Hold bildene dine trygt lagret og oppdatert på alle enhetene dine

iCloud-bilder er den enkleste løsningen for å holde hele biblioteket ditt trygt og oppdatert på alle enhetene dine – helt automatisk. Eller du kan bruke datamaskinen til å synkronisere bilder og videoer manuelt til iPhone, iPad eller iPod touch.

Oppdater bildene dine automatisk med iCloud

Med iCloud-bilder kan du oppbevare alle bildene og videoene dine i iCloud og synkronisere dem på alle enhetene dine, slik at du får tilgang til biblioteket ditt fra Mac, Apple TV, iPhone, iPad og til og med PC-en.

Når du er koblet til internett, Wi-Fi eller et mobilnettverk, lastes de nyeste bildene dine opp automatisk, og redigeringene dine oppdateres i sanntid. Slik ser du alltid den nyeste versjonen både på enhetene dine og på nett.

Før du begynner

Slå på iCloud-bilder

• På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder, og deretter slår du på iCloud-bilder.
  • På Mac går du til Systemvalg > iCloud > Alternativer ved siden av Bilder, og deretter velger du iCloud-bilder.
  • På Apple TV går du til Innstillinger > Kontoer > iCloud > iCloud-bilder.
  • På en Windows-PC laster du ned iCloud for Windows og konfigurerer iCloud-bilder.

Når du slår på iCloud-bilder, vil bilder og videoer du har synkronisert manuelt til iOS-enheten, bli overskrevet. Hvis disse bildene og videoene fremdeles er på Macen eller PC-en din, vises de på iOS-enheten din når iCloud-bilder oppdaterer bildebiblioteket ditt.

Hvis du velger å ikke slå på iCloud-bilder, kan du synkronisere bildene og videoene manuelt i Finder på Macen.

Synkroniser bildene dine manuelt med Finder

Du kan bruke Finder på Macen til å synkronisere bilder til iPhone, iPad eller iPod touch fra Bilder-programmet eller fra en mappe på datamaskinen din. Hver gang du synkroniserer iOS-enheten med datamaskinen, oppdateres bildene og videoene på iOS-enheten din slik at de matcher albumene på datamaskinen din. Hvis du har bilder på iPhone, iPad eller iPod touch som du ikke har på datamaskinen din, følger du denne fremgangsmåten for å importere dem.

1. Åpne et Finder-vindu, og koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
  2. Enheten vises i sidepanelet i Finder-vinduet. Klikk på enheten for å velge den.
  3. Hvis du blir bedt om det, godkjenner du enheten.
  4. Klikk på Bilder-fanen under informasjonen til enheten.
  5. Merk av i avkrysningsruten ved siden av Synkroniser bilder til enheten din fra, og velg deretter Bilder eller en mappe på Macen.
  6. Velg mellom å synkronisere alle bildene og albumene dine eller bare valgte album. Du kan også velge å synkronisere bare favoritter, og om du skal inkludere videoer.
  7. Klikk på Bruk-knappen nederst til høyre i vinduet. Hvis synkroniseringen ikke starter automatisk, klikker du på Synkroniser-knappen.

Du må importere Sakte film- og Tidsforløp-videoer gjennom Bilder-programmet eller Bildeoverføring i OS X Yosemite eller nyere for at effekten skal synkroniseres via Finder. Sakte film- og tidsforløp-videoer beholder effektene sine når du bruker iCloud-bilder.

Live Photos beholder effektene når du importerer dem til Bilder i OS X El Capitan og nyere, men de mister effektene hvis du synkroniserer dem tilbake til enheten via datamaskinen. Bruk iCloud-bilder slik at Live Photos beholder effektene, uansett hvilken enhet du bruker.

Du kan bare synkronisere enheten med systembildebiblioteket. Hvis du har mer enn ett bildebibliotek på Macen, må du sørge for at det riktige er valgt som systembildebibliotek.

Slå av Finder-synkronisering

Hvis du ikke vil ha de synkroniserte bildene på iPhone, iPad eller iPod touch lenger, kan du slå av synkronisering i Finder, så fjernes de fra enheten. Du kan slå av synkronisering for noen av fotoalbumene eller alle på en gang.

Stoppe synkronisering av noen album

1. Åpne et Finder-vindu, og koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
  2. Enheten vises i sidepanelet i Finder-vinduet. Klikk på enheten for å velge den.
  3. Hvis du blir bedt om det, godkjenner du enheten.
  4. Klikk på Bilder-fanen under informasjonen til enheten.
  5. Velg «Markerte album» og fjern markeringen på albumene eller samlingene du vil stoppe synkroniseringen av.
  6. Klikk på Bruk.

Stopp synkronisering av alle bilder

1. Åpne et Finder-vindu, og koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
  2. Enheten vises i sidepanelet i Finder-vinduet. Klikk på enheten for å velge den.
  3. Hvis du blir bedt om det, godkjenner du enheten.
  4. Klikk på Bilder-fanen under informasjonen til enheten.
  5. Fjern markeringen på «Synkroniser bilder», og klikk på «Fjern bilder».
  6. Klikk på Bruk.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.