Kjøp flere appfunksjoner med kjøp i app og abonnementer

På mange iPhone-, iPad-, iPod touch- og Mac-apper kan du foreta kjøp i app, som for eksempel gjentatte abonnementer, spillvaluta eller nøkler til fullverdige spill eller apper.

En iPhone X der App Store er åpnet. Hent-knappen på en kostnadsfri app er forstørret.

Finn ut hvilke kjøp i app som er tilgjengelige

Kjøp i app er ekstra innhold og abonnementer som du kan kjøpe i apper på iOS-enheter eller datamaskiner.

Ikke alle apper tilbyr kjøp i app. Hvis en app tilbyr kjøp i app, ser du «Tilbyr kjøp i app» eller «Kjøp i program» i nærheten av appens Pris-, Kjøp- eller Hent-knapp i App Store.

Hvis en app kan lastes ned kostnadsfritt, har den en Hent-knapp. Du belastes ikke for å laste ned denne appen. Noen eller alle funksjonene i appen kan imidlertid kreve at du foretar et engangskjøp eller gjentakende (abonnement) kjøp i app.

Noen abonnementer i apper kan også fungere mellom flere apper fra samme utvikler. Les om hvordan du kontakter apputvikleren med spørsmål. Du kan også se og si opp abonnementet ditt etter at du har registrert deg.

Typer kjøp i app

Når du kjøper ekstra innhold eller abonnementer, foretar du ett av følgende kjøp i app:

Type kjøp i app

Eksempelinnhold

Beskrivelse

Abonnementer
  • Avisabonnementer
  • Løpende tjenester (Hulu Plus osv.)
  • Spill
  • Et sportssesongkort
  • Abonnementer for en angitt tidsperiode

Du kan kjøpe disse tjenestene eller dette innholdet for en bestemt tidsperiode. Apper kan tilby fornyelse av abonnementsperioder med forskjellig lengde, som for eksempel ukentlig, månedlig, kvartalsvis eller årlig, eller de kan tilby abonnementer for en angitt tidsperiode. Noen apper kan også tilby en rabattert eller kostnadsfri prøveperiode, eller et abonnement for flere apper.

Automatisk fornyelse av abonnementer fortsetter til du avbryter det. Hvis abonnementet var for en angitt tidsperiode, kan du kanskje kjøpe det igjen for en annen angitt tidsperiode.

Les om hvordan du sier opp abonnementer.

Forbruksvare

• Spillvaluta
  • Spilltips
  • Ekstra helse
  • Ekstra erfaringspoeng
  • En pakke eksporter til et nytt filformat

Du må kjøpe disse objektene hver gang du ønsker dem, og du kan ikke laste dem ned på nytt kostnadsfritt. Hvis du fjerner en app og installerer den på nytt, eller installerer en app på en ny enhet, kan du miste kjøp av forbruksvarer. Hvis du for eksempel installerer et spill på iPod touch som du begynte å spille på iPhone, blir spillnivåene synkronisert, men ekstra helse- og erfaringspoeng du har kjøpt på iPhone, blir ikke synkronisert.

Ikke forbruksvare

• Oppgradering til Pro-utgave
  • Fjern reklame
  • Nøkkel til fullverdig spill
  • Ubegrensede hint
  • Ekstra rollefigurer
  • Ekstra tilbehør
  • Bonusspillnivåer
  • Bykart

Du kjøper disse objektene én gang, og du kan overføre dem til andre enheter som er knyttet til Apple-ID-en din. Hvis du mister et kjøp som ikke er forbruksvare, kan det hende at du kan laste det ned igjen kostnadsfritt. Finn ut hvordan du gjenoppretter kjøp i app.

Kjøp i app blir ikke delt med familiemedlemmer i Familiedeling. Finn ut mer om hva slags kjøpt innhold du kan dele med Familiedeling.

Foreta kjøp i app

Du må logge på med Apple-ID-en din for å foreta kjøp i app. Les om hvordan du bruker Skjermtid for å hindre kjøp.

Hvis du har problemer med å gjøre kjøp i app, må du kontrollere at betalingsinformasjonen din er oppdatert. Hvis du har andre problemer med kjøp i app, kan du rapportere et problem. Du kan også endre eller avbryte automatisk fornyelse av abonnementer i apper.

Vise og administrere tidligere kjøp i app

Finn ut mer om hva du kan gjøre hvis du ikke ser kjøpene dine.

Hvis du ikke finner et kjøp i app eller er usikker på om kjøpet ble fullført, kan du kontrollere kjøpshistorikken. Kjøpshistorikken din inneholder også hvert enkelt produkt for hver ordre.

Hvis du fremdeles ikke finner et kjøp i app som du vet ble fullført, kontakter du apputvikleren.

Hvis du har andre problemer med kjøp i app, kan du rapportere et problem. Du kan også endre eller avbryte automatisk fornyelse av abonnementer i apper.

Les mer

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.