Kamera for iPhone 15 Plus

Før du begynner

Advarsel

• Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• 6,7-tommers reparasjonsbrett

• Skrutrekker med justerbart moment (10–34 Ncm)

• Antistatisk pinsett

• JCIS-bit for justerbar momenttrekker

• Nitril- eller lofrie hansker

• Nylonsonde (svart pinne)

Viktig

Hvis iPhonen har en mmWave-antenne, må du koble fra en ekstra flekskabel. Sjekk siden til iPhonen for å finne ut om den har en mmWave-antenne.

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Etter at du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, følger du instruksjonene for å starte Systemkonfigurasjon.

• Ikke rør kameralinsene, jordingsfjærene til TrueDepth-kameraet, eller deler i nærheten.

Fjerning

1. Plasser kabinettet i reparasjonsbrettet med USB-C-kontakten vendt mot utsparingen.

2. Ta på deg hanskene for å forhindre kontaminering av kameralinsene.

3. Bruk den justerbare momenttrekkeren og JCIS-biten for justerbar momenttrekker til å fjerne de tre stjerneskruene fra kameradekselet. Legg skruene til side.

•    Obs: Unngå å berøre kameralinsene.

4. Løft endene til de to flekskablene til kameraet fra kontaktene.

• Viktig: Hvis iPhonen har en mmWave-antenne, løfter du enden til flekskabelen til mmWave-antennen fra kontakten som vist med et stiplet omriss.

5. Bruk den svarte pinnen til å løsne limet mellom flekskabelen til det nedre kameraet og kamerabrønnen.

6. Ta av kameradekselet og bruk den svarte pinnen eller den antistatiske pinsetten til å vippe opp den øvre siden av kameraet. Fjern kameraet fra kabinettet.

• Viktig: Hvis iPhonen har en mmWave-antenne, løfter du flekskabelen til mmWave-antennen og plasserer den litt til siden. Deretter bruker du den antistatiske pinsetten til å løfte kameraet og flekskablene til kameraet ut av kabinettet.

•   Obs

• Sett kameradekselet på kameraet igjen hvis du planlegger å montere det igjen.

• mmWave-antennen blir værende i kabinettet. Ikke fjern den.

Montering

Obs

For å unngå kontaminering av linsene må du ikke fjerne kameradekselet eller linsedekslene før du er klar til å plassere kameraet i kabinettet.

1. Ta på deg hanskene for å forhindre kontaminering av kameralinsene.

2. Posisjoner kameraet i kabinettet med linsene pekende opp. Sett kameradekselet på kameraet.

• Viktig: Pass på at flekskablene til kameraet er i kanalen mellom batteriet og kamerabrønnen.

• Viktig: Påse at jordingsfjæren for kameraet ikke er bøyd eller skadet. Hvis den er det, må du bytte ut kameraet.

• Viktig: Hvis iPhonen har en mmWave-antenne, må du påse at flekskabelen til mmWave-antennen er plassert mellom kamerasideveggen og flekskablene til kameraet.

3. Trykk endene til de to flekskablene til kameraet mot kontaktene.

• Viktig: Hvis iPhonen har en mmWave-antenne, trykker du enden til flekskabelen til mmWave-antennen mot kontakten som vist med et stiplet omriss.

4. Sett JCIS-biten for justerbar momenttrekker i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Sett dreiemomentverdien til 13 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og JCIS-biten til å feste tre nye stjerneskruer (923-09822) i kameraet.

5. Følg trinn 1 til 26 for montering av bakglasset. Fortsett deretter til trinn 6.

6. Undersøk kameralinsene for kontaminering som støv, riper eller smuss. Hvis du finner kontaminering, fjerner du bakglasset og fullfører fjerningen og monteringen med et nytt kamera.

Fest følgende del for å fullføre monteringen:

Obs

• Etter at du er ferdig med alle trinnene for fjerning og montering, starter du Systemkonfigurasjon ved å sette enheten i feilsøkingsmodus. Trykk på Start økt, og følg instruksjonene på skjermen.

• Du har ett forsøk på å fullføre systemkonfigurasjonen. Hvis forsøket avbrytes, avbrytes eller støter på en feil, vil enheten vise en melding som ber deg kontakte en butikk med selvbetjent reparasjon for å få hjelp.