Slik bruker du Apple Pay

Finn ut hvordan du kan betale enkelt og sikkert med Apple Pay i butikker, på restauranter, inne i apper og på nettet med mer.

Betale i butikker og andre steder

Med iPhone eller Apple Watch kan du bruke Apple Pay når du ser et av disse symbolene.1,2 Du kan betale med Apple Pay i butikker, restauranter, drosjer, salgsautomater og mange andre steder.

Bruke Apple Pay på iPhone

Betal med iPhone med Face ID

1. Hvis du vil bruke standardkortet ditt, dobbeltklikker du på sideknappen og ser på iPhone for å autentisere med Face ID, eller du kan skrive inn sikkerhetskoden din.
  2. Hold den øverste delen av iPhone noen centimeter fra den kontaktfrie leseren til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Se demonstrasjonen for å finne ut hvordan det fungerer.

Betal med iPhone med Touch ID

1. Hvis du vil bruke standardkortet ditt, plasser fingeren på Touch ID.
  2. Hold den øverste delen av iPhone noen centimeter fra den kontaktfrie leseren til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Se demonstrasjonen for å finne ut hvordan det fungerer.

Betale med Apple Watch-skjermen

Betale med Apple Watch

1. Hvis du vil bruke standardkortet ditt, dobbeltklikker du på sideknappen og holder skjermen til Apple Watch noen centimeter fra den kontaktfrie leseren.
  2. Vent til du kjenner et lett trykk.

Avhengig av butikken og transaksjonsbeløpet må du kanskje signere en kvittering eller angi PIN-koden din.

Hvis du betaler med Apple Cash i USA, må du bruke Face ID, Touch ID, eller en sikker kode til å autentisere.3 Enkelte terminaler kan kreve en PIN-kode for å fullføre debettransaksjoner. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn 0000 eller en annen firesifret kode.

Hvis du er i Japan

Si ifra til kassemedarbeideren om at du betaler med Suica, iD eller QUICPay. Bare se etter logoen på kortet ditt i Wallet. Hold den øverste delen av iPhone i nærheten av leseren for å bruke Suica-kortet som er angitt som ekspressreisekort.

Hvis du er i Kina fastlandet

Hvis du vil betale i butikker med kreditt- eller debetkortet, gjør du følgende:

1. På en iPhone med Touch ID dobbeltklikker du på Hjem-knappen, og deretter hviler du fingeren på Touch ID eller skriver inn koden din før du holder iPhonen i nærheten av leseren.
  2. På iPhone X og nyere dobbeltklikker du på sideknappen og autentiserer med Face ID. Deretter holder du iPhone i nærheten av leseren.

Betale med et annet kort i stedet for standardkortet

Slik bytter du kort:

• iPhone X eller nyere: Dobbeltklikk på sideknappen. Når standardkortet vises, trykker du på det og trykker for å velge et annet kort. Se på iPhone for å autentisere med Face ID, og hold den øverste delen av enheten i nærheten av leseren for å betale.
  • iPhone 8 eller eldre: Hold enheten i nærheten av leseren uten å plassere fingeren på Touch ID. Når standardkortet vises, trykker du på det og trykker for å velge et annet kort. Plasser fingeren på Touch ID for å betale.
  • Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen. Når standardkortet vises, sveiper du til venstre eller høyre for å velge et annet kort. Hold klokken i nærheten av leseren for å betale.

Handle med Apple Pay i apper

Betal for apper eller inne i apper

Med iPhone, iPad og Apple Watch kan du bruke Apple Pay til å betale inne i apper når du ser Apple Pay som betalingsalternativ. Se etter en av disse knappene i apper.

Slik betaler du med Apple Pay i en app:

1. Trykk på Apple Pay-knappen eller velg Apple Pay som betalingsmåte.
  2. Kontroller fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjon for å sikre at dette er riktig. Hvis du vil betale med et annet kort, trykker du på neste-symbolet ved siden av kortet.
  3. Hvis nødvendig angir du fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjonen din på iPhone eller iPad. Apple Pay lagrer denne informasjonen, så du trenger ikke å angi den på nytt.
  4. Bekreft betalingen. Når betalingen er utført, ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen.
    • iPhone X eller nyere eller iPad med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen og bruk Face ID eller sikkerhetskoden din.
    • iPhone 8 eller eldre eller iPad uten Face ID: Bruk Touch ID eller sikkerhetskoden din.
    • Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen.

I Kina, fastlandet må du kanskje oppgi PIN-koden.

I noen land eller regioner kan du bruke Apple Pay til å gjennomføre betalinger i Spør Bedriften.4

Finn ut hvordan du bruker Apple Pay som betalingsmåte for Apple-ID.

Betal på internett i Safari

Med iPhone, iPad og Mac kan du bruke Apple Pay til å betale på internett i Safari.5,6

Bruke Apple Pay på nettet

Med iPhone eller iPad

1. Trykk på Apple Pay-knappen.
  2. Kontroller fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjon for å sikre at dette er riktig. Hvis du vil betale med et annet kort, trykker du på neste-symbolet ved siden av kortet.
  3. Hvis nødvendig angir du fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjonen din. Apple Pay lagrer denne informasjonen, så du trenger ikke å angi den på nytt.
  4. Når du er klar, foretar du kjøpet og bekrefter betalingen.
    • iPhone X eller nyere eller iPad med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen og bruk Face ID eller sikkerhetskoden din.
    • iPhone 8 eller eldre eller iPad uten Face ID: Bruk Touch ID eller sikkerhetskoden din.
    • Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen.
  5. Når betalingen er utført, ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen.

