Kamera for iPhone 16

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

1. Momenttrekker (grå, 0,55 kgf cm) (923-00738)

2. Momenttrekker (grønn, 0,45 kgf cm) (923-00105)

3. Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm) (923-02995)

4. JCIS-bit for justerbar momenttrekker (923-09177)

5. Micro stix-bit (923-01290)

6. JCIS-bit for fasttrekker (923-0246)

7. Antistatisk pinsett

8. Nylonsonde (svart pinne) (922-5065)

• Nitrilhansker eller lofrie hansker

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Obs

Ikke rør kameralinsene, jordingsfjærene til TrueDepth-kameraet eller deler i nærheten.

Viktig

Hvis du erstatter denne delen, anbefales det at du kjører Reparasjonsassistent for å fullføre reparasjonen. Reparasjonsassistent er tilgjengelig på enheten etter at du har fullført alle trinnene for ny montering.

Fjerning

Viktig

Det anbefales at du tar på deg hanskene og dekker kameralinsene for å forhindre at de kontamineres.

1. Bruk en momenttrekker og JCIS-biten for fasttrekker til å fjerne de tre stjerneskruene (2) fra TrueDepth-kameradekselet. Legg skruene til side.

2. Bruk en momenttrekker og Micro stix-biten til å fjerne trilobeskruen (1) fra dekselet for TrueDepth-kameraet. Legg skruen til side.

3. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og JCIS-biten for justerbar momenttrekker for å fjerne de tre stjerneskruene fra kameraet. Legg skruene til side.

• null Obs: Unngå å berøre kameralinsene.

4. Løft endene på de tre flekskablene fra kontaktene. Begynn med knappeflekskabelen øverst. Ikke løft kameraet etter flekskablene. Kameraet er nå fjernet.

• null Obs: Knappeflekskabelen er skjør. Vær forsiktig så du ikke ødelegger eller revner den.

Montering

Viktig

Erstatningskameraer leveres med beskyttelsesdeksel. La dekselet være på mens du monterer det nye kameraet.

1. Ta på deg hanskene for å forhindre kontaminering av kameralinsene.

2. Inspiser jordingsfjærene på kameraet for skade før du monterer dem på nytt. Kontroller at jordingsfjærene ikke er bøyd eller skadet.

• Viktig: Hvis jordingsfjærene er skadet eller bøyd, må kanskje kameraet byttes ut.

3. Posisjoner TrueDepth-kameraet i kabinettet.

4. Trykk endene til de to flekskablene til kameraet mot kontaktene.

5. Trykk enden av knappeflekskabelen på kontakten.

6. Still den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til et moment på 16 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og JCIS-biten til justerbar momenttrekker til å installere disse tre nye stjerneskruene i kameraet.

• 923-11180 (1)

• 923-11177 (2)

• 923-11200 (3)

7. Monter dekselet til TrueDepth-kameraet. Bruk den grå momenttrekkeren og JCIS-biten til fasttrekker til å montere disse tre nye stjerneskruene i dekselet til TrueDepth-kameraet:

• To stjerneskruer (923-11198) (1)

• Én stjerneskrue (923-11181) (2)

8. Bruk den grønne momenttrekkeren og Micro stix-biten til å installere én ny trilobeskrue (923-11192) (3) i dekselet.

Monter følgende del igjen for å fullføre monteringen:

Viktig

• Fjern det beskyttende dekselet fra det nye kameraet før du fester bakglasset.

• Når du har fullført alle trinnene for remontering, er reparasjonsassistenten tilgjengelig på enheten og anbefales for å fullføre reparasjonen. Finn ut hvordan du starter reparasjonsassistenten.