Slik oppgraderer du til macOS Sequoia

macOS Sequoia tar produktivitet og intelligens på Mac til nye høyder. Endre utformingen på arbeidsområdet ditt på en rask måte, surf på nettet med fokus, speil iPhone trådløst og bruk Apple Intelligence for å forenkle og akselerere store og små oppgaver.

macOS Sequoia-skrivebordsbakgrunner på MacBook Air, iMac og MacBook Pro.

Kontroller kompatibiliteten for macOS Sequoia

macOS Sequoia er kompatibel med disse Mac-modellene. En fullstendig liste over kompatible modeller er også tilgjengelig.

• MacBook Pro fra 2018 eller nyere

• MacBook Air fra 2020 eller nyere

• Mac mini fra 2018 eller nyere

• iMac fra 2019 eller nyere

• iMac Pro fra 2017 eller nyere

• Mac Studio fra 2022 eller nyere

• Mac Pro fra 2019 eller nyere

Apple Intelligence på Mac krever Mac med Apple-brikke, med Siri og enhetens språk innstilt på amerikansk engelsk. Andre funksjoner kan være utilgjengelige i enkelte land eller på enkelte Mac-modeller.

Opprett en sikkerhetskopi før du oppgraderer

Før du oppgraderer, er det lurt å ta en sikkerhetskopi. Du kan for eksempel bruke Time Machine for å sikkerhetskopiere filene dine til en ekstern lagringsenhet. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer Mac.

Last ned og installer macOS Sequoia

Programvareoppdatering er den raskeste og enkleste måten å oppgradere til macOS Sequoia på. Den kan bruke mindre lagringsplass enn andre metoder, og den viser bare programvare som er kompatibel med maskinen.

Bruk Spotlightnull i menylinjen for å finne og åpne Programvareoppdatering. Eventuelt kan du åpne tjenesten fra innstillinger:

• Velg Systeminnstillinger fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen. Klikk på Generelt i sidepanelet i vinduet som åpnes, og klikk deretter på Programvareoppdatering til høyre.

• I tidligere versjoner av macOS velger du Apple-menyen  > Systemvalg, og klikker deretter på Programvareoppdatering.