Hvis iPhone, iPad eller iPod touch ikke slås på eller er fryst

Les hva du kan gjøre hvis skjermen har fryst, hvis enheten ikke reagerer når du berører den, eller hvis den låser seg når du slår den på.

Hvis skjermen er svart eller fryst

Hvis skjermen er svart eller fryst, må du kanskje tvinge enheten til omstart. Innholdet på enheten blir ikke slettet når du tvinger enheten til omstart. Du kan tvinge enheten til omstart hvis skjermen er svart eller knappene ikke reagerer. Følg denne framgangsmåten:

• iPad-modeller med Face ID: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Deretter trykker du på og holder av/på-knappen til enheten starter på nytt.
  • iPhone 8 eller nyere: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk deretter på sideknappen, og hold den inne til du ser Apple-logoen.
  • iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPod touch (7. generasjon): Trykk og hold på både knappen øverst (eller sideknappen) og volum ned-knappen inntil du ser Apple-logoen.
  • iPad med Hjem-knapp, iPhone 6s eller eldre og iPod touch (6. generasjon) eller eldre: Trykk og hold på både Hjem-knappen og knappen øverst (eller sideknappen) inntil du ser Apple-logoen.

Hvis enheten fremdeles ikke vil slå seg på eller starte opp

Koble enheten til strømnettet og la den lade i opptil én time.

Du bør se ladeskjermen etter noen få minutter.

Hvis du ikke ser ladeskjermen innen en time, eller du får opp Koble til strøm-skjermen, kontrollerer du kontakten, USB-kabelen og strømadapteren. Påse at alt er ordentlig tilkoblet, fritt for smuss og ikke skadet. Du kan kanskje prøve en annen USB-kabel eller strømadapter.

Hvis enheten fremdeles ikke slås på, kan du se hva du kan gjøre videre.

Hvis enheten slår seg på, men blir hengende under oppstart

Hvis du ser Apple-logoen eller en rød eller blå skjerm under oppstart, kan du prøve denne fremgangsmåten:

1. Koble enheten til en datamaskin. På en Mac med macOS Catalina 10.15 åpner du Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes.
  2. Finn enheten på datamaskinen din.
  3. Følg denne fremgangsmåten mens enheten er tilkoblet:
    • iPad-modeller med Face ID: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk og hold på knappen øverst inntil enheten setter i gang omstarten. Fortsett å holde inne knappen øverst inntil enheten starter i gjenopprettingsmodus.
    • iPhone 8 eller nyere: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk til slutt på sideknappen, og hold den inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus eller iPod touch (7. generasjon): Trykk og hold på knappen øverst (eller sideknappen) og volum ned-knappen samtidig. Fortsett å holde dem inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • iPad med Hjem-knapp, iPhone 6s eller eldre og iPod touch (6. generasjon) eller eldre: Trykk og hold på både Hjem-knappen og knappen øverst (eller sideknappen) samtidig. Fortsett å holde dem inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
  4. Når du får muligheten til å gjenopprette eller oppdatere, velger du Oppdater. Datamaskinen prøver å installere iOS eller iPadOS på nytt uten å slette dataene.

Datamaskinen laster ned programvaren for enheten. Hvis det tar mer enn 15 minutter, avslutter enheten gjenopprettingsmodus og du må gjenta trinn 2 og 3.

Hvis du trenger mer hjelp

Kontakt Apple-kundestøtte for å avtale service hvis du har et av disse problemene:

• Du ser fremdeles en svart skjerm etter lading, tvungen omstart eller etter å ha fulgt framgangsmåten i denne artikkelen.
  • Du ser en svart skjerm, men kan høre varsler, lyder og vibrasjoner.
  • Skjermen forblir svart, men enheten piper når du slår på lyden og kobler den til en strømkilde.
  • Skjermen er på, men den reagerer ikke når du trykker, drar eller prøver andre bevegelser.
  • Du kan ikke fremtvinge omstart av enheten fordi en knapp er ødelagt eller sitter fast.
  • Enheten har hengt seg opp i Apple-logoen, viser en ensfarget skjerm eller gjenkjennes ikke i iTunes.