Om kjøp i app

På mange iPhone-, iPad-, iPod touch- og Mac-apper kan du foreta kjøp i app, som for eksempel gjentatte abonnementer, spillvaluta eller nøkler til fullverdige spill eller apper.

Finn ut hvilke kjøp i app som er tilgjengelige

Kjøp i app er ekstra innhold og abonnementer som du kan kjøpe i apper på iOS-enheter eller datamaskiner.

Ikke alle apper tilbyr kjøp i app. Hvis en app tilbyr kjøp i app, ser du «Tilbyr kjøp i app» eller «Kjøp i program» i nærheten av appens Pris-, Kjøp- eller Hent-knapp i App Store.

Hvis en app kan lastes ned kostnadsfritt, har den en Hent-knapp. Du belastes ikke for å laste ned denne appen. Noen eller alle funksjonene i appen kan imidlertid kreve at du foretar et engangskjøp eller gjentakende (abonnement) kjøp i app.

Typer kjøp i app

Når du kjøper ekstra innhold eller abonnementer, foretar du ett av følgende kjøp i app:

Type kjøp i app

Eksempelinnhold

Beskrivelse

Forbruksvare

• Spillvaluta
  • Spilltips
  • Ekstra helse
  • Ekstra erfaringspoeng
  • En pakke eksporter til et nytt filformat

Du må kjøpe disse objektene hver gang du ønsker dem, og du kan ikke laste dem ned på nytt kostnadsfritt. Hvis du fjerner en app og installerer den på nytt, eller installerer en app på en ny enhet, kan du miste kjøp av forbruksvarer. Hvis du for eksempel installerer et spill på iPod touch som du begynte å spille på iPhone, blir spillnivåene synkronisert, men ekstra helse- og erfaringspoeng du har kjøpt på iPhone, blir ikke synkronisert.

Ikke forbruksvare

• Oppgradering til Pro-utgave
  • Fjern reklame
  • Nøkkel til fullverdig spill
  • Ubegrensede hint
  • Ekstra rollefigurer
  • Ekstra tilbehør
  • Bonusspillnivåer
  • Bykart

Du kjøper disse objektene én gang, og du kan overføre dem til andre enheter som er knyttet til Apple-ID-en din. Hvis du mister et kjøp som ikke er forbruksvare, kan det hende at du kan laste det ned igjen kostnadsfritt. Finn ut hvordan du gjenoppretter kjøp i app.

Abonnementer uten fornyelse

• Et sportssesongkort
  • Abonnementer for en angitt tidsperiode (for eksempel én, tre eller seks måneder)
Du kan bruke dette innholdet i en bestemt tidsperiode, avhengig av appen, og du kan kjøpe slike objekter på nytt når abonnementet utløper.

Abonnementer med automatisk fornyelse

• Avisabonnementer
  • Tidsskriftabonnementer
  • Løpende tjenester (Netflix, Hulu Plus osv.)
  • Spill

Du kan kjøpe disse tjenestene eller dette innholdet i en bestemt abonnementsperiode, og abonnementet blir automatisk fornyet mot slutten av denne perioden. Apper kan tilby abonnementsperioder av forskjellig lengde, som ukentlige, månedlige, kvartals- og årsabonnementer. Noen apper har en rabattert eller kostnadsfri prøveperiode.

Finn ut hvordan du avbryter automatisk fornyelse av abonnementer.

Kjøp i app blir ikke delt med familiemedlemmer i Familiedeling. Finn ut mer om hva slags kjøpt innhold du kan dele med Familiedeling.

Foreta kjøp i app

Du må autentisere Apple-ID-en din for å foreta kjøp i app. Finn ut hvordan du administrerer passordvalgene for Apple-ID-en din til kjøp.

Hvis du har problemer med å gjøre kjøp i app, må du kontrollere at betalingsinformasjonen din er oppdatert. Hvis du har andre problemer med kjøp i app, kan du rapportere et problem. Du kan også endre eller avbryte automatisk fornyelse av abonnementer i apper.

Vise og administrere tidligere kjøp i app

Finn ut mer om hva du kan gjøre hvis du ikke ser kjøpene dine.

Hvis du ikke finner et kjøp i app eller er usikker på om kjøpet ble fullført, kan du kontrollere kjøpshistorikken. Kjøpshistorikken din inneholder også hvert enkelt produkt for hver ordre.

Hvis du fremdeles ikke finner et kjøp i app som du vet ble fullført, kontakter du apputvikleren.

Hvis du har andre problemer med kjøp i app, kan du rapportere et problem. Du kan også endre eller avbryte automatisk fornyelse av abonnementer i apper.

Finn ut mer

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut mer om hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.