Slik sjekker du lagringsplassen på iPhone, iPad og iPod touch

iOS overvåker lagringsplassen på enheten ved å analysere hvor mye plass hver app bruker. Du kan også sjekke lagringsplassen på enheten under Innstillinger eller i iTunes.

Slik optimaliserer iOS lagringsplassen

Hvis det er lite lagringsplass igjen på enheten, frigjør iOS automatisk ledig plass under installering av apper, oppdatering av iOS, nedlasting av musikk, opptak av videoer og mer.

iOS kan fjerne noen av elementene dine for å skape mer lagringsplass, blant annet musikk og videoer du har strømmet, filer i iCloud Drive og deler av apper som ikke er nødvendige. Det fjerner også midlertidige filer og tømmer hurtiglageret på enheten din. iOS fjerner bare elementer som kan lastes ned på nytt, eller elementer det ikke er behov for lenger.

Sjekk lagringsplassen på iOS-enheten

Gå til Innstillinger > Generelt > [enhet]-lagring. Du kan se en liste over anbefalinger for hvordan du optimaliserer enhetens lagringsplass, etterfulgt av en liste over installerte apper og hvor mye lagringsplass hver enkelt app bruker. Trykk på navnet til en app for å se mer informasjon om lagringsplassen den bruker. Det kan hende at hurtiglagrede data og midlertidige data ikke regnes med i bruken.

I den detaljerte oversikten kan du:

• Fjerne appen. Dette frigjør lagringsplass som appen har brukt, men beholder dokumentene og dataene.
  • Slette appen. Dette fjerner appen og relaterte data.
  • Du kan kanskje slette noen av dokumentene og dataene, avhengig av appen.

Hvis enheten er nesten full og iOS ikke får frigjort mer plass på enheten, ser du kanskje en varselmelding med Lagringsplassen er nesten full. Hvis du ser denne meldingen, bør du sjekke anbefalingene for lagring eller fjerne innhold du ikke bruker så mye, for eksempel videoer og apper.

Innholdskategorier

iOS deler det brukte innholdet inn i disse kategoriene:

• Apper: Installerte apper og innholdet i dem
  • Bilder: Bilder og videoer som er lagret i Bilder-appen
  • Medier: Musikk, videoer, podkaster, ringetoner og kunst
  • Mail: E-poster og vedlegg
  • Apple Books: Bøker og PDF-er i Books-appen
  • Meldinger: Meldinger og vedlegg
  • iCloud Drive: iCloud Drive-innhold som er lastet ned lokalt på enheten din.
  • Annet: Alt annet, som systemfiler, programvareoppdateringer, Siri-stemmer, bufrede filer, logger med mer.

iOS viser kun de viktigste kategoriene. Hvis en kategori ikke bruker mye plass, kan den kategoriseres som «Annet». Lagringsplass som tas opp av «System», er en kombinasjon av plassen som blir brukt av iOS, og av støttefilene til iOS. Hvor mye lagringsplass «System» bruker, varierer fra enhet til enhet, avhengig av enhetstype, modell, land, operatør, Siri-stemmer med mer.

Bruk anbefalinger til å optimalisere lagringsplassen

iOS kan gi anbefalinger for optimalisering av enhetens lagringsplass i Lagring-delen under Innstillinger. Trykk på Vis alle for å se alle anbefalingene for enheten.

Les beskrivelsen av hver anbefaling og trykk på Aktiver for å slå den på, eller trykk på anbefalingen for å se gjennom innhold du kan slette.

Sjekk lagringsplassen på iOS-enheten med iTunes

1. Start iTunes på datamaskinen.
  2. Koble iOS-enheten til datamaskinen.
  3. Marker iOS-enheten i iTunes. Du ser en stolpe som viser hvor mye lagringsplass iOS-enheten bruker, fordelt på innholdstype.
  4. Flytt musen over en innholdstype, som Annet eller Apper, for å få mer informasjon:

Her er en oversikt over innholdstypene på iOS-enheten samt hva hver type inkluderer:

• Lyd: Låter, lydpodkaster, lydbøker, taleopptak og ringetoner.
  • Video: Filmer, musikkvideoer og TV-programmer.
  • Bilder: Innholdet i bildebiblioteket, kamerarullen og bildestrømmen.
  • Apper: Installerte apper. Innholdet i appene er oppført under Dokumenter og data.
  • Bøker: iBooks-bøker, lydbøker og PDF-filer.
  • Dokumenter og data: Frakoblet Safari-leseliste, filer som er lagret i installerte apper, og appinnhold som kontakter, kalendere, meldinger og e-postmeldinger (med vedlegg).
  • Annet: Innstillinger, Siri-stemmer, systemdata og bufrede filer.

Om bufrede filer i «Annet»

iTunes kategoriserer bufret musikk, videoer og bilder som Annet i stedet for faktiske sanger, videoer eller bilder. Bufrede filer opprettes når du strømmer eller ser på innhold som musikk, videoer og bilder. Når du strømmer musikk eller video, lagres det innholdet som bufrede filer på iOS-enheten slik at du får rask tilgang til det igjen.

iOS-enheten fjerner bufrede filer og midlertidige filer automatisk når enheten trenger mer lagringsplass.

Hvis mengden lagringsplass på en iOS-enhet avviker fra det som vises i iTunes

Siden iTunes kategoriserer bufrede filer som Annet, kan rapportert bruk for Musikk eller Videoer være forskjellig. Hvis du vil se bruken på iOS-enheten, går du til Innstillinger > Generelt > [enhet]-lagring.

Hvis du vil slette de bufrede filene fra iOS-enheten

iOS-enheten sletter bufrede filer og midlertidige filer automatisk når den trenger mer lagringsplass. Du trenger ikke å slette dem selv.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.