Konfigurer iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du konfigurerer iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis du skal bytte til en ny enhet

Hvis du vil overføre informasjonen din fra en annen enhet til en ny iPhone, iPad eller iPod touch, følger du disse trinnene:

Sørg for å sikkerhetskopiere den forrige iOS-enheten, slik at du kan overføre innhold til den nye enheten.

Hvis du skal konfigurere den første iOS-enheten din

Hvis du allerede har konfigurert den nye enheten, men vil begynne på nytt, kan du finne ut hvordan du sletter en iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis ikke følger du denne fremgangsmåten:

Slå på enheten

Du ser «Hei» på mange språk. Følg trinnene for å komme i gang. Hvis du er blind eller har nedsatt syn, kan du slå på VoiceOver eller Zoom fra «Hei»-skjermen.

Velg språket ditt når du blir spurt. Trykk deretter på landet eller området ditt. Dette påvirker hvordan informasjonen ser ut på enheten, inkludert dato, klokkeslett, kontakter og mer.

Få hjelp hvis enheten ikke slås på, eller hvis den er deaktivert eller krever en kode.

«Hei»-skjermen og skjermbildet for Velg land eller region på iPhone

Hvis du har en annen enhet med iOS 11 eller nyere, bruker du Hurtigstart

Hvis du har en annen enhet som kjører iOS 11 eller nyere, kan du bruke den til å konfigurere den nye enheten automatisk med Hurtigstart. Hold de to enhetene tett sammen, og følg instruksjonene

Hvis du ikke har en annen enhet med iOS 11 eller nyere, trykker du på Konfigurer manuelt for å fortsette.

Hurtigstart-skjermbilde på iPhone

Aktiver enheten

Du må koble deg til et Wi-Fi-nettverk, et mobilnettverk eller iTunes for å aktivere enheten og fortsette å konfigurere den.

Trykk på Wi-Fi-nettverket du vil bruke, eller velg et annet alternativ. Hvis du konfigurerer en iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular), kan det hende at du må sette inn SIM-kortet først.

Få hjelp hvis du ikke kan koble til Wi-Fi, eller hvis du ikke kan aktivere iPhone.

Velg et Wi-Fi-nettverk-skjermbilde på iPhone

Konfigurer Face ID eller Touch ID, og opprett en kode

På noen enheter kan du konfigurere Face ID eller Touch ID. Med disse funksjonene kan du bruke ansiktsgjenkjennelse eller fingeravtrykket ditt til å låse opp enheten og gjennomføre kjøp. Trykk på Fortsett og følg instruksjonene, eller trykk på Konfigurer senere.

Deretter angir du en sekssifret kode for å beskytte dataene dine. Du trenger en kode til funksjoner som Face ID, Touch ID og Apple Pay. Hvis du vil bruke en firesifret kode, en tilpasset kode eller ingen kode, trykker du på Kodevalg.

FaceTime- og Opprett en kode-skjermbildene på iPhone

Gjenopprett eller overfør informasjon og data

Hvis du har en iCloud- eller iTunes- sikkerhetskopi eller en Android-enhet, kan du gjenopprette eller overføre dataene dine fra den gamle enheten til den nye enheten.

Hvis du ikke har en sikkerhetskopi eller en annen enhet, velger du Konfigurer som ny [Enhet].

Apper og data-skjermbilde på iPhone

Logg på med Apple-ID

Oppgi Apple-ID-en og passordet, eller trykk på «Har du ingen Apple‑ID, eller har du glemt den?». Derfra kan du gjenopprette Apple-ID-en eller passordet, opprette en ny Apple-ID eller konfigurere den senere. Hvis du bruker mer enn én Apple-ID, trykker du på «Vil du bruke ulike Apple‑ID-er for iCloud og iTunes?».

Når du logger på med Apple-ID, kan du bli bedt om å oppgi en verifiseringskode fra den gamle enheten din.

Oppsettskjerm for Apple-ID på iPhone

Konfigurer Siri og andre tjenester

Deretter blir du bedt om å konfigurere eller aktivere tjenester og funksjoner, som for eksempel Siri. På enkelte enheter blir du bedt om å si noen ord, slik at Siri blir kjent med stemmen din.

Hvis du logget deg på med Apple-ID-en din, følger du fremgangsmåten for å konfigurere Apple Pay og iCloud-nøkkelring.

Oppsettskjerm for Siri på iPhone

Konfigurer Skjermtid

Skjermtid gir deg innsikt i hvor mye tid du og barna dine bruker på enhetene dine. Du kan også bruke den til å angi tidsgrenser for appbruk per dag.

Oppsettskjerm for Skjermtid på iPhone

Slå på automatiske oppdateringer og konfigurer andre funksjoner

På de neste skjermbildene kan du velge om du vil dele informasjon med apputviklerne, tillate at iOS oppdateres automatisk, og slå på True Tone hvis du har en iPhone eller iPad som støtter det. Du kan også bruke Visningszoom til å justere størrelsen på symbolene og teksten på Hjem-skjermen.

Hvis du har en iPhone X eller nyere, kan du lese mer om de nye funksjonene og bevegelsene i iOS 12. Hvis du har en iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus, kan du justere klikket for Hjem-knappen.

Oppsettskjerm for automatiske oppdateringer på iPhone

Fullfør

Trykk på Kom i gang for å begynne å bruke enheten. Opprett en sikker kopi av dataene dine ved å sikkerhetskopiere, og les mer om funksjoner i brukerhåndboken for iPhoneiPad eller iPod touch.

Hvis du er en ny iPhone-bruker, kan du lese mer om hvordan du konfigurerer og bruker iPhone.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.