Legg til og logg medisiner med iPhone, iPad og Apple Watch

Med iOS 16, iPadOS 17 og watchOS 9 kan du legge til medisinene dine i Helse-appen for få hjelp til å spore og administrere medisinene, vitaminene og kosttilskuddene du tar.

Legg til en medisin

Hvis du befinner deg i USA, kan du skrive inn navnet på medisinen din og velge formen og informasjon om styrken. Eventuelt kan du raskt legge til medisinen ved å rette kameraet på iPhone XR eller nyere mot medisinetiketten. Hvis medisinen din ikke er oppført i databasen, eller hvis du er utenfor USA, kan du legge til medisiner ved å skrive inn navnet.

Legg til medisiner manuelt

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelNo alt supplied for Image for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på Medisiner, og trykk deretter på Legg til medisin. Hvis du bruker Helsejournaler på iPhone eller iPad, vises forslag fra helsejournalene dine.

4. Skriv inn navnet på medisinen i søkefeltet.

• Hvis du er i USA, og medisinen er oppført, trykker du på den.

• Hvis du er utenfor USA, eller medisinen ikke er oppført, kan du trykke på Legg til og deretter på Neste.

5. Velg medisintypen. Hvis medisinen ikke er oppført, skriver du inn styrken på medisinen eller velger Ingen informasjon om styrke.

6. Trykk på Neste.

7. Trykk på Intervall for å velge et intervall, og trykk deretter på Ferdig.

8. Trykk på Legg til et klokkeslett for å spesifisere når du tar medisinen, og trykk deretter på Neste.

9. Velg formen på medisinen og trykk på Neste. Eventuelt kan du trykke på Hopp over.

10. Velg fargen på medisinen og bakgrunnen for å tilpasse den.

Valg av form og bakgrunnsfarger til medisin på iPhone.
  11. Les gjennom informasjonen om medisinen din og skriv inn eventuelle valgfrie detaljer. Deretter trykker du på Neste.

12. Velg eventuelle livsstilsfaktorer som kan ha risiko for interaksjoner med medisinen din, og trykk deretter på Ferdig.*

Når du har lagt til medisinene dine, kan du bla til Mer-delen på Medisiner-skjermen og trykke på Eksporter PDF for å lagre eller dele en kopi av de nåværende medisinene dine.

Hvis du deler helsedataene dine med familie og venner, kan du også ta med hvilke medisiner du tar. Finn ut mer om hvordan du deler og ser helsedata i Helse-appen.

Legg til en medisin med kameraet

1. Åpne Helse-appen på iPhone XR eller nyere.

2. Trykk på Naviger, og deretter på Medisiner.

3. Trykk på Legg til medisin.

4. Trykk på kamerasymbolet, og deretter på Kom i gang. Hvis du blir bedt om det, gir du Helse-appen tilgang til kameraet ditt.

Startskjermen for å bruke kameraet til å legge til medisin på iPhone.
  5. Plasser medisinetiketten i rammen.

6. Trykk på Neste.

7. Trykk på Intervall for å velge et intervall, og trykk deretter på Ferdig.

8. Trykk på Legg til et klokkeslett for å spesifisere når du tar medisinen, og trykk deretter på Neste.

9. Velg formen på medisinen og trykk på Neste. Eventuelt kan du trykke på Hopp over.

10. Velg fargen på medisinen og bakgrunnen for å tilpasse den.

11. Les gjennom informasjonen om medisinen din og skriv inn eventuelle valgfrie detaljer. Deretter trykker du på Neste.

Når du har lagt til medisinene dine, kan du bla til Mer-delen på Medisiner-skjermen og trykke på Eksporter PDF for å lagre eller dele en kopi av de nåværende medisinene dine.

Hvis du deler helsedataene dine med familie og venner, kan du også ta med hvilke medisiner du tar. Les om hvordan du deler og viser helsedata i Helse-appen.

Loggfør en medisin

Du kan loggføre medisiner fra Helse-appen på iPhone eller iPad eller fra appen Medisiner på Apple Watch.

