Slik bruker du Apple Pay

Finn ut hvordan du kan betale enkelt og sikkert med Apple Pay i butikker, på restauranter, i apper, på nettet med mer.

Betale i butikker og andre steder

Med iPhone eller Apple Watch kan du bruke Apple Pay når du ser et av disse symbolene.1,2 Du kan betale med Apple Pay i butikker, restauranter, drosjer, salgsautomater og mange andre steder.

Slik bruker du Apple Pay

Betal med iPhone med Face ID

1. Dobbeltklikk på sideknappen for å bruke standardkortet.
  2. Se på iPhone for å autentisere med Face ID, eller skriv inn sikkerhetskoden din.
  3. Hold den øverste delen av iPhone i nærheten av den kontaktfrie leseren til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Se demonstrasjonen for å finne ut hvordan det fungerer.

Betal med iPhone med Touch ID

1. Hvis du vil bruke standardkortet ditt, plasser fingeren på Touch ID.
  2. Hold den øverste delen av iPhone i nærheten av den kontaktfrie leseren til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Se demonstrasjonen for å finne ut hvordan det fungerer.

Slik bruker du Apple Pay på Apple Watch

Betale med Apple Watch

1. Dobbeltklikk på sideknappen for å bruke standardkortet
  2. Hold Apple Watch-skjermen i nærheten av den kontaktfrie leseren.
  3. Vent til du kjenner et lett trykk.

Avhengig av butikken og transaksjonsbeløpet må du kanskje signere en kvittering eller angi PIN-koden din.

Hvis du betaler med Apple Cash i USA, må du bekrefte med Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode.3 Enkelte terminaler kan kreve en PIN-kode for å fullføre debettransaksjoner. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn 0000 eller en annen firesifret kode.

Hvis du er i Japan

Si ifra til kassemedarbeideren om at du betaler med Suica, PASMO, iD eller QUICPay. Bare se etter logoen på kortet ditt i Wallet. Hold den øverste delen av iPhonen i nærheten av leseren for å bruke Suica- eller PASMO-kortet som er angitt som ekspressreisekort.

Hvis du er i Fastlands-Kina

Hvis du vil betale i butikker med kreditt- eller debetkortet, gjør du følgende:

1. På en iPhone med Touch ID dobbeltklikker du på Hjem-knappen, så hviler du fingeren på Touch ID eller skriver inn koden din, før du holder iPhonen i nærheten av leseren.
  2. Dobbeltklikk på sideknappen på en iPhone med Face ID og autentiser med Face ID, før du holder den i nærheten av leseren.

Betale med et annet kort i stedet for standardkortet

Slik bytter du kort:

• iPhone med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen. Når standardkortet vises, trykker du på det og trykker for å velge et annet kort. Se på iPhone for å autentisere med Face ID, og hold den øverste delen av enheten i nærheten av leseren for å betale.
  • iPhone med Touch ID: Hold enheten i nærheten av leseren uten å plassere fingeren på Touch ID. Når standardkortet vises, trykker du på det og trykker for å velge et annet kort. Plasser fingeren på Touch ID for å betale.
  • Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen. Når standardkortet vises, sveiper du til venstre eller høyre for å velge et annet kort. Hold klokken i nærheten av leseren for å betale.

Slik bruker du Apple Pay i apper

Betal for apper eller i apper

Med iPhone, iPad og Apple Watch kan du bruke Apple Pay til å betale inne i apper når du ser Apple Pay som betalingsalternativ. Se etter en av disse knappene i apper.

Slik betaler du med Apple Pay i en app:

1. Trykk på Apple Pay-knappen eller velg Apple Pay som betalingsmåte.
  2. Kontroller fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjon for å sikre at dette er riktig. Hvis du vil betale med et annet kort, trykker du på neste-symbolet ved siden av kortet.
  3. Hvis nødvendig angir du fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjonen din på iPhone eller iPad. Apple Pay lagrer denne informasjonen, så du trenger ikke å angi den på nytt.
  4. Bekreft betalingen. Når betalingen er utført, ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen.
    • iPhone eller iPad med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen, og bruk deretter Face ID eller sikkerhetskoden din.
    • iPhone eller iPad uten Face ID: Bruk Touch ID eller sikkerhetskoden din.
    • Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen.

