Nytt for bedrifter i iOS 17

Finn ut mer om bedriftsinnholdet Apple har publisert for iOS 17.

iOS 17-oppdateringer forbedrer stabiliteten, ytelsen eller kompatibiliteten til enheten din og anbefales for alle brukere. Enhetsadministratorer kan administrere programvareoppdateringer ved hjelp av en MDM-løsning.

Hvis du vil ha mer informasjon om generelle forbedringer, kan du finne ut mer om iOS 17-oppdateringer.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i disse oppdateringene, går du til Apples sikkerhetsutgivelser.

iOS 17.5

• En ny MDM-begrensning er tilgjengelig for å forhindre installasjon av apper via nettdistribusjon.

• Bilder-appen håndhever begrensninger for å skrive ut, angi bakgrunn og aktivere iCloud-bilder på korrekt måte.

• Forbedrer stabiliteten av appoppdatering i Enkeltappmodus.

• Per App VPN kobler til pålitelig ved første bruk.

• Meldinger forblir knyttet til riktig telefonnummer på Dual SIM-enheter.

iOS 17.4

• Brukere trenger ikke lenger deaktivere Tyveribeskyttelse for å registrere seg i MDM (Mobile Device Management) eller konfigurere en Exchange-konto, men hvis de er på et ukjent sted, må de kanskje vente en time.

• Forbedrer stabiliteten når man foretar telefonsamtaler og søker i kontakter på enheter med tusenvis av kontakter og administrerte Åpne i-restriksjoner.

• Brukere med administrerte Apple-ID-er kan nå legge til student-ID eller ansattmerke i Lommebok, hvis tillatt av skolen eller bedriften.

• Nye MDM-restriksjoner og -kommandoer er tilgjengelige for administrering av alternative markedsplasser.

• MDM-løsninger kan installere reduserte apper for å spare tid, lagring og båndbredde.

• Kommandoen for å angi bakgrunn mislykkes ikke lenger på påfølgende forsøk.

iOS 17.3

Tyveribeskyttelse må først deaktiveres for å installere konfigurasjonsprofiler, registrere deg manuelt i MDM eller manuelt konfigurere Exchange-kontoer.

iOS 17.2

• Introduserte en nøkkel, allowLiveVoicemail, for å tillate eller deaktivere Hør beskjeder direkte via MDM.

• Enheter vil ikke lenger mislykkes i å fullføre utvidbar SSO-autentisering som krever flere trinn.

• Kodepolicyen angående sletting vil ikke lenger slette konfigurerte eSIM-kort når den nye forcePreserveESIMOnErase-nøkkelen er satt til True.

• Den globale proxyprofilen fører ikke lenger til at forespørsler om registrering av AirDrop blir tidsavbrutt.

• Et problem der sharingd-krasjer forårsaket overdreven bruk av mobildata og wifi-data er løst.

• Exchange-kalendere vises nå som et alternativ i standardinnstillingene for Kalender.

• Enheter kan nå finne AirPrint-skrivere utenfor .local-domenet.

iOS 17.1

• Kontinuitetsfunksjoner kan brukes med administrerte Apple-ID-er.

• VPN alltid på-brukere kan nå ringe via mobilnett og Wi-Fi-nettverk, bruke mobildata og sende SMS/MMS.

• Løser et problem med iOS-enheter som mister kommunikasjonsfunksjoner med MDM.

iOS 17.0.3

• Løser et problem der Apple Business Essentials-brukere ikke kunne fullføre konfigurasjonen etter oppdatering til iOS 17.

• iOS 17-enheter kommer ikke lenger til å slutte å reagere når de kobler til et administrert Wi-Fi-nettverk.

• Kalender-appen sender ikke lenger invitasjoner på nytt til alle deltakere når de godtar eller avslår en Exchange-hendelsesinvitasjon.

iOS 17

iOS inkluderer nye funksjoner, feilrettinger og forbedringer for utrulling til bedrifter og utdanningsinstitusjoner.

Enhetsadministrering

• MDM-løsninger kan bruke kontodrevet Enhetsregistrering. Dermed kan brukerne registrere iOS- eller iPadOS-enheten sin for administrasjon ved bruk av organisasjonens administrerte Apple-ID i Innstillinger.

• Apple Configurator i iOS 17 kan nå tilordne en enhet til en MDM-server mens den legges til i Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

• Pålogging med Apple bruker automatisk administrert Apple-ID for administrerte apper og en personlig Apple-ID for ikke-administrerte apper.

• MDM-er kan nå kreve en minimumsversjon av operativsystemet på enheter som registreres når de bruker Automated Device Enrollment.

• Deklarativ enhetsadministrasjon kan nå brukes til å administrere oppdateringer på iOS og iPadOS.

• iOS støtter nå private, databaserte mobilnettverk som bruker LTE, 5G ikke-frittstående (NSA) eller 5G frittstående (SA).

• Med Klar til bruk igjen (Return to Service) kan MDM sende en slettekommando (inkludert wifidetaljer) og en valgfri MDM-registreringsprofil, slik at enheten kan slette alle data og automatisk fortsette til startskjermen, klar til bruk.

• En Apple Watch kan registreres og administreres av MDM når den er sammenkoblet med en overvåket iPhone.

• Nye deklarasjoner støtter utrulling av sertifikater og identiteter som bruker ACME, SCEP eller en kryptert PKCS#12-beholder. Deklarasjonene støtter sertifikater som er PEM- eller DER-kodede filer.

• Sertifikater fra en selvsignert sertifiseringsinstans (CA) legges automatisk til i enhetens klarerte rotsertifikater.

• Enheter som er registrert med brukerregistrering, kan nå konfigureres til å ikke tillate at automatisk lås settes til Aldri, noe som bidrar til å beskytte organisasjonsdata.

• MDM kan nå rapportere om batteritilstanden til iOS-enheter.

Feilrettinger og andre forbedringer

• Avlyste Exchange-hendelser forblir ikke lenger i Kalender hvis de er slettet andre steder.

• Enheter svarer mer pålitelig på MDM.

• Apple-enheter støtter nå tilkobling til 802.1X-nettverk ved hjelp av EAP-TLS med TLS 1.3 (EAP-TLS 1.3).

• Med Nettverkstrafikk (Network Relay) kan en sikker HTTP/3- eller HTTP/2-omvei konfigureres til å være proxy for all TCP- og UDP-trafikk.

• iOS- og iPadOS-enheter støtter konfigurering av 802.1X over Ethernet.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.