Hvis iPhone eller iPad advarer deg om at en tredjepartsapp inneholder skadelig programvare og ikke kan åpnes

Hvis iPhone eller iPad viser et varsel om at appen inneholder skadelig programvare og ikke kan åpnes, sletter du appen fra enheten.

iPhone og iPad sjekker regelmessig installerte tredjepartsapper mot en liste over kjente skadelige programvarer som Apple har identifisert. Hvis en app inneholder skadelig programvare, forhindrer enheten deg i å åpne den og viser et varsel som anbefaler at du sletter den.

Hvis du vil åpne appen til tross for risikoen, kan du velge å aktivere den på nytt i Innstillinger. Hvis du bruker en app som viser et varsel om skadelig programvare, kan det skade enheten din eller kompromittere personvernet ditt.

Slett en app som viser et varsel om skadelig programvare

Hvis din iPhone eller iPad viser et varsel om at en app inneholder skadelig programvare og ikke kan åpnes, bør du slette appen. Trykk på «Slett app» direkte fra varselet.

Alternativ bildetekst

Du kan også slette appen direkte fra Hjem-skjermen eller appbiblioteket

Få mer informasjon

Du kan gå til Innstillinger for mer informasjon om det spesifikke varselet.

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk for å velge den spesifikke appen, og se mer informasjon om varselet.

Når du har gjennomgått informasjonen, kan du trykke på «Slett app» for å slette appen fra enheten. Hvis en ny versjon av appen er tilgjengelig, kan det hende du ser alternativet for å oppdatere til eller installere den nye versjonen.

Hvis du trenger å bruke appen midlertidig

Hvis du vil åpne appen til tross for risikoen, kan du aktivere den på nytt i Innstillinger. Hvis du bruker en app som viser et varsel om skadelig programvare, kan det skade enheten din eller kompromittere personvernet ditt.

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk for å velge den spesifikke appen, og se mer informasjon om varselet.

3. Trykk på «Aktiver appen på nytt».

4. Trykk på «Aktiver appen på nytt» for å bekrefte at du vil bruke appen til tross for advarselen.