Slik tilbakestiller du SMC på Macen

Tilbakestilling av SMC (systemadministreringskontroll) kan løse visse problemer relatert til strøm, batteri, vifter og andre funksjoner.

Denne artikkelen gjelder bare for Macer med Intel-prosessor.

Tilbakestill SMC på datamaskiner som har T2-brikken

Hvis Macen din har Apple T2-sikkerherhetsbrikken, følger du denne fremgangsmåten. Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte

Bærbare datamaskiner med T2-brikken

Prøv denne fremgangsmåten før du tilbakestiller SMC:

1. Slå av Macen.
  2. Trykk og hold inne av/på-knappen i 10 sekunder, og slipp deretter knappen.
  3. Vent noen sekunder, og trykk deretter på av/på-knappen for å slå på Macen.

Hvis problemet vedvarer, følger du denne fremgangsmåten for å tilbakestille SMC:

1. Slå av Macen.
  2. På det innebygde tastaturet trykker du og holder nede alle disse tastene. Macen kan slå seg på.
    • Kontroll  på venstre side av tastaturet
    • Tilvalg (Alt)  på venstre side av tastaturet
    • Skift  på høyre side av tastaturet
  3. Fortsett å holde alle tre tastene i 7 sekunder, og trykk deretter på og hold inne av/på-knappen også. Hvis Macen er på, slås den av mens du holder tastene nede.
  4. Fortsett å holde alle de fire tastene inne i 7 sekunder til, så slipper du dem.
  5. Vent i noen sekunder, og trykk deretter på av/på-knappen for å slå på Macen.

Stasjonære datamaskiner med T2-brikken

1. Slå av Macen, og dra deretter ut strømkabelen.
  2. Vent i 15 sekunder før du setter inn strømkabelen igjen.
  3. Vent i 5 sekunder, og trykk deretter på av/på-knappen for å slå på Macen.

Tilbakestill SMC på andre datamaskiner

Hvis Macen din ikke har Apple T2-sikkerhetsbrikken, følger du denne fremgangsmåten. Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte

Bærbare datamaskiner med et batteri som ikke kan tas ut

Dette gjelder for MacBook Pro-modeller fra midten av 2009 til 2017, MacBook Air-modeller fra 2017 eller tidligere, og alle MacBook-modeller unntatt MacBook (13-tommers, midten av 2009).

1. Slå av Macen.
  2. Trykk og hold inne alle disse tastene på det innebygde tastaturet:
    • Skift  på venstre side av tastaturet
    • Kontroll  på venstre side av tastaturet
    • Tilvalg (Alt)  på venstre side av tastaturet
  3. Mens du holder inne alle disse tre tastene, trykker du på og holder nede av/på-knappen også.
    Tastatur på bærbar datamaskin med alle fire tastene trykket inn
  4. Fortsett å holde alle fire tastene i 10 sekunder.
  5. Slipp alle tastene, og trykk deretter på av/på-knappen for å slå på Macen.

Bærbare datamaskiner med et batteri som kan fjernes

Dette gjelder for alle MacBook Pro- og MacBook-modeller fra tidlig 2009 eller tidligere, i tillegg til MacBook (13-tommers, midten av 2009).

1. Slå av Macen.
  2. Ta ut batteriet. (Hvis du trenger hjelp med å ta ut batteriet, kan du kontakte en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør.)
  3. Trykk og hold inne av/på-knappen i 5 sekunder.
  4. Sett inn batteriet igjen.
  5. Trykk på av/på-knappen for å slå på Macen.

Stasjonære datamaskiner

1. Slå av Macen, og dra deretter ut strømkabelen.
  2. Vent i 15 sekunder før du setter inn strømkabelen igjen.
  3. Vent i 5 sekunder, og trykk deretter på på/av-knappen for å slå på Macen.

Om SMC

Systemadministreringskontrollen er ansvarlig for å håndtere atferd relatert til disse funksjonene:

• Strøm, inkludert på/av-knappen og strøm til USB-portene
  • Batteri og lading
  • Vifter og andre funksjoner knyttet til varmestyring
  • Indikatorer eller sensorer som statusindikatorlamper (f.eks. dvalestatus og batteriets ladestatus), Sudden Motion Sensor, lyssensoren og tastaturbelysningen
  • Funksjonalitet når du åpner og lukker lokket på en bærbar datamaskin

Tilbakestilling av SMC endrer ikke innholdet i NVRAM eller PRAM.