I Fastlands-Kina må du kanskje oppgi PIN-koden.

I noen land eller regioner kan du bruke Apple Pay til å betale i Business Chat.4

Finn ut hvordan du bruker Apple Pay som betalingsmåte for Apple ID for å foreta kjøp i App Store og kjøpe Apple-tjenester.

Betal på nettet eller i Safari

Med iPhone, iPad og Mac kan du bruke Apple Pay til å betale på internett i Safari.5,6

Slik bruker du Apple Pay på nettet

Med iPhone eller iPad

1. Trykk på Apple Pay-knappen.
  2. Kontroller fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjon for å sikre at dette er riktig. Hvis du vil betale med et annet kort, trykker du på neste-symbolet  ved siden av kortet.
  3. Hvis nødvendig angir du fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjonen din. Apple Pay lagrer denne informasjonen, så du trenger ikke å angi den på nytt.
  4. Når du er klar, foretar du kjøpet og bekrefter betalingen.
    • iPhone eller iPad med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen, og bruk deretter Face ID eller sikkerhetskoden din.
    • iPhone eller iPad uten Face ID: Bruk Touch ID eller sikkerhetskoden din.
    • Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen.
  5. Når betalingen er utført, ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen.

På Mac-modeller med Touch ID

1. Trykk på Apple Pay-knappen.
  2. Kontroller fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjon for å sikre at dette er riktig. Hvis du vil betale med et annet kort i stedet for standardkortet, klikker du på Utvid meny-symbolet  ved siden av standardkortet og velger kortet du vil bruke.
  3. Hvis nødvendig angir du fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjonen din. Apple Pay lagrer denne informasjonen, så du trenger ikke å angi den på nytt.
  4. Når du er klar, foretar du kjøpet. Følg veiledningen på Touch Bar og plasser fingeren på Touch ID. Hvis Touch ID er slått av, trykker du på Apple Pay-symbolet på Touch Bar og følger veiledningen på skjermen. Når betalingen er vellykket, ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Apple Cash er ikke tilgjengelig i macOS.3

Med andre Mac-modeller

1. Du trenger en iPhone eller Apple Watch for å bekrefte betalinger. Sørg for at du er logget på med den samme Apple-ID-en på alle enhetene dine.
  2. Sørg for at du har slått på Bluetooth på Mac.
  3. Trykk på Apple Pay-knappen.
  4. Kontroller fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjon for å sikre at dette er riktig. Hvis du vil betale med et annet kort i stedet for standardkortet, klikker du på Utvid meny-symbolet ved siden av standardkortet og velger kortet du vil bruke. Du kan velge kreditt- og debetkort eller Apple Cash fra en hvilken som helst iPhone eller Apple Watch som er i nærheten og logget på samme iCloud-konto.3
  5. Hvis nødvendig angir du fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjonen din. Apple Pay lagrer informasjonen på iPhone-enheten din, så du trenger ikke å angi den igjen.
  6. Når du er klar, foretar du kjøpet og bekrefter betalingen.
    • iPhone med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen, og bruk deretter Face ID eller sikkerhetskoden din.
    • iPhone med Touch ID: Bruk Touch ID eller sikkerhetskoden din.
    • Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen.
  7. Når betalingen er utført, ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Bruke et bonuskort

I deltakende butikker kan du motta og løse inn bonuser med Apple Pay. Bare legg til bonuskortet ditt i Wallet og bruk det når du betaler med Apple Pay. Hvis du vil at bonuskortet ditt skal vises automatisk i en butikk, går du til kortet, trykker på Mer-knappen , og deretter slår du på Automatisk valg.

