Endre hvordan tekst ser ut i Pages på Mac, iPhone eller iPad

Endre farge, justering og avstand for tekst i Pages-dokumentet.

Endre hvordan tekst ser ut i Pages på Mac

Merk teksten, og endre deretter fargen, justeringen og avstanden. Du kan også merke og formatere ikke-sammenhengende tekstområder: Trykk på og hold inne Command-tasten på tastaturet, og merk deretter teksten.

Endre fargen på teksten

1. Merk teksten.

2. Klikk på Format-knappen No alt supplied for Image på verktøylinjen for å vise Format-sidepanelet.

3. Klikk på Stil-knappen i sidepanelet. Hvis teksten står i en tekstrute, tabell eller figur, klikker du først på Tekst-fanen øverst i sidepanelet, og deretter klikker du på Stil-knappen.

4. Klikk på lokalmenyen under Skrift-delen, velg Tekstfarge, og velg deretter et alternativ for å angi ønsket farge:

• Hvis du vil angi en farge som passer til malen din, klikker du på fargefeltet for å velge en farge.

• Hvis du vil angi hvilken som helst farge, klikker du på fargehjulet for å velge en farge fra en av fargepalettene.

Du kan også fylle tekst med forløpning eller et bilde, og endre tekstfargen for kommentarer og sporede endringer.

Juster tekst

Justering angir hvordan kantene av teksten vises i dokumentet. Du kan justere tekst i avsnitt, tekstruter, figurer og tabellceller.

1. Velg teksten du vil justere:

• Hvis du skal justere all teksten i et bestemt avsnitt, klikker du hvor som helst i avsnittet.

• Hvis du skal justere all teksten i flere avsnitt, velger du avsnittene.

• Hvis du skal justere tekst i en tekstrute eller figur, klikker du på tekstruten eller figuren.

• Hvis du skal justere tekst i en tabell, merker du cellene, radene eller kolonnene.

2. Klikk på Format-knappen No alt supplied for Image på verktøylinjen, og klikk deretter på Stil-knappen i Format-sidepanelet.

3. Hvis teksten står i en tekstrute, tabell eller figur, klikker du først på Tekst-fanen øverst i sidepanelet, og deretter klikker du på Stil-knappen.

4. Klikk på justeringsknappene for å justere teksten horisontalt:

• Hvis du skal justere teksten mot venstre marg, klikker du på knappen for justering til venstre No alt supplied for Image.

• Hvis du skal justere teksten mot midten, klikker du på knappen for sentrering No alt supplied for Image.

• Hvis du skal justere teksten mot høyre marg, klikker du på knappen for justering til høyre No alt supplied for Image.

• Hvis du skal rette inn teksten mot venstre og høyre marg, klikker du på knappen for innretting av tekst No alt supplied for Image.

5. Hvis du skal rykke inn tekst, klikker du på knappen for tekstinnrykk No alt supplied for Image.

6. Hvis du skal redusere innrykket, klikker du på knappen for redusering av innrykk No alt supplied for Image.

7. Hvis du skal justere tekst vertikalt i en tekstrute, figur eller tabellcelle, klikker du på en knapp for vertikal justering for å rette inn teksten mot toppen No alt supplied for Image, midten No alt supplied for Image eller bunnen No alt supplied for Image av beholderen.

Endre avstanden i tekst

Du kan endre avstanden mellom tekstlinjer og avstanden før og etter et avsnitt.

1. Merk delen av teksten du vil justere, og klikk på en tekstrute eller form med tekst. Hvis du jobber med en tabell, må du klikke på en tabell eller velge en rad eller kolonne.

2. Klikk på Format-knappen No alt supplied for Image på verktøylinjen, og klikk deretter på Stil-knappen i Format-sidepanelet.

• Hvis teksten står i en tekstrute, tabell eller figur, klikker du først på Tekst-fanen øverst i sidepanelet, og deretter klikker du på Stil-knappen.

3. Hvis du skal endre avstanden mellom tekstlinjer, kan du klikke på lokalmenyen Avstand og velge et alternativ.

4. Hvis du skal endre avstanden før eller etter et valgt avsnitt, klikker du på pilene for henholdsvis før og etter avsnittet.

