Hovedkort for Mac Pro (2023)

Før du begynner

Fjern disse delene før du begynner:

Verktøy

• Phillips 1-skrujern

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm)

• Justerbar momenttrekker (0,3–1,2 Nm)

• Ethernet-kabel

• Nylonsonde (svart pinne)

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit

• Torx Plus 8IP 89 mm-bit

• Torx Plus 10IP 25 mm-bit

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Hvis du bytter hovedkortet, må du ha en separat Mac som kjører nyeste versjon av macOS eller en separat Mac med Apple Configurator installert for å gjenopprette Macen før du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

Fjerning

1. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 5IP-biten for å fjerne de to 5IP-skruene (923-03412) fra dekselet for kontakten til det øvre inn-/utdatakortet (I/O-kortet). Fjern dekselet, og legg det til side frem til monteringen.

2. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte de to endene av fleksikabelen til det øvre I/O-kortet av kontaktene.

3. Bruk Phillips 1-skrujernet til å løsne de to Phillips 1-skruene på den øvre låseplaten helt. Fjern låseplaten, og legg den til side frem til remonteringen.

• Merk: De to Phillips 1-skruene forblir hengende fast i låseplaten.

4. Skyv alle PCI Express (PCIe)-spordekslene ut av PCIe-sporrammen.

5. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 8IP-biten til å fjerne de fem 8IP-skruene (923-03419) fra bunnen av hovedkortet.

6. Sett en bit maskeringsteip på nedre venstre hjørne, som vist, for å unngå å skrape opp hovedkortet når du fjerner det.

7. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 8IP-biten til å fjerne de to 8IP-skruene (923-03410) fra dekselet for kjøleribben.

8. Fjern dekselet for kjøleribben, og legg det til side frem til remonteringen.

9. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 8IP-biten til å fjerne de to 8IP-skruene (923-08637) fra fremsiden av kjøleribben.

10. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 10IP-biten til å fjerne de to 10IP-skruene (923-08631) fra avstandsrammen.

11. Fjern innlegget for kjøleribben, og legg det til side frem til remonteringen.

12. Roter avstandsrammen 180 grader, slik at ventilatoren vender mot deg. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 8IP-biten til å fjerne de fire 8IP-skruene (923-03417) fra toppen av hovedkortet.

13. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 8IP-biten til å fjerne de fire 8IP-skruene (923-03409) fra venstre side av hovedkortet.

14. Fjern PCIe-inntaket fra hovedkortet, og legg det til side frem til remonteringen.

15. Vipp hovedkortet mot deg og bort fra justeringshakkene på avstandsrammen (1). Skyv deretter hovedkortet til høyre (2) akkurat nok til at Ethernet-portene får klaring.

•  Obs: For å unngå å skade fleksikabelen til det øvre I/O-kortet må du bruke den svarte spaken til å holde fleksikabelen borte fra hovedkortet mens du skyver hovedkortet til høyre.

16. Sving venstre side av hovedkortet mot deg, og sørg for at Ethernet-portene har klaring.

• Viktig: Ikke ta hovedkortet helt ut av avstandsrammen ennå.

17. Skyv hovedkortet ut av avstandsrammen.

•  Obs: Sørg for at skruefestene på bunnplaten ikke blokkerer hovedkortet. Sørg for at fleksikabelen til det øvre I/O-kortet ikke havner mellom hovedkortet og kjøleribben.

18. Hvis du skal montere et nytt hovedkort, bruker du den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 8IP-biten til å fjerne de fire 8IP-skruene (923-09222) fra hovedkortplaten. Fjern hovedkortplaten, og legg den til side frem til remonteringen.

Montering

Viktig

Hvis du monterer det eksisterende hovedkortet på nytt, hopper du til trinn 7. Hvis du skal montere et nytt hovedkort, fortsetter du til trinn 1.

Obs

Hvis du skal montere et nytt hovedkort, må du ikke kaste braketten som er festet til toppen av erstatningsdelen. Braketten må overføres til det gamle hovedkortet før det sendes tilbake til Apple-service, for å forhindre transportskader.

1. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 8IP-biten til å fjerne de to 8IP-skruene fra braketten som er festet til toppen av det nye hovedkortet. Fjern braketten, og sett den til side.

