Autorisere datamaskinen i iTunes

Finn ut hvordan du autoriserer datamaskinen din i iTunes før du bruker den til å synkronisere eller spille av innhold du laster ned fra iTunes Store.

Når du autoriserer en Mac eller PC, gir du den tilgangstillatelse til apper, lydbøker, bøker, musikk, filmer og annet innhold du har.

• Du kan autorisere opptil fem datamaskiner, noe som betyr at du kan spille av innhold på fem forskjellige datamaskiner.
  • Du kan bare autorisere en datamaskin via iTunes fra den aktuelle datamaskinen.
  • Du kan ikke autorisere en datamaskin fra en annen datamaskin eller fra iPhone, iPad eller iPod touch.

Slik autoriserer du en Mac eller PC

Før du autoriserer en datamaskin må du sjekke at du har den siste versjonen av iTunes.

1. Åpne iTunes.
  2. Hvis du ikke er pålogget, logger du deg på med Apple-ID-en din.
  3. Mac: Velg Konto > Autoriseringer > Autoriser denne maskinen fra menylinjen øverst på skjermen.

Windows: Velg Konto > Autoriseringer > Autoriser denne maskinen fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet. Trykk på Kontroll + B på tastaturet hvis du ikke ser menylinjen.
  4. Oppgi passordet ditt og trykk på Retur- eller Enter-tasten på tastaturet, eller klikk på Autoriser.

Hvis iTunes spør om du vil autorisere datamaskinen på nytt, kommer den ikke til å bruke en ny autorisering. iTunes bruker den samme autoriseringen til den samme datamaskinen.

Slik sjekker du antall autoriseringer

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon automatisk fra datamaskinen: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes.
  2. Hvis du ikke er pålogget, logger du deg på med Apple-ID-en din.
  3. Mac: Velg Konto > Vis konto fra menylinjen øverst på dataskjermen.
    Windows: Velg Konto > Vis konto fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet. Trykk på Kontroll + B på tastaturet hvis du ikke ser menylinjen.
  4. Skriv inn passordet ditt og trykk på Retur- eller Enter-tasten på tastaturet, eller klikk på Vis konto.

På Kontoinformasjon-siden:

Bla til Apple-ID-oppsummering. Der vil du se antallet datamaskiner du har autorisert med Apple-ID-en din. Du kan ikke se navnene på de datamaskinene. Du ser ikke denne delen med mindre du har autorisert minst to datamaskiner.

Hvis antallet autoriserte datamaskiner som er oppført, er høyere enn du forventet, kan det hende at du ikke har opphevet autoriseringen for datamaskinene som du ikke lenger bruker, har gitt vekk eller solgt. Du må fjerne autoriseringen for alle datamaskinene dine og deretter autorisere de du fortsatt bruker, på nytt.

Hvis du går tom for autoriseringer

Hvis en av de fem autoriseringene dine er brukt på en datamaskin du ikke bruker så mye lenger, kan du fjerne autoriseringen fra maskinen. Hvis du har solgt eller gitt vekk en datamaskin som brukte en av de fem autoriseringene dine, må du fjerne autoriseringen for alle datamaskinene dine og deretter autorisere de du fortsatt bruker, på nytt.

Windows-brukere

Hvis du ikke fjernet autoriseringen av datamaskinen før du installerte Windows på nytt eller oppgraderte RAM, harddisk eller andre systemkomponenter, kan datamaskinen bruke flere autoriseringer. Prøv å fjerne autoriseringen for datamaskinen et par ganger, til den ikke er autorisert lenger, og autoriser datamaskinen på nytt. Da skal den bruke bare én autorisering.

Om autorisering av iOS-enheter

Det er ikke nødvendig å autorisere iPhone, iPad eller iPod touch. iOS-enheter bruker ikke noen av autoriseringene du har tilgjengelig.

Få hjelp

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.