noen enheter kan du konfigurere Touch ID. Med denne funksjonen kan du bruke fingeravtrykket ditt til å låse opp enheten og foreta kjøp.

Deretter angir du en sekssifret sikkerhetskode som hjelp til å beskytte dataene dine. Du trenger en sikkerhetskode til funksjoner som Touch ID og Apple Pay. Hvis du vil bruke en firesifret sikkerhetskode, tilpasset sikkerhetskode eller ingen sikkerhetskode, trykker du på Valg for sikkerhetskode.

Gjenopprett eller overfør apper og data

Trykk på Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi, Gjenopprett fra iTunes-sikkerhetskopi, Konfigurer som ny eller Flytt data fra Android.

Logg på med Apple-ID-en din og konfigurer iCloud Drive

Oppgi Apple-ID og passord. Hvis du vil hoppe over dette trinnet, eller hvis du ikke har Apple-ID, trykker du på Har ikke Apple-ID eller har glemt den.

Hvis du bruker mer enn én ID, trykker du på Bruk forskjellige Apple-ID-er for iCloud og iTunes.

Deretter, hvis du er logget på med Apple-ID-en og har opprettet en sikkerhetskode, kan du bli bedt om å konfigurere iCloud Drive, Apple Pay og iCloud-nøkkelring.

Konfigurer Siri

Velg om du vil bruke Siri. På enkelte enheter blir du bedt om å si noen ord slik at Siri blir kjent med stemmen din.

Velge innstillinger for appanalyse og skjermoppløsning

Avgjør om du vil dele informasjon med apputviklere.

Deretter, hvis du har en iPhone 6 eller nyere, velger du mellom to skjermoppløsninger: Standard viser mer på skjermen, mens Zoomet bruker større skrift og kontroller.  Trykk deretter på Neste for å fortsette.

Fullføre

Trykk på Kom i gang for å begynne å bruke enheten. Lag en sikker kopi av dataene dine ved å sikkerhetskopiere og finne ut mer om funksjoner i brukerhåndboken for iPhoneiPad eller iPod touch

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret: