Redusere skjermbevegelse på iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du legger merke til skjermanimering på iPhone, iPad eller iPod touch, kan du slå på Reduser bevegelse.

Enheten din bruker animasjonseffekter for å skape en dybdeeffekt på Hjem-skjermen og i apper. Hvis du er følsom for animasjonseffekter eller skjermanimering på iPhone, iPad eller iPod touch, kan du bruke Reduser bevegelse for å slå av disse effektene.

Slik slår du på Reduser bevegelse:

1. Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet.

2. Velg Bevegelse, og slå deretter på Reduser bevegelse.

En iPhone med Reduser bevegelse slått på

Når Reduser bevegelse er på, vil visse skjermeffekter endres eller deaktiveres på enheten din, inkludert:

• Skjermoverganger og -effekter bruker oppløsningseffekten i stedet for zoom- eller lysbildeeffekter.

• Parallakseeffekten der bakgrunnsbilde, apper og alarmer beveger seg eller forskyves litt når du beveger enheten din, deaktiveres.

• Animasjon og effekter i visse apper deaktiveres. For eksempel væranimasjoner i Vær-appen.

Når Autoavspilling av meldingseffekter er på, avspilles bobleeffekter og effekter i fullskjerm Du kan slå av denne funksjonen og spille effekten manuelt. Bare trykk på Spill av på nyttBildet har ingen alternativ tekst under meldingen.

Hvis du har en iPad Pro (10,5 tommer) eller en 12,9-tommers iPad Pro (2. generasjon), kan du finne ut hvordan du begrenser bildefrekvensen på skjermen.

Finn ut mer

Les mer om tilgjengelighetsfunksjonene på Apple-enheter.