På Mac-modeller med Touch ID

1. Trykk på Apple Pay-knappen.
  2. Kontroller fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjon for å sikre at dette er riktig. Hvis du vil betale med et annet kort i stedet for standardkortet, klikker du på Utvid meny-symbolet ved siden av standardkortet og velger kortet du vil bruke.
  3. Hvis nødvendig angir du fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjonen din. Apple Pay lagrer denne informasjonen, så du trenger ikke å angi den på nytt.
  4. Når du er klar, foretar du kjøpet. Følg veiledningen på Touch Bar og plasser fingeren på Touch ID. Hvis Touch ID er slått av, trykker du på Apple Pay-symbolet på Touch Bar og følger veiledningen på skjermen. Når betalingen er vellykket, ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Apple Cash er ikke tilgjengelig i macOS.3

Med andre Mac-modeller

1. Du trenger en iPhone eller Apple Watch for å bekrefte betalinger. Sørg for at du er logget på med den samme Apple-ID-en på alle enhetene dine.
  2. Sørg for at du har slått på Bluetooth på Mac.
  3. Trykk på Apple Pay-knappen.
  4. Kontroller fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjon for å sikre at dette er riktig. Hvis du vil betale med et annet kort i stedet for standardkortet, klikker du på Utvid meny-symbolet ved siden av standardkortet og velger kortet du vil bruke. Du kan velge kreditt- og debetkort eller Apple Cash fra en hvilken som helst iPhone eller Apple Watch som er i nærheten og logget på samme iCloud-konto.3
  5. Hvis nødvendig angir du fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjonen din. Apple Pay lagrer informasjonen på iPhone-enheten din, så du trenger ikke å angi den igjen.
  6. Når du er klar, foretar du kjøpet og bekrefter betalingen.
    • iPhone X eller nyere: Dobbeltklikk på sideknappen og bruk Face ID eller sikkerhetskoden din.
    • iPhone 8 eller eldre: Bruk Touch ID eller sikkerhetskoden din.
    • Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen.
  7. Når betalingen er utført, ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Bruke et bonuskort

I deltakende butikker kan du motta og løse inn bonuser med Apple Pay. Bare legg til bonuskortet ditt i Wallet og bruk det når du betaler med Apple Pay. Hvis du vil at bonuskortet ditt skal vises automatisk i en butikk, går du til kortet og trykker på Mer-knappen, og deretter slår du på Automatisk valg.

Når du har brukt bonuskortet, bytter Apple Pay til standard betalingskort for å betale for kjøpet. Avhengig av butikken kan du enten bruke bonuskortet og betalingskortet i ett steg, eller du må vente til terminalen eller kassereren ber om betaling.

Sjekk transaksjonshistorikken din

Når du trykker på et kort i Wallet, ser du de siste transaksjonene for hvert kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalte kort, inkludert Apple Cash.* Du ser også de siste transaksjonene på reisekortene. Avhengig av banken eller kortutstederen kan det hende at du bare ser transaksjoner som er foretatt fra enheten din. Men det kan også hende at du ser alle transaksjonene som er gjort fra kreditt- eller debetkortkontoen din, inkludert alle Apple Pay-enhetene og det fysiske kortet ditt.

Hvis du har konfigurert Apple Pay på Apple Watch, kan du se transaksjonshistorikken din i Watch-appen på iPhone. I Watch-appen trykker du på Wallet og Apple Pay. Deretter trykker du på kortet ditt og på Transaksjoner-fanen.

Noen banker gir bare et første autorisasjonsbeløp til Wallet, som kan være forskjellig fra det endelige transaksjonsbeløpet. Avhengig av banken eller kortutstederen kan det hende at du ser forskjellige transaksjonsbeløp fra steder som restauranter, bensinstasjoner, hoteller og leiebilfirmaer. Se kontoutskriften for kreditt- eller debetkortet fra banken eller kortutstederen for endelige transaksjonsdetaljer.

Hvis transaksjonen ble avvist, kontakter du banken eller kortutstederen for å få hjelp.

*Apple Cash er bare tilgjengelig i USA.

1. Hvis du vil bruke Apple Pay til å betale for å kjøre kollektivtransport og betale i butikker i Japan, må du ha en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus eller senere eller en Apple Watch Series 3. Eventuelt kan du bruke en iPhone 7, iPhone 7 Plus eller Apple Watch Series 2 som ble kjøpt i Japan. Slik finner du ut om enheten din ble kjøpt i Japan.
2. Hvis du har lagt til student-ID-kortet i Wallet, bruk iPhone eller Apple Watch til å betale på de stedene du kan betale med det fysiske student-ID-kortet.
3. Apple Cash er bare tilgjengelig i USA. Apple Cash-kortet utstedes av Green Dot Bank, som er medlem i FDIC. Du kan bare bruke Apple Cash-kort der Apple Pay og Discover-kort aksepteres som betalingsmiddel. Hvis du er selger, kan du finne ut mer om kontaktfrie Discover-debetkort her.
4. Spør Bedriften er før øyeblikket i betaversjon. I noen land eller regioner blir Spør bedriften gjort tilgjengelig for bedrifter på rullerende basis.
5. I Kina, fastlandet, kan du bruke Apple Pay på nettet i Safari kun på kompatible iPhone- og iPad-modeller som kjører iOS 11.2 eller nyere.
6. I Italia kan du bruke iPhone og Apple Watch til å foreta Apple Pay-kjøp i butikker med et Maestro-kort. Maestro-kort kan ikke brukes i apper og på internett. I Japan kan ikke Visa-kort brukes i apper og på internett.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.