Bruk Minner i Bilder på iPhone, iPad eller iPod touch

Bilder-appen gjenkjenner betydningsfulle personer, steder og arrangementer i biblioteket ditt, og presenterer dem deretter i kuraterte samlinger kalt Minner. Du kan også opprette dine egne Minner og dele dem med venner og familie.

Før du begynner

Utforsk minnene dine

1. Åpne Bilder og trykk på For deg-fanen.

2. Trykk på Se alle for å bla gjennom minnene dine. Eller trykk på et minne for å begynne å spille det av, og trykk deretter på minnet igjen for å se alternativer, for eksempel MinnemikserBildet har ingen alternativ tekst eller Bla gjennomBildet har ingen alternativ tekst. Når du trykker på Bla gjennom-knappenBildet har ingen alternativ tekst, fortsetter musikken å spilles av mens du får se alle bildene i minnet.

Minner foreslås automatisk for deg og spilles av kontinuerlig, men du kan velge et annet forslag, spille av på nytt, velge favoritter eller dele minnet du nettopp så på.

Endre Minnemiksen

Minnemikser er kuraterte kombinasjoner av fotografiske stiler og tilhørende sanger som du kan bruke på et minne. For hvert minne kan du velge mellom flere Minnemikser, eller du kan velge din egen stil og sang fra Apple Music. Slik gjør du det:

1. Åpne Bilder og trykk på For deg-fanen.

2. Trykk på et minne for avspilling.

3. Trykk på skjermen, trykk på Minnemikser-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og sveip til venstre for å bla gjennom de forskjellige miksene.

4. Trykk på skjermen igjen for å bruke minnemiksen.

Endre stil på et minne

1. Åpne Bilder og trykk på For deg-fanen.

2. Trykk på et minne for avspilling.

3. Trykk på skjermen, trykk på Minnemikser-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og trykk på Filter-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

4. Velg en stil fra Minneutseender-listen, og trykk deretter på Ferdig.

Endre minnemusikken

Med iOS 15 og iPadOS 15 eller nyere kan du endre musikken for minnene dine ved å velge blant lydspor eller foreslåtte sanger. Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du også få tilgang til Apple Music-biblioteket og se foreslåtte sanger basert på preferansene dine eller sanger som ble spilt på det tidspunktet minnet opprinnelig fant sted. Slik endrer du musikken:

1. Åpne Bilder og trykk på For deg-fanen.

2. Trykk på et minne for avspilling.

3. Trykk på Minnemikser-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og trykk på Musikk-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

4. Velg en sang fra listen, eller søk etter en bestemt sang, og trykk deretter på Ferdig.

Skap dine egne minner

Slik oppretter du dine egne minner fra et album, eller en bestemt måned eller dag:

1. Gå til Albumer-fanen og velg albumet. Eller gå til Bibliotek-fanen og trykk på Måneder eller Dager.

2. Trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og trykk på Spill av minnefilm.

3. Mens filmen spilles av, trykker du på skjermen og deretter på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

4. Trykk på Legg til i Favoritter.

5. Trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

Slik legger du til noen fra Personer-albumet i minnene dine:

1. Gå til Albumer-fanen, og trykk deretter på Personer-albumet.

2. Trykk på miniatyrbildet av personen og deretter på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

3. Trykk på Lag bildeminne.

Lagre favorittminnene dine

1. Gå til For deg-fanen, og velg deretter et minne.

2. Trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og trykk på Legg til i favoritter.

For å se på Favorittminnene dine går du til For deg-fanen, trykker på Se alle ved siden av Minner, og deretter trykker du på Favoritter. Hvis du bestemmer deg for at du ikke vil lagre et minne lenger, trykker du bare på Favoritt-knappenBildet har ingen alternativ tekst en gang til.

Del favorittminnene dine

1. Spill av en Minne-film, og trykk deretter på skjermen for å vise alternativer for redigering og deling.

2. Trykk på Del-knappenNo alt supplied for Image og velg hvordan du vil dele urskiven.

Når du deler et minne, deles musikken sammen med det. Hvis en bestemt sang ikke kan deles, blir du bedt om å velge en sang som kan deles sammen med minnet.

Rediger minnene dine

Du kan gjøre noen endringer i minnene dine for å tilpasse dem enda mer. Du kan endre tittelen, legge til og fjerne bilder fra et minne, og, avhengig av antall bilder i et minne, endre lengden på et minne.

Endre tittel

1. Gå til minnet, og trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

2. Trykk på Rediger tittel, og trykk deretter på Lagre.

Legg til og fjern bilder i et minne

1. Spill av et minne, og trykk deretter på skjermen.

2. Trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og trykk på Administrer bilder.

3. Marker bilder for å legge dem til, eller opphev markeringen av bildene du vil fjerne.

4. Trykk på Ferdig.

Slik gjør du et bilde til hovedbilde for et minne:

1. Spill av minnet, og trykk deretter på Pause-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

2. Trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og trykk på Gjør til hovedbilde.

For å skjule et bestemt bilde fra et minne:

1. Spill av minnet, og trykk deretter på Pause-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

2. Trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og trykk på Skjul fra minne.

Endre lengden på et minne

1. Spill av et minne, og trykk deretter på skjermen.

2. Trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og trykk på Kort, Middels og Langt.

Avhengig av hvor mange bilder du har i et minne, ser du kanskje bare alternativer for Kort og Middels lengde.

Finn ut mer

Finn ut mer om hvordan du bruker Minner på Mac.