Nytt for bedrifter i iOS 17

Finn ut mer om bedriftsinnholdet Apple har publisert for iOS 17.

iOS 17-oppdateringer forbedrer stabiliteten, ytelsen eller kompatibiliteten til enheten din og anbefales for alle brukere. Enhetsadministratorer kan administrere programvareoppdateringer ved hjelp av en MDM-løsning.

Hvis du vil ha mer informasjon om generelle forbedringer, kan du finne ut mer om iOS 17-oppdateringer.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i disse oppdateringene, går du til Apples sikkerhetsutgivelser.

iOS 17.4

• Brukere trenger ikke lenger deaktivere Tyveribeskyttelse for å registrere seg i MDM (Mobile Device Management) eller konfigurere en Exchange-konto, men hvis de er på et ukjent sted, må de kanskje vente en time.

• Forbedrer stabiliteten når man foretar telefonsamtaler og søker i kontakter på enheter med tusenvis av kontakter og administrerte Åpne i-restriksjoner.

• Brukere med administrerte Apple-ID-er kan nå legge til student-ID eller ansattmerke i Lommebok, hvis tillatt av skolen eller bedriften.

• Nye MDM-restriksjoner og -kommandoer er tilgjengelige for administrering av alternative markedsplasser.

• MDM-løsninger kan installere reduserte apper for å spare tid, lagring og båndbredde.

• Kommandoen for å angi bakgrunn mislykkes ikke lenger på påfølgende forsøk.

iOS 17.3

Tyveribeskyttelse må først deaktiveres for å installere konfigurasjonsprofiler, registrere deg manuelt i MDM eller manuelt konfigurere Exchange-kontoer.

iOS 17.2

• Introduserte en nøkkel, allowLiveVoicemail, for å tillate eller deaktivere Hør beskjeder direkte via MDM.

• Enheter vil ikke lenger mislykkes i å fullføre utvidbar SSO-autentisering som krever flere trinn.

• Kodepolicyen angående sletting vil ikke lenger slette konfigurerte eSIM-kort når den nye forcePreserveESIMOnErase-nøkkelen er satt til True.

• Den globale proxyprofilen fører ikke lenger til at forespørsler om registrering av AirDrop blir tidsavbrutt.

• Et problem der sharingd-krasjer forårsaket overdreven bruk av mobildata og wifi-data er løst.

• Exchange-kalendere vises nå som et alternativ i standardinnstillingene for Kalender.

• Enheter kan nå finne AirPrint-skrivere utenfor .local-domenet.

iOS 17.1

• Kontinuitetsfunksjoner kan brukes med administrerte Apple-ID-er.

• VPN alltid på-brukere kan nå ringe via mobilnett og Wi-Fi-nettverk, bruke mobildata og sende SMS/MMS.

• Løser et problem med iOS-enheter som mister kommunikasjonsfunksjoner med MDM.

iOS 17.0.3

• Løser et problem der Apple Business Essentials-brukere ikke kunne fullføre konfigurasjonen etter oppdatering til iOS 17.

• iOS 17-enheter kommer ikke lenger til å slutte å reagere når de kobler til et administrert Wi-Fi-nettverk.

• Kalender-appen sender ikke lenger invitasjoner på nytt til alle deltakere når de godtar eller avslår en Exchange-hendelsesinvitasjon.

iOS 17

iOS inkluderer nye funksjoner, feilrettinger og forbedringer for utrulling til bedrifter og utdanningsinstitusjoner.

Enhetsadministrering

• MDM-løsninger kan bruke kontodrevet Enhetsregistrering. Dermed kan brukerne registrere iOS- eller iPadOS-enheten sin for administrasjon ved bruk av organisasjonens administrerte Apple-ID i Innstillinger.

• Apple Configurator i iOS 17 kan nå tilordne en enhet til en MDM-server mens den legges til i Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

• Pålogging med Apple bruker automatisk administrert Apple-ID for administrerte apper og en personlig Apple-ID for ikke-administrerte apper.

• MDM-er kan nå kreve en minimumsversjon av operativsystemet på enheter som registreres når de bruker Automated Device Enrollment.

• Deklarativ enhetsadministrasjon kan nå brukes til å administrere oppdateringer på iOS og iPadOS.

• iOS støtter nå private, databaserte mobilnettverk som bruker LTE, 5G ikke-frittstående (NSA) eller 5G frittstående (SA).

• Med Klar til bruk igjen (Return to Service) kan MDM sende en slettekommando (inkludert wifidetaljer) og en valgfri MDM-registreringsprofil, slik at enheten kan slette alle data og automatisk fortsette til startskjermen, klar til bruk.

• En Apple Watch kan registreres og administreres av MDM når den er sammenkoblet med en overvåket iPhone.

• Nye deklarasjoner støtter utrulling av sertifikater og identiteter som bruker ACME, SCEP eller en kryptert PKCS#12-beholder. Deklarasjonene støtter sertifikater som er PEM- eller DER-kodede filer.

• Sertifikater fra en selvsignert sertifiseringsinstans (CA) legges automatisk til i enhetens klarerte rotsertifikater.

• Enheter som er registrert med brukerregistrering, kan nå konfigureres til å ikke tillate at automatisk lås settes til Aldri, noe som bidrar til å beskytte organisasjonsdata.

• MDM kan nå rapportere om batteritilstanden til iOS-enheter.

Feilrettinger og andre forbedringer

• Avlyste Exchange-hendelser forblir ikke lenger i Kalender hvis de er slettet andre steder.

• Enheter svarer mer pålitelig på MDM.

• Apple-enheter støtter nå tilkobling til 802.1X-nettverk ved hjelp av EAP-TLS med TLS 1.3 (EAP-TLS 1.3).

• Med Nettverkstrafikk (Network Relay) kan en sikker HTTP/3- eller HTTP/2-omvei konfigureres til å være proxy for all TCP- og UDP-trafikk.

• iOS- og iPadOS-enheter støtter konfigurering av 802.1X over Ethernet.