Om dataroamingvalg på iPhone og iPad

Slå dataroaming av eller på, forbered deg til internasjonale reiser og mer.

Slå av dataroaming eller forbered deg til en reise

Trenger du å unngå roamingkostnader fordi du ankom destinasjonen din uten en internasjonal dataplan? Slå av mobildata og dataroaming.1,2 Åpne Innstillinger og trykk på Mobilnett eller Mobildata. Slå av Mobildata, og trykk deretter på Alternativer for mobildata og slå av Dataroaming.

Planlegger du fremdeles reisen din? Her er tre måter du kan forberede deg på:

Kjøp roamingabonnement hos operatøren din

Før du drar: Ring operatøren din eller gå til nettstedet deres og kjøp et internasjonalt roamingabonnement for å unngå avgifter og høyere priser.

Etter ankomst: Åpne Innstillinger. Trykk på Mobilnett eller Mobildata. Trykk deretter på Alternativer for mobildata og slå på Dataroaming og andre innstillinger som operatøren foreslår.

Kjøp roamingabonnement med Apple SIM

Før du drar: Hvis du har en iPad med en Apple SIM, kan du bla gjennom mobildataabonnementer fra utvalgte operatører i mer enn 90 land, regioner og områder.

Etter ankomst: Gå til Innstillinger > Mobildata og kjøp et roamingabonnement som passer behovet ditt.

Kjøp eller lei lokale SIM-kort

Før du drar: Du kan vanligvis3 kjøpe eller leie et SIM-kort for et spesifikt land eller en region. Finn ut mer fra reiseguider og nettsteder som er relatert til landet eller regionen.

Etter ankomst: Erstatt det nåværende SIM-kortet med det nye. Du trenger det originale når kommer hjem igjen, så legg det på et trygt sted.

1. Når du slår av Mobildata og Dataroaming, skal ikke mobildatasymbolet vises på statuslinjen. Les mer om mobildatainnstillinger og bruk.
  2. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) støtter ikke dataroaming. Når du bruker dataroaming på iPhone, kan Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) bare bruke Wi-Fi eller mobiltilkoblingen til iPhone.
  3. For å bruke kjøpte eller leide SIM-kort, trenger du en iPad (Wi-Fi + Cellular), en ulåst iPhone eller en iPhone uten SIM-kort.

Skjerm med innstillinger for mobildata på iPhone

Kontrollere databruk

Hvis du overgår grensen for databruk på det internasjonale dataabonnementet ditt, kan du gå tom for data eller oppleve tregere nettverkshastigheter. Åpne Innstillinger og trykk på Mobilnett eller Mobildata for å kontrollere databruk. Deretter ser du under overskriften Mobildata.

Finn ut mer om mobildatabruk.

Få hjelp når du har roamingproblemer på internasjonale reiser

1. Slå på flymodus i omtrent 30 sekunder. Slå deretter flymodus av igjen, og la iPhone velge det beste nettverket automatisk.
  2. Hvis du ser Ingen tjeneste i statuslinjen på iPhone, åpner du Innstillinger og trykker på Mobilnett eller Mobildata. Trykk på Alternativer for mobildata og kontroller at Dataroaming er på. Kontakt deretter operatøren for å kontrollere at internasjonal roaming er aktivert for kontoen din.
  3. Hvis dato og klokkeslett er feil etter at du ankommer, går du til Innstillinger > Generelt > Dato og tid. Kontroller at Still inn automatisk er slått på.