Slett innebygde Apple-apper fra iPhone, iPad eller Apple Watch

Med iOS 14 eller nyere, iPadOS og watchOS 9.4 eller nyere kan du slette enkelte innebygde Apple-apper fra iPhone, iPad eller Apple Watch.

Når du sletter innebygde apper fra Hjem-skjermen, sletter du også brukerdata og konfigurasjonsfiler knyttet til disse. Dette kan påvirke ting som relaterte systemfunksjoner eller informasjon på Apple Watch.

Innebygde apper som kan slettes fra iPhone eller iPad

Hvis du har iOS 14 eller nyere eller iPadOS, kan du slette disse appene fra enheten:

• Aktivitet7

• Apple Books1

• Apple TV

• Kalkulator7

• Kalender

• Klokke

• Kompass7

• Kontakter2

• FaceTime3

• Filer

• Hvor er?5

• Freeform

• Helse4

• Hjem

• iTunes Store

• Mail

• Kart1

• Måleverktøy

• Musikk1

• News (der det er tilgjengelig)

• Notater

• Podkaster1

• Påminnelser

• Snarveier

• Aksjer

• Tips

• Oversett7

• TV (der det er tilgjengelig)

• Taleopptak

• Lommebok

• Watch-appen6 7

• Været

Innebygde apper som kan slettes fra Apple Watch

Hvis du har watchOS 9.4 eller nyere, kan du slette disse appene direkte fra Apple Watch:

• Aktivitet

• Alarmer

• Oksygen i blodet

• Kamerautløser

• Kontakter

• Syklus

• Dybde

• EKG

• Sirene

• Finn enheter

• Finn objekter

• Finn personer

• Puls

• Medisiner

• Memoji

• Mindfulness

• Støy

• Spilles nå

• Søvn

• Stoppeklokke

• Tidtakere

• Tips

• Taleopptak

• Lommebok

• Walkietalkie (der det er tilgjengelig)

• Trening

• Verdensklokke

Slett innebygde apper fra enheten din

På iPhone eller iPad:

1. Trykk og hold på appen.

2. Trykk på Fjern app eller Slett app på snarveismenyen.

3. Trykk på Slett app eller Slett på undermenyen.

Hvis du har en Apple Watch og sletter en app fra iPhone, slettes den samme appen også fra Apple Watch.

På Apple Watch:

1. Trykk på Digital Crown for å vise alle appene dine på Hjem-skjermen.

2. Trykk og hold på en app.

3. Trykk på Slett knappenBildet har ingen alternativ tekst på appen du vil slette, og trykk deretter på Slett app for å bekrefte.

4. Trykk på Digital Crown for å avslutte.

Hvis du sletter en innebygd app fra Apple Watch som også er på iPhone, for eksempel Kontakter, slettes ikke appen fra iPhone.

Gjenopprett en innebygd app du har slettet

1. Gå til App Store på iPhone, iPad eller Apple Watch.

2. Søk etter appen. Pass på at du skriver navnet på appen helt riktig.

3. Trykk på Last ned igjen-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

4. Vent til appen er gjenopprettet, før du åpner den fra Hjem-skjermen.

Hvis du har Apple Watch og du gjenoppretter en app på iPhone, gjenopprettes den samme appen også på Apple Watch.

Hva skjer når du sletter innebygde apper fra enheten din?

Når du sletter innebygde apper fra enheten, kan det påvirke andre systemfunksjoner:

• Hvis du har en Apple Watch sammenkoblet med iPhone og sletter en app fra Hjem-skjermen på iPhone, slettes den samme appen også fra Apple Watch.

• Hvis du sletter Podkaster-appen fra enheten, er ikke Podkaster lenger tilgjengelig med CarPlay.

• Hvis du sletter Aksjer- eller Vær-appen fra enheten, er de ikke lenger tilgjengelige noe annet sted. Du kan for eksempel ikke se informasjon om aksjer og vær i Varslingssenteret på iPhone eller som Komplikasjoner eller Overblikk på Apple Watch.

• Hvis du sletter Kalkulator-appen, vises ikke kalkulatoren i Kontrollsenter.

• Hvis du sletter Puls-appen fra Apple Watch, blir varslinger om høy puls, langsom puls, ujevn hjerterytme og kondisjon utilgjengelige på Helse-sjekklisten.

For å gjenopprette en funksjon kan du legge til innebygde apper på Hjem-skjermen igjen.

1. Hvis du sletter appene Apple Books, Kart, Musikk eller Podkast, er de ikke tilgjengelige for bruk med CarPlay. Hvis du sletter Musikk-appen, kan du ikke spille av lydinnhold fra musikkbiblioteket i Apple-apper eller tredjepartsapper på enkelte bilstereoanlegg eller stereomottakere.

2. Hvis du sletter Kontakter-appen, blir all kontaktinformasjonen din værende i Telefon-appen.

3. Hvis du sletter FaceTime-appen, kan du fremdeles bruke FaceTime-samtaler i Kontakter- og Telefon-appen.

4. Hvis du prøver å slette Helse-appen fra en iPhone som er sammenkoblet med en Apple Watch, vises en advarsel der du blir bedt om å koble fra Apple Watch før du sletter appen. Hvis du sletter Helse-appen, forblir alle dataene på iPhonen, og alle apper du har delt helsedata med, fortsetter å ha tilgang. Du kan administrere helsedataene dine ved å gå til Innstillinger-appen > Helse. Medisinpåminnelser, Søvn, Syklus og Helse-deling blir slått av.

5. Hvis du sletter Hvor er?-appen, brytes ikke posisjonsdeling-relasjonene. Etter å ha slettet Hvor er?, velger du Innstillinger > Apple-ID > Hvor er? > Venner. Trykk på en venn, og trykk på Slutt å dele posisjonen min nederst på infokortet. For AirTag og annet tilbehør som ikke er produsert av Apple, men som bruker Hvor er?-nettverket, mister eierne innsyn i disse tidligere sammenkoblede objektene.

6. Hvis du prøver å slette Apple Watch-appen fra en iPhone som er sammenkoblet med en Apple Watch, vises en advarsel der du blir bedt om å koble fra Apple Watch før du sletter appen.

7. Appen er ikke tilgjengelig i iPadOS.