Touch ID-kort for MacBook Air (13-tommers, M3, 2024)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende deler før du begynner:

Verktøy

• Antistatisk pinsett

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Momenttrekker (blågrønn, 0,75 kgf cm)

• Torx Plus 2IP 44 mm-halvmånebit

• Torx Plus 3IP 44 mm-halvmånebit

• Justeringssett for Touch ID

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Obs

Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter systemkonfigurasjonsprosessen.

Fjerning

1. Åpne skjermen og plasser datamaskinen på siden.

2. Trykk på Touch ID-knappen. Under monteringen må du forsikre deg om at den føles på samme måte når du trykker på den.

3. Lukk skjermen og legg datamaskinen med skjermsiden ned.

4. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne 3IP-skruen (923-10367) fra kontaktdekselet til Touch ID-kortet.

5. Fjern kontaktdekselet til Touch ID-kortet, og ta vare på det til monteringen.

6. Bruk den svarte pinnen til å løfte enden av flekskabelen til Touch ID-kortet av kontakten (1).

7. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å fjerne flekskabelen til Touch ID-kortet fra toppdekselet (2).

8. Bruk den blå momenttrekkeren og 2IP-biten til å delvis skru ut festeskruen (923-10385) med én omdreining.

9. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de fire 3IP-skruene (923-10381) (1) fra hjørnene på Touch ID-kortet.

10. Bruk den blågrønne momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de to midtre 3IP-skruene (923-10386) (2) fra Touch ID-kortet.

• 923-10381 (1)

• 923-10386 (2)

11. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne det fleksible dekselet til Touch ID-kortet. Ta vare på det fleksible dekselet til monteringen.

• Viktig: Merk deg orienteringen til det fleksible dekselet til Touch ID-kortet til når du skal montere det igjen.

12. Åpne skjermen og plasser datamaskinen på siden.

13. Hold Touch ID-kortet mens du fører flekskabelen til Touch ID-kortet gjennom sporet, som vist.

Montering

1. Plasser datamaskinen på siden med skjermen fortsatt åpen.

2. Hvis du monterer et nytt Touch ID-kort, fjerner du den beskyttende filmen fra glassoverflaten og flekskabelen til Touch ID-kortet.

3. Før flekskabelen til Touch ID-kortet gjennom sporet i toppdekselet. Posisjoner deretter Touch ID-kortet i åpningen i toppdekselet.

4. Lukk skjermen og plasser datamaskinen med skjermsiden ned.

5. Bruk en antistatisk pinsett til å posisjonere det fleksible dekselet til Touch ID-kortet, som vist.

6. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å delvis feste de fire 3IP-hjørneskruene (923-10381) (1) på Touch ID-kortet.

• Viktig: Slutt å stramme skruene når skruehodene kommer i kontakt med det fleksible dekselet til Touch ID-kortet og før du føler motstand.

7. Bruk den blågrønne momenttrekkeren og 3IP-biten til å delvis feste de to midtre 3IP-skruene (923-10386) (2) på Touch ID-kortet.

• Viktig: Slutt å stramme skruene når skruehodene kommer i kontakt med det fleksible dekselet til Touch ID-kortet og før du føler motstand.

• 923-10381 (1)

• 923-10386 (2)

8. Plasser datamaskinen med riktig side opp og skjermen fortsatt åpen. Sentrer Touch ID-knappen slik at mellomrommet på hver side ser likt ut og Touch ID-knappen er på linje med funksjonstastene.

9. Sett to Y-formede justeringsverktøy mot Touch ID-knappen. Sett inn flikene i hjørnekantene som vist. Deretter fester du justeringsverktøyene med Kapton-teip.

10. Pass på at Touch ID-knappen holdes på plass av de Y-formede justeringsverktøyene når du lukker skjermen. Deretter plasserer du datamaskinen med skjermsiden ned.

11. Bruk den blågrønne momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to midtre 3IP-skruene på Touch ID-kortet.

12. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å delvis stramme den nederste 3IP-skruen (1) på venstre side.

• Viktig:Slutt å stramme skruen når du føler motstand, og før momenttrekkeren klikker.

13. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de fire 3IP-skruene i hjørnene i følgende rekkefølge:

• Fest skruen øverst til høyre (2).

• Fest skruen nederst til venstre (1).

• Fest skruen nederst til høyre (3).

• Fest skruen øverst til venstre (4).

14. Åpne skjermen og plasser datamaskinen på siden.

15. Se direkte på Touch ID-knappen. Mellomrommene på hver side skal se like ut og Touch ID-sensoren skal være på linje med funksjonstastene.

• Viktig:

• Hvis mellomrommene rundt sidene er like, fjerner du Kapton-teipen og de Y-formede justeringsverktøyene. Deretter hopper du til monteringstrinn 25.

• Hvis mellomrommene ikke er like, går du til trinn 16 til for å justere Touch ID-knappen på nytt.

16. Hold skjermen åpen med datamaskinen på siden. Roter datamaskinen for å få tilgang til skruene.

17. Bruk den blågrønne momenttrekkeren og 3IP-biten til å løsne de to midtre 3IP-skruene i Touch ID-kortet.

18. Roter datamaskinen for å få tilgang til Touch ID-kortet.

19. Fjern Kapton-teipen og de Y-formede justeringsverktøyene.

20. Sentrer Touch ID-knappen slik at mellomrommet på hver side ser likt ut og Touch ID-knappen er på linje med funksjonstastene.

21. Sett to Y-formede justeringsverktøy mot Touch ID-knappen. Sett inn flikene i hjørnekantene som vist. Deretter fester du de Y-formede justeringsverktøyene med Kapton-teip.

22. Hold skjermen åpen med datamaskinen på siden. Roter datamaskinen for å få tilgang til skruene.

23. Bruk den blågrønne momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to midtre 3IP-skruene på Touch ID-kortet.

24. Se direkte på Touch ID-knappen. Mellomrommene på hver side skal se like ut, og Touch ID-sensoren skal være på linje med funksjonstastene.

• Viktig:

• Hvis mellomrommene rundt sidene er like, fjerner du Kapton-teipen og de Y-formede justeringsverktøyene. Deretter går du til monteringstrinn 25.

• Hvis mellomrommene rundt sidene ikke er like store, gjentar du fjerningstrinn 8 til 13. Gjenta deretter monteringstrinnene.

25. Bruk den blågrønne momenttrekkeren og 2IP-biten til å stramme eller løsne Touch ID-festeskruen (923-10385) mens du trykker på Touch ID-knappen. Pass på at den føles på samme måte som den gjorde før du fjernet den.

• Viktig:

• Hvis Touch ID-knappen føles for stiv eller ikke beveger seg, er festeskruen strammet for hardt. Bruk den blå momenttrekkeren og 2IP-biten til å løsne festeskruen.

• Hvis Touch ID-knappen kan trykkes ned, men ikke klikker, er festeskruen for løs. Bruk den blå momenttrekkeren og 2IP-biten til å stramme festeskruen.

26. Lukk skjermen og plasser datamaskinen med skjermsiden ned.

27. Press enden av flekskabelen til Touch ID-kortet mot kontakten.

28. Trykk på flekskabelen til Touch ID-kortet for å feste den til toppdekselet.

29. Plasser kontaktdekselet for Touch ID-kortet over enden av flekskabelen.

30. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste 3IP-skruen (923-10367) i kontaktdekselet for Touch ID-kortet.

Monter følgende deler igjen for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter systemkonfigurasjonsprosessen.