Finne modellnavn og serienummer på Macen

Du finner modellnavnet, serienummeret og annen informasjon under Om denne maskinen og Systeminformasjon.

Du trenger kanskje modellnavnet eller serienummeret på Macen når du sjekker garantidekning, ser etter spesifikasjoner eller annen informasjon om modellen din, oppretter en hjemmemappe og andre ting. Det er også viktig å identifisere Mac-modellen din når du skal selge eller gi bort Macen, eller når du forsøker å finne ut om den er kompatibel med det nyeste operativsystemet eller annen programvare eller maskinvare.

Bruke Om denne maskinen

Velg Om denne maskinen fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen. Deretter vises en oversikt over Macen, der du blant annet ser modellnavnet og serienummeret.

Om denne maskinen-vinduet

Hvis du ser et vindu av denne typen, dobbeltklikker du på versjonnummeret nedenfor «OS X» for å vise serienummeret:

Om denne maskinen-vinduet i OS X Mavericks

Bruke Systeminformasjon

Du kan også se modellnummeret og serienummeret til Macen i  Systeminformasjon-appen. Åpne appen, og velg deretter Maskinvare til venstre i vinduet med systeminformasjon. Modellnavnet og serienummeret vises til høyre:

Systeminformasjon-vinduet

Hvis Macen ikke slår seg på eller starter

Gjør dette hvis du ikke kan bruke noen av løsningene ovenfor fordi Macen ikke slår seg på eller starter:

• Se etter serienummeret eller modellnavnet på utsiden av Macen, på originalemballasjen, kvitteringen eller fakturaen.
  • Du kan alternativt logge på appleid.apple.com og se etter Macen under Enheter. Hvis Macen er oppført der, kan du klikke på navnet på Macen for å se modellnavnet og serienummeret.

Hvis du fremdeles trenger hjelp, kan du kontakte en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør.