Sjekk mobildatabruken på iPhone og iPad

Finn ut hvor mye mobildata du bruker og hvordan du kan skru mobildata på eller av for alle apper eller enkeltstående apper.

slå data av eller på

Slå mobildata av eller på

For å slå mobildata av eller på går du til Innstillinger, og deretter trykker du på Mobildata. Hvis du bruker iPad, ser du kanskje Innstillinger > Mobildata. Hvis du bruker Dual SIM på iPhone, må du angi et av abonnementene dine som primærnummeret ditt for å se hvor mye data du har brukt.

Avhengig av hvilken operatør og hvilken enhet du har, kan ytterligere alternativer stå oppført under Alternativer for mobildata:

• Slå på LTE, 4G eller 3G. Du kan velge hvilken type nettverkstilkobling du vil bruke for tale og data. Finn ut mer om disse alternativene.
  • Slå Samtaleroaming av eller på: Med CDMA-nettverk kan du slå av Samtaleroaming for å unngå kostnader når du bruker andre operatørers nettverk.
  • Slå Dataroaming av eller på: Når du reiser utenlands, kan du slå av dataroaming for å unngå roamingkostnader. Hvis du har et internasjonalt dataabonnement, må du kanskje ha Dataroaming slått på. Finn ut mer om å reise utenlands med iPhone eller iPad.

Avhengig av hvilken operatør du har, kan dataroaming bli brukt hvis du reiser innenlands. Kontakt operatøren din for mer informasjon om hvilke regler som gjelder for dataroaming, eller andre innstillinger for mobildata. Du kan slå mobildata av eller på for å begrense apper og tjenester fra å bruke mobilnettverket for å koble til Internett. Når mobildata er på, bruker apper og tjenester mobiltilkoblingen din når Wi-Fi ikke er tilgjengelig. Som en følge av dette må du kanskje betale for å bruke enkelte funksjoner og tjenester med mobildata. Kontakt operatøren din for mer informasjon om mulige belastninger.

se databruken

Se hvor mye data du bruker

For å se hvor mye mobildata du har brukt, går du til Innstillinger > Mobilnett eller Innstillinger > Mobildata. Hvis du bruker iPad, ser du kanskje Innstillinger > Mobildata i stedet.

Rull ned for å finne ut hvilke apper som bruker mobildata. Hvis du ikke vil at en app skal bruke mobildata, kan du slå det av for den appen. Når mobildata er av, bruker apper bare Wi-Fi for data.

For å se mobildatabruken for individuelle Systemtjenester går du til Innstillinger > Mobilnett eller Innstillinger > Mobildata. Rull deretter ned til bunnen av skjermen, og trykk på Systemtjenester. Mobildata kan ikke slås av eller på for individuelle systemtjenester.

Du kan se statistikk om databruk for en app i en valgt periode, eller du kan se statistikk om appdata for apper som bruker data når du bruker roaming. For å tilbakestille disse statistikkene går du til Innstillinger > Mobilnett eller Innstillinger > Mobildata, og deretter trykker du på Nullstill statistikk.

Få hjelp

• Hvis du fremdeles ikke kan koble til mobilnettverk, finner du ut hva du kan gjøre.
  • Hvis du bruker en Exchange ActiveSync-konto, fortsetter den kanskje å bruke mobildata selv etter at du slår den av for Mail og Kalender. For å se mobildatabruken for Exchange ActiveSync-kontoen din går du til Innstillinger > Mobilnett > Systemtjenester.
  • Du kan bruke Wi-Fi-hjelp til å bytte automatisk til mobilnett når du har dårlig Wi-Fi-forbindelse.