2. Overfør braketten til samme sted på det gamle hovedkortet. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 8IP-biten til å skru inn de to 8IP-skruene i braketten.

3. Legg det gamle hovedkortet i den gjenbrukte antistatiske posen.

4. Plasser det innpakkede hovedkortet i skumgummirammen.

5. Lukk og forsegl esken. Send esken til Apple-service.

6. Plasser hovedkortplaten på hovedkortet. Still den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm til et moment på 0,5 Nm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 8IP-biten til å skru de fire 8IP-skruene (923-09222) inn i hovedkortplaten igjen.

7. Sett en bit maskeringsteip på nedre venstre hjørne, som vist, for å unngå å skrape opp hovedkortet når du remonterer det.

8. Skyv hovedkortet inn i avstandsrammen.

•  Obs: Sørg for at skruefestene på bunnplaten ikke blokkerer hovedkortet. Sørg for at fleksikabelen til det øvre I/O-kortet ikke havner mellom hovedkortet og kjøleribben.

9. Sving venstre side av hovedkortet inn i avstandsrammen, og sørg for at Ethernet-portene har klaring. Fortsett å sørge for at fleksikabelen til det øvre I/O-kortet ikke havner mellom hovedkortet og kjøleribben.

10. Skyv hovedkortet litt mot venstre for å innrette skruehullene på toppen av hovedkortet etter skruehullene på avstandsrammen.

•  Obs: Sørg for at fleksikabelen til det øvre I/O-kortet ikke havner mellom hovedkortet og kjøleribben.

11. Koble begge endene av Ethernet-kabelen til Ethernet-portene for å sikre at hovedkortet er innrettet ordentlig. Juster hovedkortet frem til endene av Ethernet-kabelen er enkle å sette inn og ta ut.

12. Roter avstandsrammen slik at skruene på siden av hovedkortet vender mot deg. Still den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm til et moment på 0,5 Nm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 8IP-biten til å skru inn igjen de fire 8IP-skruene (923-03409) i venstre side av hovedkortet.

13. Hold den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm stilt til et moment på 0,5 Nm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 8IP-biten til å skru inn igjen de fire 8IP-skruene (923-03417) i toppen av hovedkortet.

14. Remonter PCIe-inntaket på hovedkortet.

15. Remonter innlegget for kjøleribben.

16. Still den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm til et moment på 1,2 Nm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 10IP-biten til å skru inn igjen de to 10IP-skruene (923-08631) i avstandsrammen.

• Merk: De to 10IP-skruene skrus inn igjen i toppen av kjøleribben gjennom skruehullene i avstandsrammen.

17. Still den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm til et moment på 0,5 Nm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 8IP-biten til å skru inn igjen de to 8IP-skruene (923-08637) i fremsiden av kjøleribben.

18. Remonter dekselet for kjøleribben.

19. Hold den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm stilt til et moment på 0,5 Nm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 8IP-biten til å skru inn igjen de to 8IP-skruene (923-03410) i dekselet for kjøleribben.

20. Hold den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm stilt til et moment på 0,5 Nm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 8IP-biten til å skru inn igjen de fem 8IP-skruene (923-03419) i bunnen av hovedkortet. Fjern deretter Ethernet-kabelen.

21. Trykk de to endene av fleksikabelen til det øvre I/O-kortet på kontaktene på hovedkortet. Trykk jevnt på langs av hver av kontaktene.

22. Plasser dekselet for kontakten til det øvre I/O-kortet over de to endene av fleksikabelen til det øvre I/O-kortet.

23. Still den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til et moment på 16 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å skru inn igjen de to 5IP-skruene (923-03412) i dekselet for kontakten til det øvre I/O-kortet.

24. Skyv PCIe-spordekslene inn i de opprinnelige plasseringene på PCIe-sporrammen.

25. Plasser den øvre låseplaten. Bruk deretter Phillips 1-skrujernet til å stramme de to Phillips 1-skruene i den øvre låseplaten helt.

Monter følgende deler igjen for å fullføre monteringen:

Obs

• Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Hvis du har byttet hovedkortet, kommer ikke datamaskinen til å starte, og statusindikatorlyset blinker gult. Følg instruksjonene for å gjenopprette Macen. Deretter starter du prosessen for systemkonfigurasjon.