iTunes: Synkronisere bilder

Lær hvordan du synkroniserer bilder fra datamaskinen til en iPod med fargeskjerm, iPod touch, iPhone eller iPad ved bruk av iTunes.

Synkronisere bilder til enheter

Du kan synkronisere bilder fra iPhoto, Aperture eller fra en mappe på datamaskinen.

1. Sørg for at du har siste versjon av iTunes.
  2. Start iTunes og koble til enheten.
  3. Klikk på Enhet-knappen oppe i høyre hjørne. (Hvis du viser iTunes Store, klikker du på bibliotekknappen oppe i høyre hjørne først. ) Hvis du ikke ser enheten, velger du Skjul sidepanel på Vis-menyen.
    Enhet-knappen
  4. Klikk på Bilder-fanen.
    Bilder-fanen

Slik synkroniserer du bilder fra en Mac-maskin eller Windows PC til enheten ved bruk av bildeprogrammer

1. Velg "Synkroniser bilder fra".
  2. Velg programmet du vil synkronisere bilder fra, i lokalmenyen.
  3. Velg å synkronisere alle bilder eller utvalgte bilder. Velg "Inkluder videoer" for å synkronisere videoer som er lagret i bildebiblioteket.

Utvalgte bilder

4. Klikk på Bruk.

Slik synkroniserer du bilder fra en mappe på datamaskinen til enheten

1. Plasser alle bildene i en mappe på datamaskinen. Du kan organisere bilder i undermapper for å lage album.
  2. Velg "Synkroniser bilder fra".
  3. Velg "Velg mappe" fra lokalmenyen, og velg mappen der du arkiverte bildene.

Mappe

4. Klikk på Bruk.

Slik sletter du synkroniserte bilder og videoer fra enheten

1. Klikk på Enhet-knappen oppe i høyre hjørne i iTunes. (Hvis du viser iTunes Store, klikker du på bibliotekknappen oppe i høyre hjørne først.)
  2. Klikk på Bilder-fanen i vinduet som åpnes.
  3. Velg "Markerte albumer" og fjern markeringene for album og samlinger du vil slette.
    Merk: Hvis du vil slette alle synkroniserte bilder, fjerner du markeringen av "Synkroniser bilder fra" og klikker på Fjern bilder når du blir spurt om det.
  4. Klikk på Bruk.

Slik sletter du Kamerarull-bilder og -videoer fra enheten

Du kan slette objekter fra Kamerarull på to måter:

• Importer Kamerarull til datamaskinen og velg å slette objekter etter import.
  • Slett bilder og videoer manuelt fra enheten:
    1. Åpne Bilder-programmet og åpne Kamerarull.
    2. Trykk på Handling-knappen.
    3. Trykk på hvert bilde for å markere det.
    4. Trykk på Slett-knappen.

Merk: Når det gjelder bilder og videoer du vil ta arkivere, importerer du dem til datamaskinen før du sletter dem fra Kamerarull.

Importere bilder til datamaskinen

Lær mer om import av personlige bilder og videoer fra iOS-enheter til datamaskinen. Hvis du bruker en iPod nano (5. generasjon), importerer du innspilte videoer ved bruk av Windows eller Mac.

Lær mer om bruk av Bildestrøm til å importere bilder til datamaskinen.

Lær mer

Synkronisering av bilder med enheten vil opprette et iPod Photo Cache.

Synkronisering av bilder kan bare utføres fra én datamaskin eller brukerkonto om gangen. Synkronisering av bilder med en annen datamaskin eller bruker erstatter bildene på enheten.

Du kan ikke importere bilder som er synkronisert fra datamaskinen til enheten, på nytt til datamaskinen. Du kan bare importere bilder i Kamerarull eller Arkiverte bilder fra enheten til datamaskinen. Hvis du må hente synkroniserte bilder fra enheten:

1. Send dem som e-post fra enheten til deg selv.
  2. Kopier dem fra e-postmeldinger til datamaskinen.

På iPhone og iPod touch med iOS 5 og iOS 6 vil alle synkroniserte bilder bli vist i en samlet kategori som kalles Bildebibliotek. Bilder blir ikke duplisert. Dette er en måte å vise alle synkroniserte album på ett sted på. Du kan også trykke på et bestemt album under bildebiblioteket for å se enkeltalbum.

Systemkrav

• Synkronisering med iPhoto krever iPhoto versjon 4.0.3 eller nyere.
  • Synkronisering av videoer fra iPhoto krever iPhoto versjon 6.0.6 eller nyere.
  • Synkronisering av bilder fra Aperture krever Aperture versjon 1.5 eller nyere.
  • Synkronisering av Ansikter, Steder og Hendelser fra iPhoto krever iPhoto '09 eller nyere.
  • Synkronisering med Adobe Photoshop Album i Windows krever Adobe Photoshop Album versjon 2.0 eller nyere.
  • Synkronisering med Adobe Photoshop Elements i Windows krever Adobe Photoshop Elements versjon 3.0 eller nyere.

Støttede formater

På en Mac vil disse filformatene synkroniseres fra iPhoto-biblioteket til enheten:

• BMP
  • GIF
  • JPEG
  • JPG
  • JPG2000 eller JP2
  • PICT
  • PNG
  • PSD
  • SGI
  • TIFF

I Windows vil disse filformatene bli synkronisert med enheten:

• BMP
  • GIF
  • JPEG
  • JPG
  • PNG
  • SGI
  • TIF
  • TIFF

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret:
Nyttig?
50% av personene syntes dette var nyttig.

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)