Hvis du får et varsel fra verifisering av kontaktnøkkel i iMessage

Når verifisering av kontaktnøkkel i iMessage er slått på, kan du få et varsel hvis enheten oppdager et problem. Finn ut hvilke varsler du kan se, og hva du må gjøre videre.

Hvis verifisering av kontaktnøkkel i iMessage oppdager en valideringsfeil eller et annet problem, får du et varsel i iMessage-samtaler med personer som også har verifisering av kontaktnøkkel i iMessage slått på. Du kan også få et varsel i innstillingene for verifisering av kontaktnøkkel.

Hvis du får et varsel, er det sannsynligvis på grunn av en av disse grunnene:

• Personen du sender melding til, har slått av verifisering av kontaktnøkkel i iMessage.

I iMessage-samtaler får du et varsel hvis kontakten slår av verifisering av kontaktnøkkel i iMessage
  • En ukjent ny enhet ble lagt til personens Apple-ID. Dette varselet kan bety at personen du sender melding til, har et problem med en av enhetene sine eller at en sofistikert angriper forsøker å tyvlytte på samtalen.

• Verifisering av kontaktnøkkel i iMessage er ikke tilgjengelig. Dette varselet kan bety at det er et tjenesteavbrudd eller at verifisering av kontaktnøkkel i iMessage er midlertidig utilgjengelig.

• Det er et problem med verifisering av kontaktnøkkel i iMessage. Dette varselet kan bety at det er et problem med en av enhetene dine eller kontoen din eller at en sofistikert angriper forsøker å tyvlytte på samtalen.

Hvis du får et varsel om kontakten du sender meldinger til

Hvis du får et varsel i en iMessage-samtale om at verifisering av kontaktnøkkel i iMessage har oppdaget et problem, kan det være lurt å slutte å sende meldinger til kontakten frem til du kan bekrefte at du sender meldinger til den tiltenkte personen.

• Sjekk om kontakten din har problemer med enheten eller kontoen sin (via FaceTime eller andre typer sikre anrop eller ved å møtes personlig).

• Velg «Verifiser kontakt» i varselet for å sammenligne verifiseringskoder:

• Hvis verifiseringskodene samsvarer, velger du «Merk som verifisert» og oppdaterer kontaktinformasjonen. Hvis du ikke lenger får varselet i iMessage-samtalen, og det vises et hakemerke ved siden av kontaktens navn, kan du fortsette å sende meldinger.

• Hvis verifiseringskodene ikke samsvarer, du fortsatt får varselet i iMessage-samtalen eller det ikke vises et hakemerke ved siden av kontaktens navn etter at du har oppdatert informasjonen, kan det bety at du ikke lenger sender meldinger til den tiltenkte personen. For sikkerhets skyld bør du slutte å sende meldinger til den kontakten.

Hvis du velger å fjerne varselet fra samtalen, kan du fortsatt finne det og mer informasjon på siden med personens iMessage-samtaleinformasjon: Øverst i iMessage-samtalen trykker du på personens navn (eller Mer informasjon-knappen på Mac), og deretter blar du ned til verifisering av kontaktnøkkel.

Disse varslene vises bare i gruppesamtaler hvis alle i gruppen har slått på verifisering av kontaktnøkkel i iMessage.

Finn ut hvordan du bruker verifisering av kontaktnøkkel i iMessage til å verifisere kontaktene dine

Hvis du får et varsel om at det er et problem med verifisering av kontaktnøkkel i iMessage

• Sjekk etter varsler om at du må oppdatere innstillingene dine for Apple-ID i Innstillinger (eller Systeminnstillinger) på alle enhetene dine. Først må du ta hånd om eventuelle varsler om et «problem med verifisering av kontaktnøkkel». Hvis verifisering av kontaktnøkkel i iMessage fortsatt ikke fungerer, må du ta hånd om de andre varslene om å oppdatere innstillingene.

• Slå av verifisering av kontaktnøkkel på alle enheter, og slå det deretter på igjen.

• Hvis en av enhetene dine forårsaker et problem som ikke kan løses, logger du av iMessage på den enheten eller fjerner den fra kontoen din.

• Hvis verifisering av kontaktnøkkel ikke er tilgjengelig, kontrollerer du innstillingene for verifisering av kontaktnøkkel igjen senere. Problemet kan løse seg selv.

• Hvis du ikke kan løse et problem med verifisering av kontaktnøkkel, kan du kanskje tilbakestille det:

• Hvis du ikke lenger har tilgang til en enhet som har verifisering av kontaktnøkkel i iMessage slått på, kan du tilbakestille det på nett: På appleid.apple.com velger du Pålogging og sikkerhet, velger Verifisering av kontaktnøkkel, og deretter velger du Tilbakestill verifisering av kontaktnøkkel.

• Hvis enheten din kjører eldre programvare, kan du også ha muligheten til å tilbakestille i Innstillinger: Gå til Innstillinger (eller Systeminnstillinger) > navnet ditt > Pålogging og sikkerhet, og se etter alternativet for å tilbakestille verifisering av kontaktnøkkel.

Hvis du tror at Apple-ID-kontoen din er kompromittert

Hvis du tror at kontoen din er kompromittert:

• Tilbakestill den offentlige verifiseringskoden din: Gå til appleid.apple.com for å logge deg av Apple-ID-en på alle enhetene dine og endre Apple-ID-passordet ditt: Velg Pålogging og sikkerhet, og velg deretter Passord. Før du endrer passordet velger du alternativet «Logg av Apple-enheter og nettsteder tilknyttet Apple-ID-en din».

• Bekreft med kontakter på nytt: Hvis du tilbakestiller den offentlige verifiseringskoden din, får alle som har lagret den, et varsel i iMessage-samtaler med deg. Disse kontaktene må bekrefte deg på nytt ved å lagre den nye offentlige verifiseringskoden.

• Gå gjennom enhetene tilknyttet Apple-ID-en din: Gå til Innstillinger (eller Systeminnstillinger) > navnet ditt, og bla deretter ned for å sjekke enhetene dine. Du kan også sjekke på appleid.apple.com. Hvis det er en enhet du ikke gjenkjenner, velger du den, blar ned og velger Fjern fra konto.

• Finn ut hva du kan gjøre hvis du tror at Apple-ID-en din er kompromittert