Slik kontrollerer du lagringsplassen på iPhone, iPad og iPod touch

iOS overvåker lagringsplassen på enheten ved å analysere hvor mye plass hver app bruker. Du kan også kontrollere lagringsplassen på enheten under Innstillinger eller i iTunes.

Slik optimaliserer iOS lagringsplassen

Hvis det er lite lagringsplass igjen på enheten, optimaliserer iOS automatisk den ledige plassen under installering av apper, oppdatering av iOS, nedlasting av musikk, opptak av videoer og mye mer.

iOS kan fjerne noen av elementene dine for å skape mer lagringsplass, blant annet musikk og videoer du har strømmet, filer i iCloud Drive og deler av apper som ikke er nødvendige. Det fjerner også midlertidige filer og tømmer hurtiglageret på enheten din. iOS fjerner bare elementer som kan lastes ned på nytt, eller elementer det ikke er behov for lenger.

Bruke iOS-enheten til å kontrollere lagringsplassen

Gå til Innstillinger > Generelt > [enhet]-lagring. Du kan se en liste over anbefalinger for optimalisering av enhetens lagringsplass, etterfulgt av en liste over installerte apper og hvor mye lagringsplass hver enkelt app bruker. Trykk på et appnavn for å se mer informasjon om lagringsplass den bruker. Det kan hende at hurtiglagrede data og midlertidige data ikke regnes med i bruken.

Avhengig av appen kan du kanskje også slette noe av appens innhold eller slette hele appen med innhold. Du kan også fjerne appen. Dette vil frigjøre lagringsplassen som brukes av appen, men samtidig beholde appens dokumenter og data på enheten.

Det kan hende du får en advarsel om at lagringsplassen nesten er full hvis enheten er full og iOS ikke får frigjort mer plass på enheten. Hvis du ser dette varselet, må du fjerne innhold du ikke bruker, for eksempel videoer og apper.

Bruke anbefalinger til å optimalisere lagringsplassen

iOS kan gi anbefalinger for optimalisering av enhetens lagringsplass, i Lagring-delen under Innstillinger. Trykk på Vis alle for å se alle anbefalingene for enheten.

Les beskrivelsen for hver anbefaling, og trykk deretter på Aktiver for å slå dem på.

Bruke iTunes til å kontrollere lagringsplassen på iOS-enheten

1. Start iTunes på datamaskinen.
  2. Koble enheten til datamaskinen.
  3. Marker enheten i iTunes. Du ser en stolpe som viser hvor mye lagringsplass iOS-enheten bruker fordelt på innholdstype.
  4. Flytt musen over en innholdstype, som Annet eller Apper, for å få mer informasjon:

Her er en oversikt over innholdstypene på iOS-enheten samt hva hver type inkluderer:

• Lyd: Låter, lydpodkaster, lydbøker, taleopptak og ringetoner.
  • Video: Filmer, musikkvideoer og TV-programmer.
  • Bilder: Innholdet i bildebiblioteket, kamerarullen og bildestrømmen.
  • Programmer: Installerte programmer. Innholdet i appene er oppført under Dokumenter og data.
  • Bøker: iBooks-bøker, lydbøker og PDF-filer.
  • Dokumenter og data: Frakoblet Safari-leseliste, filer som er lagret i installerte apper, og appinnhold som kontakter, kalendere, meldinger og e-postmeldinger (med vedlegg).
  • Annet: Innstillinger, Siri-stemmer, systemdata og bufrede filer.

Om bufrede filer i iOS-lageret Annet

Bufrede filer opprettes når du strømmer eller viser innhold som musikk, videoer og bilder. Når du strømmer musikk eller video, lagres det innholdet som bufrede filer på iOS-enheten slik at du får rask tilgang til det igjen. iTunes kategoriserer bufret musikk, videoer og bilder som Annet i stedet for faktiske sanger, videoer eller bilder.

iOS-enheten fjerner bufrede filer og midlertidige filer automatisk når enheten trenger mer lagringsplass.

Hvis mengden lagringsplass på en iOS-enhet avviker fra det som vises i iTunes

Siden iTunes kategoriserer bufrede filer som Annet, kan rapportert bruk for Musikk eller Videoer være forskjellig. Hvis du vil se bruken på iOS-enheten, går du til Innstillinger > Generelt > [enhet]-lagring.

Hvis du vil slette de bufrede filene fra iOS-enheten

iOS-enheten sletter bufrede filer og midlertidige filer automatisk når det trenger mer lagringsplass. Du trenger ikke å slette dem selv.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.