Hvis iPhone, iPad eller iPod touch ikke slås på eller er fryst.

Finn ut hva du kan gjøre hvis enheten din har en fryst skjerm eller ikke reagerer når du berører den, eller låser seg når du slår den på.

Hvis skjermen er svart eller fryst

Hvis skjermen er svart eller fryst, må du kanskje tvinge enheten til omstart. Innholdet på enheten blir ikke slettet når du tvinger enheten til omstart. Du kan tvinge enheten til omstart hvis skjermen er svart eller knappene ikke reagerer. Følg denne framgangsmåten:

• På iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus: Trykk raskt på Volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Deretter trykker du på sideknappen og holder den inne til du ser Apple-logoen.
  • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Trykk og hold inne side- og Volum ned-knappene i minst ti sekunder til du ser Apple-logoen.
  • På iPhone 6s og eldre, iPad eller iPod touch: Trykk og hold inne Hjem-knappen og knappen øverst (eller på siden) i minst ti sekunder til du ser Apple-logoen.

Hvis enheten fremdeles ikke vil slå seg på eller starte opp

Koble enheten til strømnettet og la den lade i opptil én time.

Du bør se ladeskjermen etter noen få minutter.

Hvis du ikke ser ladeskjermen innen en time, eller du får opp Koble til strøm-skjermen, kontrollerer du kontakten, USB-kabelen og strømadapteren. Påse at alt er ordentlig tilkoblet, fritt for smuss og ikke skadet. Du kan kanskje prøve en annen USB-kabel eller strømadapter.

Hvis enheten fremdeles ikke slås på, kan du se hva du kan gjøre videre.

Hvis enheten slår seg på, men blir hengende under oppstart

Hvis du ser Apple-logoen eller en rød eller blå skjerm under oppstart, kan du prøve denne fremgangsmåten:

1. Koble enheten til en datamaskin og åpne iTunes. Hvis du ikke har en datamaskin, kan du låne en eller gå til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør for å få hjelp.
  2. Tving enheten til omstart mens den er koblet til strømnettet.
    • På iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus: Trykk raskt på Volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Trykk til slutt på sideknappen, og hold den inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Trykk og hold side- og Volum ned-knappene nede samtidig. Hold dem inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • På iPhone 6s og eldre, iPad eller iPod touch: Trykk og hold Hjem-knappen og knappen øverst (eller på siden) nede samtidig. Hold dem inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
  3. Ikke slipp knappene når du ser Apple-logoen. Fortsett å holde til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
  4. Når du får muligheten til å gjenopprette eller oppdatere, velger du Oppdater. iTunes vil forsøke å installere iOS på nytt uten å slette data.

iTunes vil laste ned programvaren for enheten. Hvis det tar mer enn 15 minutter, avslutter enheten gjenopprettingsmodus og du må gjenta trinn 2 og 3.

Hvis du trenger mer hjelp

Kontakt Apple-kundestøtte for å avtale service hvis du har et av disse problemene:

• Du ser fremdeles en svart skjerm etter lading, tvungen omstart eller etter å ha fulgt framgangsmåten i denne artikkelen.
  • Du ser en svart skjerm, men kan høre varsler, lyder og vibrasjoner.
  • Skjermen forblir svart, men enheten piper når du slår på lyden og kobler den til en strømkilde.
  • Skjermen er på, men den reagerer ikke når du trykker, drar eller prøver andre bevegelser.
  • Du kan ikke fremtvinge omstart av enheten fordi en knapp er ødelagt eller sitter fast.
  • Enheten har hengt seg opp i Apple-logoen, viser en ensfarget skjerm eller gjenkjennes ikke i iTunes.
Publiseringsdato:Wed Mar 07 14:25:56 GMT 2018