Konfigurer iPhone eller iPad

Finn ut hvordan du konfigurerer iPhone eller iPad.

Hvis du allerede har konfigurert den nye enheten, men vil begynne på nytt, kan du finne ut hvordan du sletter en iPhone eller iPad.

Slå på iPhone eller iPad

Trykk på av/på-knappen på enheten og hold den inne til Apple-logoen vises. Da vises «Hei» på mange språk. Følg instruksjonene på skjermen for å komme i gang.

Hvis du er blind eller har nedsatt syn, kan du slå på VoiceOver eller Zoom på «Hei»-skjermen.

Hei-skjermen i iOS 17.

Velg størrelsen på tekst og symboler på telefonen din

Velg ønsket størrelse for tekst og symboler: Standard, Middels store eller Store. Når du skyver symbolet mellom de tilgjengelige størrelsene, endres teksten og bildene på denne Utseende-skjermen for å forhåndsvise det valgte alternativet.

Når du er klar, skyver du symbolet til ønsket størrelse og trykker på Fortsett.

Under iPhone-konfigurasjonsprosessen for iOS 17 skyver du et symbol for å forhåndsvise og deretter velge ønsket tekst- og appstørrelse.

Bruk Hurtigstart eller konfigurer manuelt

Hvis du har en annen enhet, kan du bruke den til å automatisk konfigurere den nye enheten med Hurtigstart.

Hvis du ikke har noen annen enhet, trykker du på Konfigurer uten noen annen enhet.

Her kan du trykke på den blå tilgjengelighetsknappen for å konfigurere alternativer for tilgjengelighet.

I iOS 17 kan du konfigurere en ny iPhone med en annen enhet via Hurtigstart.

Aktiver iPhone eller iPad

Du må koble deg til et Wi-Fi-nettverk eller et mobilnettverk for å aktivere enheten og fortsette å konfigurere den.

Trykk på Wi-Fi-nettverket du vil bruke, eller trykk på Fortsett uten Wi-Fi for å bruke enhetens mobilnettverk. Hvis du konfigurerer en iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular), må du kanskje sette inn iPhone-SIM-kortetDu kan også bli bedt om åiPad SIM card først. Du kan også bli bedt om åDu kan også bli bedt om å

Få hjelp hvis du ikke kan koble til Wi-Fi, eller hvis du ikke kan aktivere iPhone.

Konfigurer for deg selv eller for et barn

Deretter velger du om du vil konfigurere iPhone for deg selv eller for et barn. Finn ut hvordan du oppretter en ny Apple-ID for et barn under 13 år, hvordan du konfigurerer Familiedeling, og hvordan du bruker foreldrekontroll på iPhonen til et barn.

Under iPhone-konfigurasjonsprosessen i iOS 17 kan du velge om den nye telefonen skal brukes av deg eller av et barn i familien din.

Konfigurer Face ID eller Touch ID, og opprett en kode

Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere Face ID eller Touch ID for å bruke ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk til å låse opp enheten og foreta kjøp.

Deretter angir du en sekssifret sikkerhetskode for å beskytte dataene dine. Du trenger en kode til funksjoner som Face ID, Touch ID og Apple Pay. Hvis du vil bruke en firesifret sikkerhetskode, en tilpasset sikkerhetskode eller ingen sikkerhetskode, trykker du på Sikkerhetskodevalg.

Gjenopprett eller overfør data og apper

Velg hvordan du vil gjenopprette eller overføre dataene dine fra den gamle enheten til den nye. Du kan bruke en iCloud-sikkerhetskopi eller en sikkerhetskopi laget fra datamaskinen, eller flytte data fra en Android-enhet.

Hvis du ikke har en sikkerhetskopi eller en annen enhet, velger du «Ikke overfør apper og data».

Alternativene for Overfør apper og data under konfigurasjonen av en iPhone i iOS 17

Logg på med Apple-ID-en din eller en annen Apple-enhet

Skriv inn e-postadressen eller telefonnummeret du bruker med Apple-ID-en, og deretter passordet ditt. Eller trykk på «Glemt passordet, eller har du ingen Apple-ID?» Derfra kan du gjenopprette Apple-ID-en eller passordet, opprette en ny Apple-ID eller konfigurere den senere.

Hvis du bruker mer enn én Apple-ID, trykker du på Andre påloggingsvalg og deretter på Bruk flere kontoer.

Når du logger på med Apple-ID, kan du bli bedt om å oppgi en verifiseringskode fra den gamle enheten din.

Bruk e-postadressen din eller telefonnummeret ditt for å logge på med Apple-ID-en din under iPhone-konfigurasjonsprosessen i iOS 17.

Slå på automatiske oppdateringer og konfigurer andre funksjoner

Følg instruksjonene på skjermen for å tillate at iOS eller iPadOS oppdateres automatisk, og for å konfigurere andre funksjoner, som en mobiltilkobling og et telefonnummer eller Apple Pay:

• Du blir bedt om å konfigurere eller aktivere tjenester og funksjoner, som for eksempel Siri. På enkelte enheter blir du bedt om å si noen ord, slik at Siri blir kjent med stemmen din.

• Deretter følger du instruksjonene på skjermen for å konfigurere Skjermtid, som gir deg innsikt i hvor mye tid du og barna bruker på enhetene. Du kan også bruke funksjonen til å angi tidsgrenser for appbruk per dag.

• Neste trinn er å finne ut mer om dataene du kan dele med Apple, og velge om du vil dele data med apputviklere.

• Til slutt trykker du på Lyst eller Mørkt for å se en forhåndsvisning av hvordan iPhone tilpasses. Trykk på Automatisk for å få iPhonen til å bytte mellom alternativene automatisk gjennom dagen. Når du er klar, trykker du på Fortsett for å fullføre.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.