Konfigurer iPhone, iPad og iPod touch

Finn ut hvordan du konfigurerer iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis du bytter til en ny telefon

Hvis du vil overføre informasjonen din fra en annen enhet til en ny iPhone, iPad eller iPod touch, følger du disse trinnene:

Sørg for at du sikkerhetskopierer den tidligere iOS-enheten din, slik at du kan overføre innholdet til den nye enheten din.

Hvis du konfigurerer din første iPhone

Hvis du allerede har konfigurer den nye iPhonen din, men du vil begynne på nytt, kan du finne ut hva du må gjøre. Eventuelt følger du disse trinnene for å konfigurere iPhone.

Slå på enheten

Du ser «Hallo» på mange språk. Trykk på Hjem-knappen for å låse opp enheten og starte konfigureringen.

Hvis du er blind eller har nedsatt syn, kan du slå på VoiceOver eller Zoom fra Hallo-skjermen.

Få hjelp hvis enheten ikke slås på, eller hvis den er slått av eller krever en sikkerhetskode.

Velg språk og land eller område

Velg språket ditt når du blir spurt. Trykk deretter på landet eller området ditt. Dette påvirker hvordan informasjonen ser ut på enheten din, inkludert dato, klokkeslett, kontakter med mer.

Aktiver enheten din

Du må koble til et Wi-Fi-nettverk, et mobilnettverk eller iTunes for å aktivere og fortsette med enhetskonfigureringen.

Trykk på Wi-Fi-nettverket du vil bruke, eller velg et annet alternativ. Hvis du konfigurerer en iPhone eller iPad (Wi-Fi + Celluar), må du kanskje sette inn SIM-kortet ditt først.

Deretter må du bestemme deg for om du vil bruke Stedstjenester, en funksjon du trenger til apper som Kart og Finn vennene mine.

Få hjelp hvis du ikke kan koble til Wi-Fi eller hvis du ikke kan aktivere iPhone.

Konfigurer Touch ID og opprette en sikkerhetskode

På noen enheter kan du konfigurere Touch ID. Med denne funksjonen kan du bruke fingeravtrykket ditt til å låse opp enheten og foreta kjøp.

Deretter angir du en sekssifret sikkerhetskode for å beskytte dataene dine. Du trenger en sikkerhetskode til funksjoner som Touch ID og Apple Pay. Hvis du vil bruke en firesifret sikkerhetskode, tilpasset sikkerhetskode eller ingen sikkerhetskode, trykker du på Sikkerhetskodevalg.

Gjenopprett eller overfør informasjon og data

Hvis du har en iCloud- eller iTunes-sikkerhetskopi,, eller en Android-enhet, kan du gjenopprette eller overføre dataene dine fra den gamle enheten til den nye enheten din.

Hvis du ikke har noen sikkerhetskopi eller en annen enhet, velger du Konfigurerer som ny iPhone.

Logg på med Apple-ID-en din, og konfigurer iCloud Drive

Skriv inn Apple-ID-en din og passordet ditt, eller trykk på Har du ingen Apple-ID, eller har du glemt den? Derfra kan du gjenopprette Apple-ID-en eller passordet, opprette en ny Apple-ID eller konfigurere den senere.

Hvis du bruker flere enn én Apple-ID, trykker du på Bruk forskjellige Apple-ID-er for iCloud og iTunes.

Deretter godtar du vilkårene og betingelsene for iOS. Hvis du er logget på med Apple-ID-en, følger du trinnene for å konfigurere iCloud Drive, Apple Pay og iCloud-nøkkelring.

Konfigurer Siri

Velg om du vil bruke Siri. På enkelte enheter blir du bedt om å si noen ord slik at Siri blir kjent med stemmen din.

Tilpass klikket på Hjem-knappen

Hvis du har en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus, kan du konfigurere den slik at Hjem-knappen responderer når du trykker på den. Bare trykk på et valg, og deretter trykker på du Hjem-knappen for å prøve det. For å angi den du liker best trykker du på Neste.

Hvis du vil hoppe over denne skjermen, eller hvis du vil konfigurere Hjem-knappen senere, trykker du på Tilpass senere under Innstillinger.

Velge innstillinger for appanalyse og skjermoppløsning

Avgjør om du vil dele informasjon med apputviklere.

Deretter, hvis du har en iPhone 6 eller nyere, velger du mellom to skjermoppløsninger: Standard viser mer på skjermen, mens Zoomet bruker større skrift og kontroller. Trykk på Neste for å fortsette.

Fullfør

Trykk på Kom i gang for å begynne å bruke enheten. Lag en sikker kopi av dataene dine ved å sikkerhetskopiere og finne ut mer om funksjoner i brukerhåndboken for iPhoneiPad eller iPod touch.

Hvis du er en ny iPhone-bruker, kan du finne ut hvordan du konfigurerer og bruker iPhone.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.