Autoriser eller fjern autorisering av iTunes Store-kjøp for datamaskinen

Finn ut hvordan du autoriserer datamaskinen før du bruker den til å synkronisere eller spille av innhold du laster ned fra iTunes Store.

Når du autoriserer en Mac eller PC, gir du den tilgang til musikk, filmer og annet innhold du har.

• Du kan autorisere opptil fem datamaskiner, noe som betyr at du kan spille av innhold på fem forskjellige datamaskiner.
  • Du kan ikke autorisere en datamaskin fra en annen datamaskin eller fra iPhone, iPad eller iPod touch.

Før du selger eller gir bort datamaskinen eller sender den på reparasjon, må du fjerne autoriseringen for datamaskinen for at den ikke skal ha tilgang til beskyttede kjøp lenger. For andre enheter kan du finne ut hvordan du ser hvor du er logget på, eller fjerner enheter.

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region.

Slik autoriserer du en Mac eller PC

Før du autoriserer en Mac, må du oppdatere den til nyeste versjon av macOS. På PC oppdaterer du til nyeste versjon av iTunes for Windows.

1. På Mac åpner du Musikk-appen, Apple TV-appen eller Apple Books-appen. På PC åpner du iTunes for Windows.
  2. Logg på med Apple-ID.
  3. På menylinjen på Mac eller PC velger du Konto > Autoriseringer > Autoriser denne maskinen.
    Hvis du blir bedt om å autorisere datamaskinen på nytt, kommer den ikke til å bruke en ny autorisering. Apple-ID bruker den samme autoriseringen til den samme datamaskinen.

Se de autoriserte datamaskinene dine

For å logge på Kontoinformasjon-siden fra datamaskinen din klikker du her. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. På Mac åpner du Musikk-appen, Apple TV-appen eller Apple Books-appen. På PC åpner du iTunes for Windows.
  2. Logg på med Apple-ID.
  3. På menylinjen på Mac eller PC velger du Konto > Vis konto.
  4. Logg på med Apple-ID.
  5. På Kontoinformasjon-siden blar du til Apple-ID-oppsummering. Der ser du antallet datamaskiner du har autorisert med Apple-ID-en. Du kan ikke se navnene på de datamaskinene. Du ser ikke denne delen med mindre du har autorisert minst to datamaskiner.

Hvis antallet autoriserte datamaskiner som er oppført, er høyere enn forventet, kan det hende at du ikke har fjernet autoriseringen for datamaskiner du ikke bruker lenger eller har gitt vekk eller solgt. Du må fjerne autoriseringen for alle datamaskinene og deretter autorisere hver enkelt maskin du fremdeles bruker.

Fjerne autoriseringen for en datamaskin

1. På Mac åpner du Musikk-appen, Apple TV-appen eller Apple Books-appen. På PC åpner du iTunes for Windows.
  2. På menylinjen øverst på dataskjermen velger du Konto > Autoriseringer > Fjern autoriseringen for denne maskinen.
  3. Logg på med Apple-ID.
  4. Velg Fjern autorisering.

Hvis du går tom for autoriseringer, fjerner du autoriseringen for alle

Hvis en av de fem autoriseringene dine er brukt på en datamaskin du ikke bruker lenger, kan du fjerne den autoriseringen. Hvis du har solgt eller gitt bort en datamaskin som har brukt en av de fem autoriseringene dine, må du velge Fjern autorisering for alle på Kontoinformasjon-siden. Deretter autoriserer du hver enkelt maskin du fremdeles bruker.

Om å autorisere andre Apple-enheter

Du trenger ikke å autorisere iPhone, iPad, iPod touch eller andre Apple-enheter. Disse enhetene bruker ikke av de tilgjengelige autoriseringene dine. Finn ut hvordan du ser på Apple-ID-enhetslisten for å se hvor du er pålogget, og hvordan du fjerner enheter.

Få hjelp

• Finn ut hva du skal gjøre hvis datamaskinen gjentatte ganger ber deg om å autorisere når du prøver å spille av innhold.
  • Du kan fjerne autoriseringen av alle datamaskiner én gang i året.
  • Hvis du ikke ser Konto på menylinjen øverst på dataskjermen eller øverst i Musikk-appen eller iTunes-vinduet, må du kontrollere Restriksjoner. Du kan ha slått av tilgang til iTunes Store.

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.