Konfigurer iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du konfigurerer iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis du bytter til en ny enhet

Hvis du vil overføre informasjonen din fra en annen enhet til en ny iPhone, iPad eller iPod touch, følger du disse trinnene:

Sørg for å sikkerhetskopiere den forrige iOS-enheten, slik at du kan overføre innhold til den nye enheten.

Hvis du konfigurerer din første iOS-enhet

Hvis du allerede har konfigurert den nye enheten, men vil begynne på nytt, kan du finne ut hvordan du sletter en iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis ikke følger du denne fremgangsmåten:

Slå på enheten

Du ser «hei» på mange språk. Følg trinnene for å komme i gang. Hvis du er blind eller har dårlig syn, kan du slå på VoiceOver eller Zoom fra «hei»-skjermen.

Velg språket ditt når du blir spurt. Trykk deretter på landet eller området ditt. Dette påvirker hvordan informasjonen ser ut på enheten, inkludert dato, klokkeslett, kontakter og mer.

Få hjelp hvis enheten ikke slås på, eller hvis den er slått av eller krever en sikkerhetskode.

Hvis du har en annen enhet med iOS 11, bruker du Hurtigstart

Hvis du har en annen enhet som kjører iOS 11, kan du bruke den til å konfigurere den nye enheten automatisk med Hurtigstart. Hold de to enhetene tett sammen, og følg instruksjonene

Hvis du ikke har en annen iOS 11-enhet, trykker du på Konfigurer manuelt for å fortsette.

Aktiver enheten

Du må koble deg til et Wi-Fi-nettverk, et mobilnettverk eller iTunes for å aktivere enheten og fortsette å konfigurere den.

Trykk på Wi-Fi-nettverket du vil bruke, eller velg et annet alternativ. Hvis du konfigurerer en iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular), kan det hende at du må sette inn SIM-kortet først.

Få hjelp hvis du ikke kan koble til Wi-Fi eller hvis du ikke kan aktivere iPhone.

Konfigurere Touch ID eller Face ID, og opprette en kode

På enkelte enheter kan du konfigurere Touch ID eller Face ID. Med denne funksjonen kan du bruke fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning til å låse opp enheten og foreta kjøp. Trykk på Fortsett og følg instruksjonene, eller trykk på Konfigurer senere.

Deretter angir du en sekssifret sikkerhetskode for å beskytte dataene dine. Du må ha en sikkerhetskode for å bruke funksjoner som Touch ID, Face ID og Apple Pay. Hvis du vil bruke en firesifret sikkerhetskode, en tilpasset sikkerhetskode eller ingen sikkerhetskode, trykker du på Sikkerhetskodevalg.

Gjenopprett eller overfør informasjon og data

Hvis du har en iCloud- eller iTunes- sikkerhetskopi eller en Android-enhet, kan du gjenopprette eller overføre dataene dine fra den gamle enheten til den nye enheten.

Hvis du ikke har en sikkerhetskopi eller en annen enhet, velger du Konfigurer som ny [Enhet].

Logg på med Apple-ID

Oppgi Apple-ID-en og passordet eller trykk på «Har du ingen Apple‑ID, eller har du glemt den?». Derfra kan du gjenopprette Apple-ID-en eller passordet ditt, opprette en Apple-ID eller konfigurere den senere. Hvis du bruker mer enn én Apple-ID, trykker du på «Vil du bruke ulike Apple‑ID-er for iCloud og iTunes?».

Når du logger på med Apple-ID, kan du bli bedt om å oppgi en verifiseringskode fra den gamle enheten din.

Konfigurere Siri og andre tjenester

Deretter blir du bedt om å konfigurere eller aktivere tjenester og funksjoner, for eksempel Siri. På enkelte enheter blir du bedt om å si noen ord, slik at Siri blir kjent med stemmen din.

Hvis du logget deg på med Apple-ID-en din, følger du fremgangsmåten for å konfigurere Apple Pay og iCloud-nøkkelring.

Velg innstillinger for appanalyse, True Tone og Hjem-knappen

Avgjør om du vil dele informasjon med apputviklere.

Deretter slår du på True Tone hvis du har en iPhone eller iPad som støtter det. True Tone justerer fargen og intensiteten på skjermen slik at bilder ser mer naturlige ut.

Hvis du har iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus, kan du justere klikk-feedbacken for Hjem-knappen. Hvis du har iPhone X, kan du finne ut mer om bevegelsene du kan bruke.

Fullfør

Trykk på Kom i gang for å begynne å bruke enheten. Lag en sikker kopi av dataene dine ved å sikkerhetskopiere, og finn ut mer om funksjoner i brukerhåndboken for iPhoneiPad eller iPod touch.

Hvis du er en ny iPhone-bruker, kan du finne ut mer om hvordan du konfigurerer og bruker iPhone.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.