Hvis iPhonen er fryst eller ikke slår seg på

Les hva du kan gjøre hvis skjermen på iPhonen din er fryst, hvis enheten ikke reagerer når du rører ved den, eller hvis den står fast når du slår den på.

Hvis skjermen er svart eller fryst

Følg fremgangsmåten for enheten din.

På iPhone 8 eller nyere, inkludert iPhone SE (2. og 3. generasjon)

1. Trykk raskt på volum opp-knappen.
  2. Trykk raskt på volum ned-knappen.
  3. Trykk på og hold inne sideknappen til du ser Apple-logoen.
    En animasjon med en iPhone og piler som peker på volum opp-knappen, deretter på volum ned-knappen og til slutt på sideknappen.
  4. Hvis telefonen ikke slår seg på, følger du denne veiledningen for å sjekke maskinvaren og lade telefonen. Du må kanskje lade i opptil en time.
  5. Hvis telefonen fortsatt ikke slår seg på, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus

1. Trykk på og hold inne både sideknappen og volum ned-knappen til du ser Apple-logoen.
    En iPhone med piler som peker på sideknappen og volum ned-knappen.
  2. Hvis telefonen ikke slår seg på, følger du denne veiledningen for å sjekke maskinvaren og lade telefonen. Du må kanskje lade i opptil en time.
  3. Hvis telefonen fortsatt ikke slår seg på, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

På iPhone 6s og tidligere, inkludert iPhone SE (1. generasjon)

1. Trykk på og hold inne både Hjem-knappen og side- eller toppknappen til du ser Apple-logoen.
  2. Hvis telefonen ikke slår seg på, følger du denne veiledningen for å sjekke maskinvaren og lade telefonen. Du må kanskje lade i opptil en time.
  3. Hvis telefonen fortsatt ikke slår seg på, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Hvis iPhonen slår seg på, men står fast under oppstart

Hvis du ser Apple-logoen eller en rød eller blå skjerm under oppstart, kan du prøve denne fremgangsmåten:

1. Koble iPhonen til en datamaskin. På en Mac med macOS Catalina åpner du Finder. På en Mac med macOS Mojave eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes. Finn ut hvilken macOS-versjon Macen din bruker.
  2. Velg iPhonen din på datamaskinen.
  3. Følg disse trinnene mens iPhonen er tilkoblet:
    • På iPhone 8 eller nyere, inkludert iPhone SE (2. og 3. generasjon): Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk raskt på volum ned-knappen. Trykk deretter på og hold inne sideknappen.

En animasjon med en iPhone og piler som peker på volum opp-knappen, deretter på volum ned-knappen og til slutt på sideknappen.
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Trykk på og hold side- og volum ned-knappene inne samtidig.
      En iPhone med piler som peker på volum ned-knappen og sideknappen.
    • På iPhone 6s eller tidligere, inkludert iPhone SE (1. generasjon): Trykk på og hold inne Hjem-knappen og side- eller toppknappen samtidig.
  4. Fortsett å holde inne knappene til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    En iPhone som viser skjermen for gjenopprettingsmodus.
  5. Når du får muligheten til å gjenopprette eller oppdatere, velger du Oppdater.
    Et Finder-vindu som viser en melding som ber deg velge mellom å oppdatere eller gjenopprette iPhonen. Oppdater er valgt.
  6. Datamaskinen laster ned programvaren for enheten. Hvis det tar mer enn 15 minutter, avsluttes gjenopprettingsmodusen på enheten. Gjenta trinn 2–4.

Hvis du trenger mer hjelp

Kontakt Apple-kundestøtte for å avtale service.