Slik bruker du Låst privat nettlesing i Safari

Lås de private vinduene dine, slik at du kan holde dem åpne og private selv når du forlater enheten.

Surf privat i Safari på Apple-enheten din

Når du bruker Privat nettlesing, husker ikke Safari sidene du besøker, søkeloggen din eller Autoutfyll-informasjonen din. Privat nettlesing beskytter deg også mot sporing ved å blokkere kjente sporere fra å lastes inn og ved å fjerne sporing som brukes til å identifisere individuelle brukere, fra nettadresser når du surfer.

For å styrke personvernet enda mer kan de private vinduene dine låses når du ikke bruker dem.

• Når enheten er låst eller i dvale, eller hvis du ikke aktivt bruker Safari, låses de private vinduene i Safari.

• Når du låser opp eller vekker enheten, eller når du begynner å bruke Safari igjen, låser du opp det private vinduet med Touch ID, Face ID eller enhetskoden eller -passordet.

Låst privat nettlesing er tilgjengelig fra og med iOS 17 og iPadOS 17 samt i Safari 17 på macOS Monterey, macOS Ventura og macOS Sonoma. Hvis du ikke finner alternativet for å låse private vinduer, oppdaterer du enheten til den nyeste programvareversjonen.

Slå på Privat nettlesing på iPhone

Slå på Privat nettlesing på Mac

Låst privat nettlesing er slått på som standard i macOS. I iOS og iPadOS har du muligheten til å slå på Låst privat nettlesing når du bruker Privat nettlesing for første gang etter å ha oppdatert til støttet programvare, eller du kan slå på funksjonen i Innstillinger.

Slik slår du på eller av Låst privat nettlesing på iPhone eller iPad

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Rull ned og trykk på Safari.

3. Rull ned til Personvern og sikkerhet, og slå på Krev Face ID (eller Touch ID) for å låse opp Privat nettlesing. Eller slå det av hvis du ikke vil at de private vinduene dine skal låses.

I Safari-innstillingene kan du kreve Face ID for å låse opp Privat nettlesing-vinduer.

Slik slår du på eller av Låst privat nettlesing på Mac

1. Åpne Safari.

2. Velg Innstillinger på Safari-menyen.

3. Klikk på Personvern.

4. Ved siden av Privat nettlesing velger du «Krev Touch ID for å vise låste faner». Eller fjern markeringen hvis du ikke vil at de private vinduene dine skal låses.

På Mac går du til Safari > Innstillinger og velger Personvern for å slå på Krev Touch ID for å vise låste faner.

Når private vinduer låses

Et låst privat vindu i Safari på iPhone.
  • På iPhone eller iPad låses private vinduer når Safari ikke kjører i forgrunnen, eller når du bytter fra Privat nettlesing. De låses også når enheten låses.

• På Mac låses private vinduer når Safari ikke har vært det aktive vinduet på en stund. De låses også når du låser Macen, når den går i dvale, eller når en skjermsparer starter.

• På Mac kan du låse alle private vinduer manuelt: På Safari-menylinjen velger du Vindu > Lås alle private vinduer.

• Private vinduer låses ikke hvis du ikke har lastet inn noen nettside.

• Private vinduer låses ikke hvis du spiller av lyd eller video.