Avanserte alternativer for tekstutforming

Du kan også justere avstanden mellom individuelle tegn og heve og senke tekst i forhold til den omkringliggende teksten. Når du er ferdig med å utforme teksten, kan du lagre utseendet som en egendefinert tegnstil, slik at du enkelt kan bruke det på annen tekst i dokumentet.

Endre hvordan tekst ser ut i Pages på iPhone eller iPad

Merk teksten, og endre deretter fargen, justeringen og avstanden. Hvis du har koblet et tastatur og en mus eller en styreflate til iPaden, kan du merke og formatere ikke-sammenhengende tekstområder: Trykk på og hold inne Command-tasten på tastaturet, og merk deretter teksten med musen eller styreflaten.

Hvis Rediger-knappen vises på verktøylinjen når du åpner dokumentet, må du trykke på den slik at du kan redigere dokumentet.

Endre fargen på teksten

1. Merk teksten.

2. Trykk på Format-knappen No alt supplied for Image på verktøylinjen.

• Trykk på Tekst for tekst i en tekstrute, tabell eller figur.

3. Trykk på Tekstfarge-knappen etterfulgt av Forhåndsinnstilling eller Farge, og trykk deretter på en farge.

4. Trykk på Forløpning eller Bilde for å fylle teksten med forløpninger eller bilder.

5. Trykk på Tekst for å angi andre tekstalternativer, for eksempel skrifttype, skriftstørrelse med mer.

Juster tekst

Justering angir hvordan kantene av teksten vises i dokumentet. Du kan justere tekst i avsnitt, tekstruter, figurer og tabellceller.

1. Velg teksten du vil justere:

• Hvis du skal justere all teksten i et bestemt avsnitt, trykker du hvor som helst i avsnittet.

• Hvis du skal justere all teksten i flere avsnitt, velger du avsnittene.

• Hvis du skal justere tekst i en tekstrute eller figur, trykker du på tekstruten eller figuren.

• Hvis du skal justere tekst i en tabell, må du trykke på en tabellcelle eller velge en rad eller kolonne.

2. Trykk på Format-knappen No alt supplied for Image på verktøylinjen.

• Trykk på Tekst for tekst i en tekstrute, tabell eller figur.

3. Klikk på justeringsknappene for å justere teksten horisontalt:

• Hvis du skal justere teksten mot venstre marg, trykker du på knappen for justering til venstre No alt supplied for Image.

• Hvis du skal justere teksten mot midten, trykker du på knappen for sentrering No alt supplied for Image.

• Hvis du skal justere teksten mot høyre marg, trykker du på knappen for justering til høyre No alt supplied for Image.

• Hvis du skal rette inn teksten både mot venstre og høyre marg, trykker du på knappen for innretting av tekst No alt supplied for Image.

4. Hvis du skal rykke inn tekst, trykker du på knappen for innrykk No alt supplied for Image.

5. Hvis du skal redusere innrykket, trykker du på knappen for redusering av innrykk No alt supplied for Image.

6. Hvis du skal justere tekst vertikalt i en beholder som tekstrute, figur eller tabellcelle, trykker du på en knapp for vertikal justering for å rette inn teksten mot toppen No alt supplied for Image, midten No alt supplied for Image eller bunnen No alt supplied for Image av beholderen.

Endre avstanden i tekst

Du kan endre avstanden mellom tekstlinjer og avstanden før og etter et avsnitt.

1. Merk delen av teksten du vil justere, og trykk på en tekstrute eller form med tekst. Hvis du jobber med en tabell, må du trykke på en tabell eller velge en rad eller kolonne.

2. Trykk på Format-knappen No alt supplied for Image på verktøylinjen, og trykk deretter på Stil.

• Trykk på Tekst for tekst i en tekstrute, tabell eller figur.

3. Trykk på linjeavstand.

4. Hvis du skal endre avstanden mellom linjer, trykker du på pluss- eller minusknappen for avstand.

5. Hvis du skal endre avstanden før eller etter et valgt avsnitt, trykker du på pluss- eller minusknappen for Før eller Etter.

Avanserte alternativer for tekstutforming

Du kan også justere avstanden mellom individuelle tegn og heve og senke tekst i forhold til den omkringliggende teksten. Når du er ferdig med å utforme teksten, kan du lagre utseendet som en egendefinert tegnstil, slik at du enkelt kan bruke den på annen tekst i dokumentet.