Ta og rediger bilder med Live Photos

Med Live Photos tar iPhone opp det som skjer 1,5 sekunder før og etter at du tar et bilde. Deretter kan du velge et annet hovedbilde, legge til en morsom effekt, redigere Live Photo-bildet og dele det med familie og venner.

Slik tar du et Live Photo-bilde

1. Åpne Kamera-appen.

2. Sørg for at kameraet er i bildemodus Når funksjonen er slått på, ser du Live Photos-knappenNo alt supplied for Image øverst i kameraet.

En iPhone med Live Photos slått på i Kamera-appen.
  3. Hold enheten* i ro.

4. Trykk på lukkerknappenNo alt supplied for Image.

Live Photos er slått på som standard. Du kan slå av Live Photos midlertidig eller permanent.

Slik finner du og spiller av Live Photo-bilder

1. Åpne programmet Bilder.

2. Trykk på Album-fanen.

3. Rull ned til Medietyper, og trykk på Live Photos.

Du finner Live Photos-albumet ditt ved å gå til Bilder > Albumer, bla til Medietyper og trykke på Live Photos.
  4. Trykk på et av bildene for å åpne det.

5. Trykk på og hold fingeren på skjermen for å spille av Live Photo-bildet.

Slik endrer du hovedbildet

1. Åpne Live Photo-bildet, og trykk på Rediger.

2. Trykk på Live Photos-knappenNo alt supplied for Image.

3. Beveg glidebryteren for å bytte stillbilde.

4. Løft fingeren, og trykk på Bruk som hovedbilde.

Du kan endre hovedbildet for Live Photos i Kamera-appen.
  5. Trykk på Ferdig.

Du kan også slå Live Photo-effekten av og på. Når du redigerer et Live Photo-bilde, trykker du på LIVE-knappen øverst på skjermen for å slå Live Photo av eller på igjen.

Slik legger du til Live Photo-effekter

1. Åpne Live Photo-bildet.

2. Trykk på Live Photos-knappenNo alt supplied for Image nær toppen av skjermen.

Du kan bytte fra Live Photos til andre effekter eller til vanlig bilde i Bilder-appen.
  3. Velg Gjenta, Sprett eller Lang lukkertid.

Gjenta: Ta et Live Photo-bilde som du liker godt, og gjør det til en gjentakende video. Velg et bilde selv, eller se i For deg-fanen etter bilder som kan gjøre seg godt som gjentakende videoer.

Sprett: La Live Photo-bildet hoppe frem og tilbake. Du ser Live Photo-bildet spilles av som vanlig, og deretter baklengs.

Lang lukkertid: Få med detaljene i tid og bevegelse. Lag en vakker effekt som du før måtte ha speilreflekskamera for å få til. Fyrverkeri blir til fargerike striper på nattehimmelen. En foss blir til et magisk slør.

Slik redigerer du Live Photo-bilder

1. Åpne Bilder-appen, og trykk på fanen Albumer.

2. Gå til Live Photos under Medietyper.

3. Trykk på Live Photo-bildet du vil redigere.

4. Trykk på Rediger, og gjør de justeringene du vil.

5. Trykk på Ferdig.

Hvis du redigerer et Live Photo-bilde i en tredjepartsapp, kan det hende at Live Photo-effektene blir borte.

Slik deler du Live Photo-bilder

1. Åpne bildet du vil dele og trykk deretter på Del-knappenNo alt supplied for Image.

2. Hvis du vil dele stillbildet og ikke Live Photo-bildet, trykker du på Live øverst til venstre i bildet.

3. Velg hvordan du vil dele bildet. Obs! Hvis du deler via Mail, blir Live Photo-bildet sendt som et stillbilde.

Når du mottar et Live Photo-bilde på iPhone eller iPad via Meldinger, trykker du på bildet for å åpne det, og deretter trykker du hardt og holder for å se at det våkner til liv.

Hvis du bruker Meldinger på Mac, kan du dobbeltklikke på Live Photo-bildet for å åpne det. Live Photo-bildet spilles av én gang. Klikk på LIVE-knappen nederst til venstre i bildet for å spille det av igjen.

Slik slår du av Live Photos

I Kamera-appen trykker du på Live Photos-knappenNo alt supplied for Image for å slå av Live Photos. En skråstrek gjennom Live Photos-knappen betyr at funksjonen er slått av.

Kamera-appen slår på Live Photos igjen automatisk. Følg denne veiledningen for å slå av Live Photos permanent:

1. Gå til Innstillinger.

2. Trykk på Kamera > Husk innstillinger.

3. Påse at bryteren ved siden av Live Photo er slått på.

* Du kan ta Live Photos-bilder på iPhone 6s og nyere, iPad (5. generasjon) og nyere, iPad Air (3. generasjon) og nyere, iPad mini (5. generasjon) og nyere og iPad Pro-modeller fra 2016 eller nyere.