Hold bildene dine trygt lagret og oppdatert på alle enhetene dine

iCloud-bildebibliotek er den enkleste måten å holde hele biblioteket ditt trygt – selv om enheten din skulle forsvinne. Hvis du foretrekker å synkronisere bildene dine manuelt, kan du bruke iTunes til å overføre dem fra datamaskinen til iPhone, iPad og iPod touch.

Med iCloud-bildebibliotek kan du få tilgang til bildene dine fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, på iCloud.com og til og med på en Windows-datamaskin. Når du er koblet til Wi-Fi, lastes de nyeste bildene dine opp automatisk, og redigeringene dine oppdateres i sanntid. Slik ser du alltid den nyeste versjonen både på enhetene dine og på nett.

Før du begynner

Slå på iCloud-bildebibliotek

• På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > iCloud > Bilder, og deretter slår du på iCloud-bildebibliotek.
  • På Mac går du til Systemvalg > iCloud > Alternativer ved siden av Bilder, og deretter velger du iCloud-bildebibliotek.
  • På Apple TV går du til Innstillinger > Kontoer > iCloud > iCloud-bildebibliotek.
  • På en Windows-PC laster du ned iCloud for Windows og konfigurerer iCloud-bildebibliotek.

Hvis du har bilder synkronisert til iOS-enheten fra iTunes og deretter slår på iCloud-bildebibliotek, ser du «Bilder og videoer synkronisert fra iTunes blir fjernet.» De originale versjonene av bildene og videoene blir på datamaskinen, og kopiene fjernes fra iOS-enheten. Når du slår på iCloud-bildebibliotek på Mac eller PC, blir originalversjonene lastet opp til iCloud og du kan få tilgang til dem på alle enhetene dine.

Hvis du velger å ikke slå på iCloud-bildebibliotek, kan du synkronisere bildene og videoene manuelt i iTunes.

Synkroniser bildene dine manuelt med iTunes

Du kan konfigurere iTunes til å synkronisere bilder til iPhone, iPad eller iPod touch fra Bilder-appen eller fra en mappe på datamaskinen din. Hver gang du synkroniserer iOS-enheten med iTunes, oppdateres bildene og videoene på iOS-enheten din slik at de matcher albumene på datamaskinen din. Hvis du har bilder på iPhone, iPad eller iPod touch som du ikke har på datamaskinen din, følger du denne fremgangsmåten for å importere dem.

1. Kontroller at du har den nyeste versjonen av iTunes.
  2. Start iTunes på datamaskinen.
  3. Bruk den inkluderte USB-kabelen til å koble iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten til datamaskinen.
  4. Klikk på enhetssymbolet i iTunes.
  5. I sidepanelet til venstre i iTunes-vinduet klikker du på Bilder.
  6. Klikk på boksen ved siden av «Synkroniser bilder». Hvis du i stedet ser «iCloud-bilder er på», er alle bildene og videoene dine allerede på alle enhetene dine som bruker iCloud-bildebibliotek. Du trenger ikke å synkronisere dem gjennom iTunes.
  7. Velg appen eller mappen du vil synkronisere fra.
    Hvis du velger å synkronisere en mappe med undermapper, vil det første nivået av undermapper vises som album på enheten.
  8. Velg å synkronisere alle bilder eller valgte album.
  9. Velg «Inkluder videoer» for å synkronisere videoene fra appen eller mappen også.
  10. Klikk på Bruk.

Du må importere Sakte kino og Time-Lapse-videoer gjennom Bilder-appen eller Bildetagning i OS X Yosemite eller nyere for at effekten skal synkroniseres via iTunes. Sakte kino og Time-Lapse-videoer beholder effektene sine når du bruker iCloud-bildebibliotek.

Live Photos beholder effektene når du importerer dem til Bilder i OS X El Capitan og nyere, men de mister effektene hvis du synkroniserer dem tilbake til enheten via iTunes. Bruk iCloud-bildebibliotek slik at Live Photos beholder effektene, uansett hvilken enhet du bruker.

Bilder som du synkroniserer med iTunes vises i en «Synkroniserte bilder»-del i Bilder-appen på iOS-enheter. Hvis du gjør endringer på bildene som er synkronisert i iTunes, erstatter de nye versjonene de synkroniserte bildene som allerede er på enheten. Men ingenting på enheten som ikke ligger i «Synkroniserte bilder»-delen endres.

Hvis du synkroniserer fra Bilder, er bare Systembildebiblioteket tilgjengelig i iTunes.

Slå av iTunes-synkronisering

Hvis du ikke vil ha de synkroniserte bildene på iPhone, iPad eller iPod touch lenger, kan du slå av synkronisering i iTunes, så fjernes de fra enheten. Du kan slå av synkronisering for noen av fotoalbumene eller alle på en gang.

Stoppe synkronisering av noen album

1. Åpne iTunes på datamaskinen, og koble til en iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Klikk på enhetssymbolet i iTunes.
  3. Klikk på Bilder.
  4. Velg «Markerte album» og fjern markeringen på albumene eller samlingene du vil stoppe synkroniseringen av.
  5. Klikk på Bruk.

Stoppe synkronisering av alle bilder

1. Åpne iTunes på datamaskinen, og koble til en iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Klikk på enhetssymbolet i iTunes.
  3. Klikk på Bilder.
  4. Fjern markeringen på «Synkroniser bilder» og klikk på «Fjern bilder».
  5. Klikk på Bruk.

Finn ut hvordan du sletter bilder og videoer som er synkronisert fra iTunes hvis du ikke har tilgang til originalene.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.