Når du har brukt bonuskortet, bytter Apple Pay til standard betalingskort for å betale for kjøpet. Avhengig av butikken kan du enten bruke bonuskortet og betalingskortet i ett steg, eller du må vente til terminalen eller kassereren ber om betaling.

Kontroller transaksjonshistorikken din

Når du trykker på et kort i Wallet, ser du de siste transaksjonene for hvert kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalte kort, inkludert Apple Cash.* Du ser også de siste transaksjonene for reisekort. Avhengig av banken eller kortutstederen kan det hende at du bare ser transaksjoner som er foretatt fra enheten din. Eller det kan hende at du ser alle transaksjonene som er gjort fra kreditt- eller debetkortkontoen din, inkludert alle Apple Pay-enhetene dine og det fysiske kortet ditt.

Hvis du har konfigurert Apple Pay på Apple Watch, kan du se transaksjonshistorikken din i Watch-appen på iPhone. I Watch-appen trykker du på Wallet og Apple Pay. Deretter trykker du på kortet ditt og på Transaksjoner-fanen.

Noen banker gir bare et første autorisasjonsbeløp til Wallet, som kan være forskjellig fra det endelige transaksjonsbeløpet. Avhengig av banken eller kortutstederen kan det hende at du ser forskjellige transaksjonsbeløp fra steder som restauranter, bensinstasjoner, hoteller og leiebilfirmaer. Se kontoutskriften for kreditt- eller debetkortet fra banken eller kortutstederen for endelige transaksjonsdetaljer.

Hvis transaksjonen ble avvist, kontakter du banken eller kortutstederen for å få hjelp.

*Apple Cash er bare tilgjengelig i USA.

Rapporter en transaksjon med feil forhandlernavn eller beliggenhet

1. Åpne Wallet-appen på iPhone, og trykk på kortet du har utført transaksjonen med.
  2. Under Siste transaksjoner trykker du på transaksjonen du vil rapportere.
  3. Trykk på Rapporter et problem.
  4. Under Problem trykker du på Feil forhandlerinfo og deretter på Forhandlernavn, Forhandlerkategori eller Annet problem.

1. Hvis du vil bruke Apple Pay til å betale for kollektivtransport og i butikker i Japan, må du ha en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus eller nyere eller en Apple Watch Series 3 eller nyere. Eventuelt kan du bruke en iPhone 7, iPhone 7 Plus eller Apple Watch Series 2 som er kjøpt i Japan. Finn ut hvordan du ser om enheten din er kjøpt i Japan.
  2. Hvis du har lagt til student-ID-kortet ditt i Wallet, kan du bruke iPhone eller Apple Watch til å betale der du kan betale med det fysiske student-ID-kortet.
  3. Apple Cash er bare tilgjengelig i USA. Apple Cash-kortet utstedes av Green Dot Bank (medlem av FDIC). Du kan bare bruke Apple Cash-kort der Apple Pay og Discover-kort godtas som betalingsmiddel. Hvis du er selger, kan du finne ut mer om kontaktfrie Discover-debetkort her.
  4. Business Chat er for øyeblikket i beta. I noen land eller regioner blir Business Chat gjort tilgjengelig for bedrifter etter en løpende utgivelsesplan.
  5. I Fastlands-Kina kan du bare bruke Apple Pay på nettet i Safari på en kompatibel iPhone eller iPad med den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.
  6. I Italia kan du bruke iPhone og Apple Watch til å foreta Apple Pay-kjøp i butikker med et Maestro-kort. Maestro-kort kan ikke brukes i apper og på internett. I Nederland kan du legge til Maestro-kort på alle kompatible enheter bortsett fra Mac. I Japan kan ikke Visa-kort brukes i apper og på internett.
  7. Apple Card utstedes av Salt Lake City-avdelingen til Goldman Sachs Bank USA. Apple Card er kun tilgjengelig i USA.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.