Autoriser eller fjern autorisering av iTunes Store-kjøp for datamaskinen

Finn ut hvordan du autoriserer datamaskinen din til å spille av iTunes Store-kjøp, fjerner autoriseringen til en datamaskin for tilgang til iTunes Store-kjøpene dine, og sjekker hvor mange autoriserte datamaskiner du har.

Dette trenger du å vite om autoriserering av datamaskinen din

• Du kan autorisere opptil fem datamaskiner om gangen til å spille av iTunes Store-kjøpene dine.
  • Hver datamaskin du autoriserer teller som én autorisasjon – selv om du autoriserer den samme datamaskinen flere ganger.
  • Hvis du har fem autoriserte datamaskiner og ønsker å autorisere en ny datamaskin, må du fjerne autoriseringen fra en av datamaskinene dine.
  • Du kan kun autorisere en datamaskin du har tilgang til. Du kan ikke autorisere en datamaskin ved å bruke en annen datamaskin eller en iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Du kan autorisere Macen din i Apple Music-appen, Apple TV-appen eller Apple Books-appen. Når du autoriserer Macen i en av disse appene, kan du få tilgang til alle iTunes Store-kjøpene dine.

Slik autoriserer eller fjerner du autoriseringen av Macen

1. Åpne Apple Music-appen eller Apple TV-appen. I menylinjen velger du Konto og kontrollerer at du er logget på med Apple-ID-en din.
  2. Velg Konto > Autoriseringer, og velg deretter Autoriser denne maskinen eller Fjern autorisering av denne maskinen.
    Apple Music-appen som viser kontomenyen, autoriseringer og Autoriser denne maskinen.
  3. Logg på med Apple-ID og passord. Har du glemt Apple-ID-en?
  4. Klikk på Autoriser eller Fjern autorisering.

Se hvor mange datamaskiner som er autorisert

1. Åpne Apple Music-appen eller Apple TV-appen.
  2. Velg Konto > Kontoinnstillinger.
  3. Logg på med Apple-ID og passord. Har du glemt Apple-ID-en?
  4. Øverst på siden med kontoinformasjon kan du sjekke ved siden av Datamaskinautoriseringer for å se hvor mange datamaskiner som er autorisert.
    Apple Music-appen som viser kontoinformasjonssiden

Hvis du må fjerne autoriseringen til en datamaskin du ikke har tilgang til

For å fjerne autoriseringen til en datamaskin du ikke har tilgang til, må du fjerne autoriseringen av alle datamaskinene dine. Autoriser deretter hver datamaskin du har på nytt. Du kan fjerne autoriseringen av alle datamaskiner bare én gang i året.

1. Åpne Apple Music-appen eller Apple TV-appen.
  2. Velg Konto > Kontoinnstillinger.
  3. Logg på med Apple-ID og passord. Har du glemt Apple-ID-en?
  4. Gå til Apple-ID-oppsummeringsdelen øverst på kontoinformasjon-siden.
  5. Ved siden av Datamaskinautoriseringer, klikker du Fjern autorisering av alle.
  6. Autoriser hver datamaskin du bruker på nytt.

Slik autoriserer eller fjerner du autorisering av PC-en

1. Åpne iTunes. Øverst i iTunes-vinduet velger du Konto og sjekker at du er logget på med Apple-ID-en din.
  2. Velg Konto > Autoriseringer, velg deretter Autoriser denne maskinen eller Fjern autorisering av denne maskinen.
    iTunes som viser Kontomenyen, Autoriseringer og Autoriser denne maskinen.
  3. Logg på med Apple-ID og passord. Har du glemt Apple-ID-en?
  4. Klikk på Autoriser eller Fjern autorisering.

Lær hva du skal gjøre hvis iTunes stadig ber deg om å autorisere PC-en når du prøver å spille av kjøpt innhold.

Se hvor mange datamaskiner som er autorisert

1. Åpne iTunes.
  2. Velg Konto > Vis konto.
  3. Logg på med Apple-ID og passord. Har du glemt Apple-ID-en?
  4. Øverst på siden med kontoinformasjon kan du sjekke ved siden av Datamaskinautoriseringer for å se hvor mange datamaskiner som er autorisert.
    iTunes viser kontoinformasjon-siden

Hvis du må fjerne autoriseringen til en datamaskin du ikke har tilgang til

For å fjerne autoriseringen til en datamaskin du ikke har tilgang til, må du fjerne autoriseringen av alle datamaskinene dine. Autoriser deretter hver datamaskin du har på nytt. Du kan fjerne autoriseringen av alle datamaskiner bare én gang i året.

1. Åpne iTunes.
  2. Velg Konto > Vis konto.
  3. Logg på med Apple-ID og passord. Har du glemt Apple-ID-en?
  4. Gå til Apple-ID-oppsummeringsdelen øverst på kontoinformasjon-siden.
  5. Ved siden av Datamaskinautoriseringer, klikker du Fjern autorisering av alle.
  6. Autoriser hver datamaskin du bruker på nytt.

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.