Hvis du ser «itunes.com/bill» eller en ukjent belastning på bankutskriften din

Du kan se på kjøpshistorikken din for å undersøke belastninger på kontoutskriften, kredittkortutskriften, debetkortutskriften eller mobiltelefonregningen din.

Før du kontakter Apple for å be om tilbakebetaling av en belastning du ikke kan gjøre rede for,
se kjøpshistorikken din og følg fremgangsmåten nedenfor.

Hvis du ikke gjenkjenner beløpet på bankutskriften, kan det hende at flere kjøp er slått sammen til én transaksjon. Du får kanskje ikke en separat kvittering for hvert kjøp. Noen ganger vises belastningen på utskriften din noen få dager etter kjøpet.

I tillegg til kjøp av musikk, filmer, TV-programmer, klistremerker og apper (fra iTunes Store og App Store) som belastes på kjøpstidspunktet, kan bankutskriften også inneholde kjøp i app, musikk eller filmer du har forhåndsbestilt og automatisk fornyelse av abonnementer.

Sammenlign kjøpshistorikken din med belastningene på bankutskriften

Klikk eller trykk på følgende kobling for å vise og søke i kjøpshistorikken din: Vis kjøpshistorikk.

Hvis du ikke er logget på med samme Apple-ID som du brukte til å foreta kjøp i App Store og iTunes Store, hvis du bruker en annen enhet, eller hvis du ikke ser kjøpet ditt, kan du lese om hvordan du viser kjøpshistorikken din på iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC.

Du kan også bruke reportaproblem.apple.com for å se gjennom kjøpene og kvitteringene dine.

Rapporter et problem-nettstedet viser de fleste abonnementer, med unntak av de for Apple-tjenester og belastninger for iCloud-lagring.

Sjekk statusen for abonnementene dine

Sjekk at belastningene dine ikke er for et abonnement som du eller noen i familien har registrert.

Hvis du vil vise og administrere abonnementene dine, kan du klikke eller trykke på denne koblingen: Administrer abonnementene dine.

Hvis du ikke er logget på med samme Apple-ID som du brukte med abonnementet du vil administrere, hvis du bruker en annen enhet, eller hvis du ikke ser abonnementet, kan du lese om hvordan du viser, endrer eller sier opp abonnementer. Hvis du ikke ser abonnementet ditt, kan det hende at du faktureres direkte via leverandøren i stedet for Apple. Ta kontakt med leverandøren for å si opp.

Sletting av en app avbryter ikke et abonnement.

Sjekk alle Apple-ID-ene dine

Hvis du har lagt til en betalingsmåte til en annen Apple-ID, kan det hende at de ukjente belastningene stammer fra den kontoen. Sjekk kjøpshistorikken for hver Apple-ID som bruker betalingsmåten din.

Hvis du ikke husker om du har en annen Apple-ID, kan vi hjelpe deg med å finne det ut.

For å stoppe belastninger med en bestemt Apple-ID kan du begrense kjøp i app eller aktivere restriksjoner (foreldrekontroll) på iOS-enheteni iTunes eller på Macen eller PC-en eller på Apple TV.

Hvis du deler enhetene dine

Hvis du deler enheten din med andre, inkludert barna dine, kan du finne ut hvordan du administrerer passordvalgene dine.

Hvis du deler enheten din med andre som har sine egne enheter, bør du kanskje konfigurere Familiedeling.

Hvis noen andre har Apple-ID-passordet ditt

Alle som har Apple-ID-passordet ditt, kan belaste kontoen din. Hvis du har uautoriserte belastninger, må du endre Apple-ID-passordet ditt.

Få mer hjelp

Hvis du sammenligner bankutskriften med kjøpshistorikken, og du fremdeles ikke gjenkjenner en belastning, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

For å kontakte Apple-kundestøtte kan du klikke eller trykke på denne koblingen: Kontakt Apple-kundestøtte.

Hvis du ikke bruker Apple-ID når du handler i iTunes Store eller App Store og ser belastninger på kontoutskriften, kontakter du Apple for å få hjelp med kontosikkerheten for Apple-ID.

Hvis du tror at du har blitt fakturert to ganger for samme objekt, kan det hende at det dreier seg om en midlertidig betalingsautorisasjon og ikke en faktisk belastning. Belastningen blir fjernet når kjøpet er godkjent.