Hvis du ser «apple.com/bill», «itunes.com/bill» eller en ukjent belastning på bankutskriften din

Undersøk belastninger på kontoutskriften, kredittkortutskriften, debetkortutskriften eller mobiltelefonregningen din.

Finn ut om belastningen var for et nylig kjøp eller en gruppe med kjøp

Klikk her for å se en liste med alle kjøpene dine. Du kan bli bedt om å logge på. Hvis du ikke ser en liste med kjøp etter du logger inn, følger du denne fremgangsmåten for å se alle kjøpene dine.

Gjenkjenner du ikke beløpet? Noen ganger grupperes flere artikler, inkludert abonnementer, kjøp i app eller artikler du har forhåndsbestilt, sammen på én regning. Finn ut hvordan kjøp grupperes.

Finn ut om belastningen var for et abonnement som ble fornyet

Når du ser på listen over alle kjøpene dine, ser du etter abonnementer som fornyes automatisk.

Hvis du ikke lenger vil ha abonnementet, kan du si opp det.

Sjekk om et familiemedlem har foretatt et kjøp

Deler du enheten din eller en betalingsmåte med familien? Spør familiemedlemmer om de har registrert seg for et abonnement eller kjøpt noe fra App Store eller iTunes Store. Eller se kjøpshistorikken til hver Apple-ID som bruker betalingsmåten din.

Hvis unge barn har tilgang til enheten din, bør du kanskje konfigurere passordvalgene dine så det kreves et passord for hvert kjøp. Du kan også bruke Skjermtid for å hindre kjøp. Eller hvis du vil administrere hva barn kan kjøpe på sine egne enheter, konfigurerer du Familiedeling

Alle som har Apple-ID-passordet ditt, kan belaste kontoen din. Hvis du har uautoriserte belastninger, må du endre Apple-ID-passordet ditt.

Se om du har kjøpt noe med en annen Apple-ID

Gå til reportaproblem.apple.com og logg på med den andre Apple-ID-en din. Du ser en liste med nylige kjøp som du har foretatt med den Apple-ID-en.

Eller hvis du bruker en annen Apple-ID på en annen enhet, bruker du den enheten til å se en liste med kjøp som du har foretatt med den Apple-ID-en.

Kontakt Apple-kundestøtte

Hvis du har fulgt fremgangsmåten ovenfor og ikke fant ut hvorfor du ble belastet, kan du kontakte Apple-kundestøtte.