Del plasseringen din med familien din

Med Familiedeling kan du dele plasseringen din med familiemedlemmer i Hvor er?- eller Meldinger-appen. Du kan også hjelpe familiemedlemmer med å finne enheter de har mistet.

Slik fungerer det

Del plasseringen din med et familiemedlem

Få varslinger om plasseringen til et familiemedlem

Velg hvilken enhet du vil dele plasseringen din fra

Hjelp med å finne en mistet enhet

Del plasseringen din i Meldinger eller Kart

Slik fungerer det

Familieorganisatoren konfigurerer deling av posisjon i innstillingene for Familiedeling. Når stedsdeling er slått på, deles organisatorens plassering automatisk med alle medlemmene i familiegruppen, og eventuelle nye familiemedlemmer som legges til senere. Hvert familiemedlem kan velge om vedkommende ønsker å dele plasseringen sin. Når du godtar delingen, kan medlemmene i familiegruppen din se plasseringen din i Hvor er?-appen og Meldinger. I watchOS 6 eller nyere kan de også se plasseringen din i Finn personer-appen.

Hvis du har aktivert stedsdeling, kan du be et familiemedlem om å bruke Hvor er?-appen til å hjelpe deg med å finne enheten din hvis du mister den eller den blir stjålet.

Plasseringsdeling støttes ikke i Sør-Korea, og funksjonen kan være utilgjengelig i andre regioner på grunn av lokal lovgivning.

Del plasseringen din med et familiemedlem

Du kan dele posisjonen din via Innstillinger eller Hvor er?-appen, og du kan slutte å dele posisjonen din når som helst.

Hvis du allerede har konfigurert en Familiedeling-gruppe

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller nyere:

1. På iPhone eller iPad går du til Innstillinger.

2. Trykk på Familie.

3. Trykk på Stedsdeling.

4. Under Del posisjonen din med, trykker du for å velge hvilke medlemmer i familiegruppen du vil dele posisjonen din med.

I iOS 15 eller iPadOS 15 eller tidligere versjoner:

1. På iPhone eller iPad går du til Innstillinger.

2. Trykk på navnet ditt. Deretter trykker du på Familiedeling.

3. Trykk på Stedsdeling.

4. Trykk på Del posisjonen min.

Hvis du ikke har konfigurert Familiedeling ennå

1. Åpne Hvor er?-appen på iPhone, iPad eller Mac.

2. Trykk eller klikk på Personer-fanen.

3. Velg navnet til et medlem i familiegruppen, og velg det deretter igjen for å se menyen.

4. Trykk eller klikk på Del posisjonen min.

Få varsler om plasseringen til et medlem i familiegruppen

Hvis du vil varsles når en venn eller et familiemedlem har ankommet eller forlatt et sted, eller hvis vedkommende ikke er på et spesifikt sted under en angitt tidsperiode, kan du konfigurere gjentakende varslinger.

Konfigurer gjentakende stedsbaserte varslinger

Velg hvilken enhet du vil dele plasseringen fra

Du kan dele plasseringen din fra en annen enhet. Hvis du for eksempel deler plasseringen din fra en iPad, kan du dele den fra en iPhone du eier i stedet.

1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone eller iPad du vil dele posisjonen din fra.

2. Trykk på navnet ditt.

3. Trykk på Hvor er?.

4. Trykk på Bruk posisjonen til denne [enheten].

Hjelp med å finne en mistet enhet

Hvis du har slått på Hvor er? for enheten og du deler posisjonen din med Familiedeling-gruppen, kan medlemmene i gruppen hjelpe deg med å finne enheten din hvis du mister den. Medlemmer i Familiegruppen kan gjøre følgende:

• Se plasseringen og tilkoblet eller frakoblet status for enheten.

• Spille av en lyd på den savnede enheten for å gjøre det enklere å finne den.

• Aktiver mistet-modus hvis enheten allerede er konfigurert med en kode.

• Fjernslett en enhet.

Finn ut mer om hvordan du finner en mistet Apple-enhet eller Airtag med Hvor er?-appen

Hvis du ikke deler posisjonen din, kan ikke familiemedlemmer se stedsinformasjon for enheten din. Medlemmer i Familiegruppen kan fortsatt hjelpe deg. De kan sjekke tilkoblet eller frakoblet status for enheten, spille av en lyd på enheten, sette enheten i Mistet-modus, eller fjernslette enheten.

Del plasseringen din i Meldinger eller Kart

I iOS 17 eller iPadOS 17 eller nyere kan du dele et øyeblikksbilde av plasseringen din i Meldinger eller Kart, i tillegg til å dele den i Hvor er?. Du kan også dele ankomsttiden din i Kart-appen eller bruke Oppfølging i Meldinger for å la venner eller familiemedlemmer følge med på bevegelsene dine under en tur.

Finn ut hvordan du deler plasseringen din i Meldinger eller Kart