Behandle Helse-data på iPhone, iPad eller Apple Watch

Du kan konfigurere apper og tilbehør for å sende data til Helse-appen, skrive inn data selv og endre hvordan Helse prioriterer data fra disse kildene.

Slik legger du til data manuelt i Helse-appen

Helse-appen teller skritt, gådistanse og løpedistanse automatisk. Og hvis du har en Apple Watch, sporer den også alle Aktivitet-dataene dine. Hvis du allerede bruker en annen app til å overvåke helsen din, kan du prøve å legge til data fra denne appen manuelt i Helse-appen, slik at du får all informasjon på ett sted.

Legg inn helseinformasjonen din

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanel for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på en kategori, for eksempel Aktivitet.

4. Trykk på en underkategori, for eksempel Skritt.

5. Trykk på Legg til data øverst til høyre.

6. Legg inn dato, tid og data for aktiviteten.

7. Når du er ferdig, trykker du på Legg til.

/ios-17-iphone-14-pro-health-browse-activity-steps-add-data

Legg til informasjon fra andre apper

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på profilbildet ditt øverst til høyreøverst til høyre. Hvis du bruker iPad, trykker du på Profil øverst til venstre.

3. Trykk på Apper og tjenester under Personvern. Du kan se appene du allerede eier, som er kompatible med Helse. Hvis du ikke ser en app, er den kanskje ikke kompatibel.

4. Trykk på en app og aktiver helsekategoriene du vil at appen skal spore.

Du må kanskje også åpne appen og endre innstillingene for at den skal kunne dele data med Helse.

Se informasjon som er lagt til fra Apple Watch

Hvis du har en Apple Watch sammenkoblet med iPhone, kan du se helse- og treningsdata fra Apple Watch i Helse-appen på iPhone og iPad.

• Hvis du vil se målene dine eller data om bevegelse, trening og oppreist posisjon, åpner du Helse-appen på iPhone eller iPad. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom og deretter på Aktivitet. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelsidepanel for å åpne sidepanelet, og deretter trykker du på Aktivitet.

• For å se hjerterytmedataene dine åpner du Helse-appen på iPhone eller iPad. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom og deretter på Hjerte. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelsidepanel for å åpne sidepanelet, og deretter trykker du på Hjerte. Finn ut mer om pulsmålerens presisjon og begrensninger.

• For å se data fra Mindfulness-appen åpner du Helse-appen på iPhone eller iPad. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom og deretter på Mental velferd. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelsidepanel for å åpne sidepanelet, og deretter trykker du på Mental velferd. Finn ut mer om Mindfulness-appen.

• Andre Apple Watch-apper kan også lese og skrive Helse-data. Du kan administrere dataene direkte på Apple Watch: Gå til Innstillinger > Helse > Apper.

Hvis Helse ikke sporer skritt eller annen informasjon, kan du prøve denne fremgangsmåten:

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Trykk på profilen din og deretter på Enheter.

3. Trykk på Apple Watch.

4. Trykk på Personverninnstillinger, og kontroller at Kondisjonstrening er slått på.

ios-17-iphone-14-pro-health-profile-device-apple-watch-privacy-settings-fitness-tracking-on

Slett informasjon du har angitt

Hvis du oppgav feil detaljer da du la til helseopplysninger manuelt, kan du slette oppføringen.

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelsidepanel for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på en kategori, for eksempel Aktivitet.

4. Trykk på en underkategori, for eksempel Skritt.

5. Rull ned til Alternativer, og trykk på Vis alle data.

6. Trykk på Rediger øverst til høyre.

7. Trykk på sletteknappen ved siden av oppføringen du vil slette. Du kan også trykke på Slett alle for å slette alle oppføringer.

Hvordan Helse behandler data fra flere kilder

Helse-appen henter lignende data fra forskjellige kilder, for eksempel skritt fra iPhone og aktivitet fra Apple Watch, og organiserer dem etter hvor de kommer fra. Som standard prioriterer Helse data i denne rekkefølgen:

1. Helsedata som du legger inn manuelt.

2. Data fra iPhone, iPad og Apple Watch.

3. Data fra apper og Bluetooth-enheter.

Når du legger til en ny datakilde, blir den vist over alle andre apper og enheter som bidrar med data i Helse. Du kan når som helst endre rekkefølgen på kildene.

Vis datakilder

Slik ser du hvilke enheter og apper som oppdaterer bestemte Helse-kategorier:

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelsidepanel for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på en kategori, for eksempel Aktivitet. Hvis du ikke ser kategorien, drar du ned for å vise søkelinjen, og deretter skriver du inn en kategori.

4. Trykk på en underkategori, for eksempel Skritt.

5. Bla ned, og trykk på Datakilder og tilgang. Bare kildene som bidrar med denne datatypen, blir vist.

Slik ser du alle kildene dine for Helse-appen:

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på profilbildet ditt øverst til høyreøverst til høyre. Hvis du bruker iPad, trykker du på Profil øverst til venstre.

3. Rull ned til Personvern, og trykk på Apper og tjenester eller Enheter.

Prioriter datakilder

Slik velger du kildene som Helse skal bruke først:

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelsidepanel for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på en kategori og deretter en underkategori.

4. Bla ned, og trykk på Datakilder og tilgang.

5. Trykk på Rediger.

6. Hold inne Endre rekkefølgerekkefølge ved siden av datakilden, og dra den oppover eller nedover på listen.

ios-17-iphone-14-pro-health-browse-category-data-sources-access-edit
  7. Trykk på haken ved siden av en datakilde for å slå den av, slik at den ikke bidrar med mer data til denne kategorien.

8. Trykk på Ferdig.

Hvis flere kilder bidrar med samme datatype, blir datakilden øverst prioritert over andre kilder. Alle nye apper og enheter du legger til, havner automatisk øverst på listen, over iPhone eller iPad.

Sikkerhetskopier Helse-data

Helseinformasjonen blir lagret i iCloud og krypteres når den sendes mellom iCloud og enheten, og mens den er lagret i iCloud. Gjennomgående kryptering krever iOS 12 eller nyere og tofaktorautentisering. For å slutte å lagre Helsedata i iCloud går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud og slår av Helse.

Helsedata fra familieoppsettenheter sikkerhetskopieres også direkte til iCloud. Finn ut hvordan du konfigurerer en Apple Watch for et familiemedlem.

Hvis du ikke bruker iCloud, kan du sikkerhetskopiere informasjonen din i Helse ved å kryptere sikkerhetskopier laget på datamaskinen din.

Informasjonen du oppretter eller samler inn om deg selv, er under din kontroll og blir kryptert med sikkerhetskoden din når du låser iPhone. Når du sletter Helse-appen, forblir Helse-dataene på telefonen. Finn ut mer om å slette innebygde Apple-apper fra enheten.

Utforsk flere Helse-funksjoner

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.