Slik sjekker du lagringsplassen på iPhone, iPad og iPod touch

iOS og iPadOS overvåker lagringsplassen på enheten ved å analysere hvor mye plass hver app tar opp. Du kan også sjekke lagringsplassen på enheten din i Innstillinger, iTunes eller Finder på datamaskinen din.

Slik optimaliserer iOS og iPadOS lagringsplass

Hvis det er lite lagringsplass igjen på enheten, frigjør den automatisk ledig plass under installering av apper, oppdatering av iOS eller iPadOS, nedlasting av musikk, opptak av videoer med mer.

Enheten kan fjerne noen av elementene dine for å frigjøre mer lagringsplass, blant annet musikk og videoer du har strømmet, filer i iCloud Drive og deler av apper som ikke er nødvendige. Den fjerner også midlertidige filer og tømmer bufferen på enheten. Men enheten fjerner bare elementer som kan lastes ned på nytt, eller elementer det ikke er behov for lenger.

Bruk enheten til å kontrollere lagringsplassen

Gå til Innstillinger > Generelt > [enhet]-lagring. Du kan se en liste over anbefalinger for hvordan du optimaliserer enhetens lagringsplass, etterfulgt av en liste over installerte apper og hvor mye lagringsplass hver enkelt app bruker. Trykk på navnet til en app for å se mer informasjon om lagringsplassen den bruker. Det kan hende at hurtiglagrede data og midlertidige data ikke regnes med i bruken.

I den detaljerte oversikten kan du:

• Fjern appen. Dette frigjør lagringsplassen appen bruker, men beholder dokumentene og dataene.
  • Slett appen. Dette fjerner appen og relaterte data.
  • Du kan kanskje slette noen av dokumentene og dataene, avhengig av appen.

Hvis enheten nesten er full og ikke kan frigjøre mer plass, ser du kanskje et varsel med Lagringsplassen er nesten full. Hvis du ser denne meldingen, bør du sjekke anbefalingene for lagring eller fjerne innhold du ikke bruker så mye, for eksempel videoer og apper.

Innholdskategorier

Innholdet du bruker på enheten din, blir delt inn i disse kategoriene:

• Apper: Installerte apper og tilhørende innhold, innhold lagret i katalogen «På iPhone/iPad/iPod touch» i Filer-appen samt Safari-nedlastinger
  • Bilder: Bilder og videoer som er lagret i Bilder-appen
  • Medier: Musikk, videoer, podkaster, ringetoner, albumbilder og taleopptak
  • Mail: E-poster og vedlegg
  • Apple Books: Bøker og PDF-er i Bøker-appen
  • Meldinger: Meldinger og vedlegg
  • iCloud Drive: iCloud Drive-innhold som er lastet ned lokalt på enheten din. Dette innholdet kan ikke slettes automatisk.
  • Annet: Mobile ressurser som ikke kan fjernes, for eksempel Siri-stemmer, fonter, ordlister, logger og buffere som ikke kan fjernes, Spotlight-indeksen og systemdata, for eksempel Nøkkelring og CloudKit-databaser. Bufrede filer kan ikke slettes av systemet.
  • System: Lagringsplass som tas opp av operativsystemet. Dette kan variere basert på enheten og enhetsmodellen.

Bruk anbefalinger til å optimalisere lagringsplassen

I Lagring-delen under Innstillinger ser du kanskje anbefalinger fra enheten for optimalisering av lagringsplassen. Trykk på Vis alle for å se alle anbefalingene for enheten.

Les beskrivelsen av hver anbefaling og trykk på Aktiver for å slå den på, eller trykk på anbefalingen for å se gjennom innhold du kan slette.

Bruk Finder eller iTunes til å kontrollere lagringsplassen på iOS-enheten

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15 åpner du Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes.
  2. Koble enheten til datamaskinen.
  3. Velg enheten din i Finder eller iTunes. Du ser en statuslinje som viser hvor mye lagringsplass innholdet ditt tar opp, fordelt etter innholdstype.
  4. Flytt markøren over statuslinjen for å se hvor mye lagringsplass hver innholdstype tar opp.

Her er en oversikt over innholdstypene på enheten, samt hva hver type inkluderer:

• Lyd: Låter, lydpodkaster, lydbøker, taleopptak og ringetoner.
  • Video: Filmer, musikkvideoer og TV-programmer.
  • Bilder: Innholdet i bildebiblioteket, kamerarullen og bildestrømmen.
  • Apper: Installerte apper. Innholdet i appene er oppført under Dokumenter og data.
  • Bøker: iBooks-bøker, lydbøker og PDF-filer.
  • Dokumenter og data: Frakoblet Safari-leseliste, filer som er lagret i installerte apper, og appinnhold som kontakter, kalendere, meldinger og e-postmeldinger (med vedlegg).
  • Annet: Innstillinger, Siri-stemmer, systemdata og bufrede filer.

Om bufrede filer i «Annet»

Finder og iTunes kategoriserer bufret musikk og bufrede videoer og bilder som Annet i stedet for faktiske sanger, videoer eller bilder. Bufrede filer opprettes når du strømmer eller ser på innhold som musikk, videoer og bilder. Når du strømmer musikk eller video, lagres det innholdet som bufrede filer på enheten, slik at du får rask tilgang til det igjen.

Enheten fjerner bufrede filer og midlertidige filer automatisk når den trenger mer lagringsplass.

Hvis lagringsplassen på enheten ikke samsvarer med det du ser i Finder eller iTunes

Siden Finder og iTunes kategoriserer bufrede filer som Annet, kan rapportert bruk for Musikk eller Videoer være forskjellig. Hvis du vil se lagringsplassen på enheten, går du til Innstillinger > Generelt > [enhet]-lagring.

Hvis du vil slette de bufrede filene fra enheten

Enheten sletter bufrede filer og midlertidige filer automatisk når den trenger mer lagringsplass. Du trenger ikke å slette dem selv.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.