På iPhone eller iPad

1. Åpne Helse-appen.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelNo alt supplied for Image for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på Medisiner.

4. Trykk på pluss-tegnetNo alt supplied for Image ved siden av medisinen. For Medisiner etter behov, kan du trykke på medisinen, og deretter trykke på Loggfør.

5. Trykk på Hoppet over eller Tatt, og trykk deretter på Ferdig.

Skjerm for å logge medisin på iPhone.

På Apple Watch

1. Åpne Medisiner-appenAppsymbolet for Medisiner-appen på Apple Watch.

2. Trykk på en medisin.

3. Trykk på Loggfør som tatt for å loggføre medisinen. Du kan også trykke på Hoppet over og deretter på Ferdig hvis du ikke tok medisinen.

Hvis du tar medisinen etter behov, kan du bla til medisinen på Dine medisiner-listen, trykke på den og deretter trykke på Loggfør.

Loggfør medisiner fra en påminnelse

iPhone, iPad og Apple Watch kan også varsle deg når det er på tide å ta medisinene dine. Åpne Helse-appen på iPhone, trykk på Naviger, og trykk deretter på Medisiner. Rull ned og trykk på Valg. Deretter slår du på Medisinpåminnelser. Du kan også slå på oppfølgingspåminnelser som vil varsle deg hvis du ikke har logget en medisin 30 minutter etter den første varslingen.

Når du mottar en påminnelse:

• På iPhone eller iPad: Trykk på varslingen og deretter på Hoppet over eller Tatt.

• På Apple Watch: Trykk på varslingen og deretter på Hoppet over, Tatt eller Minn meg på det om 10 minutter.

Hvis du endrer tidssone, mottar du også en varsling om at tidssonen din er endret. Trykk på varslingen og bekreft detaljene for medisineringsoversikten din.

Fjern en medisin

Hvis du ikke lenger tar en medisin, kan du legge den i arkivet for å fjerne den fra listen over medisiner. Hvis en medisin ble lagt til ved en feil, kan du slette den.

• Legg en medisin i arkivet hvis du vil beholde medisindetaljene og logghistorikken for senere bruk.

• Slett en medisin for å fjerne all informasjon og historikk om medisinen.

Legg medisin i arkiv

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelNo alt supplied for Image for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på Medisiner, og bla til Dine medisiner.

4. Sveip til venstre på en medisin, og trykk deretter på Legg i arkiv.

Alternativer for medisin på iPhone med Arkiver og Slett medisin forstørret.

Medisinen vises Medisiner lagt i arkiv-listen.

Slett en medisin

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelNo alt supplied for Image for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på Medisiner.

4. Rull til Dine medisiner, og trykk deretter på medisinen du vil slette.

5. Rull til Valg, og trykk deretter på Slett medisin.

6. Trykk på Slett medisin.

Gjennomgå interaksjonene dine

Hvis du er i USA, kan du se om noen av medisinene du tar har en moderat, alvorlig eller kritisk interaksjon med andre medisiner.

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelNo alt supplied for Image for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på Medisiner.

4. Rull til Dine medisiner, og trykk deretter på Interaksjoner med andre medisiner.

5. Velg en interaksjon for å lese et sammendrag av interaksjonsinformasjonen.

Du kan også trykke på Rediger ved siden av Interaksjons­faktorer for å endre hvilke medisinfaktorer Helse-appen sjekker for.

Se medisinhistorikk

Når du har loggført en medisin, kan du se hvor ofte du tok eller hoppet over medisinen, samt høydepunkter de siste 28 dagene.

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelNo alt supplied for Image for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på Medisiner.

4. Rull til Dine medisiner, og trykk deretter på en medisin.

Medisiner uten oppføringer er ikke inkludert i potensielle interaksjoner med andre medisiner. Interaksjoner med andre medisiner er kun tilgjengelig i USA.

Medisiner-funksjonen skal ikke brukes som en erstatning for profesjonell medisinsk hjelp. Ytterligere informasjon er tilgjengelig på medisinetikettene, men ta kontakt med helsepersonell før du tar avgjørelser relatert til helsen din.