Finn modellnavnet og serienummeret til maskinen din

Bruk en av disse måtene å finne modellnavnet og serienummeret til Macen på.

Om denne maskinen

Velg Om denne maskinen fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen. Deretter finner du serienummeret i informasjonen som vises.

macos-ventura-about-this-mac-serial

Systeminformasjon

1. Trykk på tilvalgstasten på tastaturet og hold den nede mens du velger Apple-menyen  > Systeminformasjon fra menylinjen.

2. Velg Maskinvare i sidepanelet.

3. Finn modellnavnet og serienummeret til høyre.

macos-ventura-system-information-model-serial

Systeminformasjon kan også lese opp serienummeret høyt. Fra menylinjen i Systeminformasjon velger du Fil > Les opp serienummeret. Eller trykk på Kommando-4.

Produkt eller emballasje

Se etter serienummeret som er trykt på maskinen eller originalemballasjen den ble levert i. Du finner detaljer på produkt-ID-siden for MacBook Pro, MacBook Air, MacBook, iMac, Mac mini, Mac Studio eller Mac Pro.

appleid.apple.com

1. Logg deg på appleid.apple.com.

2. Klikk på Enheter i sidepanelet.

3. Hvis maskinen er oppført til høyre, klikker du på navnet dens for å se modellnavnet og serienummeret.

Terminal

1. Åpne Terminal-appen, som finnes i Verktøy-mappen under Programmer.

2. Skriv inn eller lim inn denne kommandoen i Terminal: system_profiler SPHardwareDataType

3. Trykk på returtasten for å skrive inn kommandoen. Deretter viser Terminal en maskinvareoversikt der modellnavnet og serienummeret er med.

Terminal er også tilgjengelig på Verktøy-menyen når du starter Macen fra macOS-gjenoppretting.

Om du fremdeles trenger hjelp, kan du kontakte en Apple Store eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør.