Finne modellnavn og serienummer på Macen

Du finner modellnavnet, serienummeret og annen informasjon under Om denne maskinen og Systeminformasjon.

Du trenger kanskje modellnavnet eller serienummeret på Macen når du sjekker garantidekningen, ser etter spesifikasjoner, oppretter en hjemmemappe eller selger, gir bort eller bytter inn Macen.

I Om denne maskinen

Velg Om denne maskinen fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen. Deretter vises en oversikt over Macen, der du blant annet ser modellnavnet og serienummeret.

Om denne maskinen-vinduet

Hvis du ser et vindu av denne typen, dobbeltklikker du på versjonsnummeret nedenfor «OS X» for å vise serienummeret:

Om denne maskinen-vinduet i OS X Mavericks

I Systeminformasjon

Du kan også se modellnummeret og serienummeret til Macen i Systeminformasjon-appen. Åpne programmet, og velg deretter Maskinvare til venstre i vinduet med systeminformasjon. Modellnavnet og serienummeret vises til høyre:

På produktet eller emballasjen

Se etter serienummeret trykt på utsiden av Macen, eller sjekk originalemballasjen. For flere detaljer kan du se produkt-ID-siden for MacBook ProMacBook AirMacBookiMacMac mini eller Mac Pro.

På appleid.apple.com

Logg på appleid.apple.com, og se deretter etter Macen i Enheter-delen. Hvis Macen er oppført der, kan du klikke på navnet på Macen for å se modellnavnet og serienummeret.

Om du fremdeles trenger hjelp, kan du kontakte en Apple Store eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør.