Forlat Familiedeling

Finn ut hvordan du kan forlate eller bli fjernet fra en familiegruppe, og hva som skjer når du slutter å bruke Familiedeling. Hvis du er familieorganisatoren, kan du fjerne medlemmer når som helst eller oppløse familiegruppen helt.

Forlat familiegruppen

Alle familiemedlemmer som er over 13 år*, kan fjerne seg selv fra en familiegruppe.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Familie.
  2. Trykk på [navnet ditt].
  3. Trykk på Forlat familie.

På Mac:

1. Gå til Apple-menyen > Systemvalg > iCloud > Administrer familie.
  2. Klikk på [navnet ditt].
  3. Klikk på Fjern-knappen (—) nederst til venstre.

Når du forlater Familiedeling, mister du tilgang til delte kjøp eller tjenester som familiegruppen deler.

Fjern noen fra familiegruppen

Familieorganisatoren kan når som helst fjerne alle som er over 13 år*, fra familiegruppen. Ved behov kan du overføre et barn til en annen familie.

Familiedeling-skjermen på iPhone med Foresatt/verge slått på

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Familie.
  2. Trykk på navnet til familiemedlemmet du vil fjerne.
  3. Trykk på Fjern.

På Mac:

1. Gå til Apple-menyen > Systemvalg > iCloud > Administrer familie.
  2. Klikk på navnet til familiemedlemmet du vil fjerne.
  3. Klikk på Fjern-knappen (—) nederst til venstre.

«Er du sikker på at du vil fjerne [familiemedlemmets navn]?»-bekreftelse på Mac

Fjern kontoen din fra en familiegruppe

Hvis Apple-ID-en din brukes til å dele kjøp med en familiegruppe som du ikke lenger ønsker å være del av, kan du gå til siden for Apple-ID-kontoen din og fjerne kontoen direkte fra familien. Gå til appleid.apple.com og logg på med Apple-ID-en og passordet for kontoen du vil fjerne. I delen Familiedeling velger du Fjern konto > Fjern. Når du har forlatt familiegruppen, kan du starte din egen familiegruppe eller delta i en annen.

Oppløs en familiegruppe

Når familieorganisatoren slår av Familiedeling, blir alle familiemedlemmer fjernet fra familiegruppen samtidig. Hvis det er barn under 13 år* i familiegruppen din, må du overføre dem til en annen familie før du kan oppløse din egen.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Familie.
  2. Trykk på navnet ditt som administrator.
  3. Trykk på Avslutt familiedeling.

På Mac:

1. Gå til Apple-menyen > Systemvalg > iCloud > Administrer familie.
  2. Klikk på navnet ditt som administrator.
  3. Klikk på Fjern-knappen (—) nederst til venstre.

Organisatoren beholder familiens kalender, påminnelser og delte fotoalbum på kontoen sin. Vedkommende kan dele innholdet på nytt med de enkelte familiemedlemmene. Finn ut hvordan du deler kalendere og påminnelser.

Hva skjer med innholdet ditt når du slutter å dele?

Når du forlater Familiedeling, blir Apple-ID-en din fjernet fra familiegruppen, og du har ikke lenger tilgang til tjenester som familien deler. Eksempler på dette er familieabonnement i Apple Music eller et delt iCloud-lagringsabonnement. Du slutter å dele posisjonen din med andre familiemedlemmer, og enhetene dine blir fjernet fra familiens Finn iPhone-liste. Hvis familien din deler kjøp i iTunes, Apple Books og App Store, slutter du å dele kjøpene dine umiddelbart, og du mister tilgang til kjøp som andre familiemedlemmer har gjort.

Alt innhold som familien delte med deg, blir ikke automatisk fjernet fra enheten. Du kan kjøpe det igjen eller fjerne det for å frigjøre plass på enheten. Hvis du har lastet ned en app fra et familiemedlems kjøpshistorikk og har kjøpt noe i en app, må du kjøpe appen selv for å få tilgang til kjøp i apper.

Alt av kopibeskyttet musikk, filmer, TV-programmer, bøker eller apper som du tidligere har lastet ned fra andre familiemedlemmers samlinger, er ikke lenger tilgjengelig, og andre familiemedlemmer kan ikke bruke innhold som er lastet ned fra samlingen din.

Du får beholde alle kjøp som du initierte mens du var en del av familiegruppen. Men hvis det var slik at organisatoren betalte for løpende abonnementer, må du begynne å betale for dem selv ved bruk av en gyldig betalingsmåte for kontoen. Finn ut hvordan du legger til et kreditt- eller debetkort i iTunes Store-kontoen.

Hvis du deler et fotoalbum, en kalender eller påminnelser med familiemedlemmer, blir ikke dette delt lenger. Hvis du vil fortsette å bruke Familiedeling, men unnlate å dele enkelte ting med familien, kan du avslutte abonnementene i Bilder-, Kalender- eller Påminnelser-appene på enheten eller på iCloud.com.

Les mer

Familiedeling krever at en personlig Apple-ID er logget på iCloud og iTunes. Musikk, filmer, TV-programmer og bøker kan lastes ned på opptil 10 enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. iOS 8 eller nyere og OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe. Ikke alt innhold er kvalifisert for Familiedeling. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke knyttet til Spør om kjøp.

*Alder varierer mellom ulike land og regioner.