MacBook Air (15-tommers, M2, 2023), styreflate og flekskabel til styreflate

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• Skrutrekker med justerbart moment (10–34 Ncm)

• Antistatisk pinsett

• Sett for forskyvning av åpning

• Nylonsonde (svart pinne)

• Kapton-teip

• Klistrelapper (7,5 x 7,5 cm)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm halvmånebit

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit

Viktig

• Skumputer og teip til styreflaten følger med en erstatningsdel, men kan også bestilles separat.

• Denne prosedyren kan kreve et innleggssett, som kun følger med en ny styreflate. Det er ikke en separat del som kan bestilles.

Fjerning

1. Åpne skjermen. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

2. Bruk en antistatisk pinsett til å forsiktig løfte begge endene av polyesterfilmen fra kontaktdekselet til styreflaten for å få tilgang til de to 3IP-skruene.

• Viktig: Ikke fjern polyesterfilmen fra dekselet.

3. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-08925) fra kontaktdekselet til styreflaten.

4. Løft enden av flekskabelen til styreflaten av kontakten.

5. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 5IP-biten til å fjerne åtte 5IP-skruer (923-08979) fra styreflaten.

6. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

7. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte den ene enden av hver bit av teipen av toppdekselet.

8. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne de to bitene av teipen fra skruene på styreflaten. Kast teipen.

9. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å fjerne to 5IP-skruer (923-08979) fra styreflaten.

10. Løft flekskabelen til styreflaten forsiktig av toppdekselet i de to områdene som vist (1 og 2).

11. Løft datamaskinen bort fra bordet (1). La flekskabelen til styreflaten passere gjennom åpningen i toppdekselet (2). Legg styreflaten flatt på bordet for å holde innleggene på plass.

12. Sett styreflaten og flekskabelen til side frem til monteringen.

• Viktig:Hvis innleggene faller ut, må de plasseres der de opprinnelig var. Hvis du ikke finner ut av innleggenes opprinnelig plassering, bytter du ut dem. Et nytt innleggssett er kun tilgjengelig sammen med en ny styreflate.

13. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du hører et klikk.

14. Plasser datamaskinen med høyre side opp. Bruk en antistatisk pinsett til å løfte de to skumputene av toppdekselet. Kast skumputene.

• Viktig: Hvis flekskabelen til styreflaten er skadet, åpner du låsespaken på kontakten til flekskabelen (1). Fjern enden av flekskabelen fra styreflaten. Skyv deretter enden av flekskabelen ut av kontakten (2).

Montering

Viktig

Hvis du monterer en ny flekskabel til styreflate på den eksisterende styreflaten eller en ny styreflate, fullfører du monteringstrinn 1. Hvis ikke, går du videre til monteringstrinn 2.

1. Skyv enden av flekskabelen til den nye styreflaten inn i kontakten på styreflaten (1). Vipp ned låsespaken (2).

2. Bruk en antistatisk pinsett til å løfte en ny skumpute fra beskyttelsen.

3. Juster skumputen etter skruehullet i toppdekselet. Gjenta deretter trinn 2 og 3 for å justere en ekstra skumpute på det andre skruehullet.

4. Trykk og hold på skumputene i 30 sekunder for å feste dem til toppdekselet.

5. Bruk en antistatisk pinsett til å forsiktig fjerne beskyttelsen fra hver skumpute.

6. Legg datamaskinen med tastatursiden ned. La skjermen henge over bordkanten. Hold deretter dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

7. Sørg for at styreflateinnleggene er på plass på styreflaten. Hvis du må montere utskiftbare innlegg, fortsetter du til monteringstrinn 8. Hvis ikke, går du videre til monteringstrinn 9.

8. Bruk en antistatisk pinsett til å montere innleggene på de riktige stedene på styreflaten (se følgende bilde).

• Merk: Det nye innleggssettet inneholder innlegg i tre størrelser (0,075 mm, 0,125 mm og 0,175 mm). Start med innlegget på 0,125 mm.

• 0,075 mm (806-06495)

• 0,125 mm (806-06497)

• 0,175 mm (806-06499)

• 0,075 mm rund (806-05805)

• 0,125 mm rund (806-05807)

• 0,175 mm rund (806-05809)

9. Løft datamaskinen og før enden av flekskabelen til styreflaten gjennom toppdekselet som vist.

10. Fortsett å dra flekskabelen forsiktig gjennom åpningen i toppdekselet (1). Senk datamaskinen sakte over styreflaten og juster skruehullene i toppdekselet med skruehullene i styreflaten. La skjermen henge over bordkanten (2).

11. Trykk enden av flekskabelen til styreflaten mot kontakten på hovedkortet.

12. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du hører et klikk.

13. Bruk en antistatisk pinsett til å forsiktig løfte begge endene av polyesterfilmen fra dekselet for flekskabelen til styreflaten.

14. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to 3IP-skruene (923-08925). Trykk deretter polyesterfilm over begge skruene.

15. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 5IP-biten til å delvis feste de 10 5IP-skruene (923-08979) i styreflaten.

16. Snu datamaskinen med riktig side opp. Sett inn én forskyvning av åpning i hvert av de fire hjørnene til styreflaten. Fest deretter hver forskyvning av åpningen med en bit Kapton-teip.

• Viktig: Bruk én bit av Kapton-teip til å flytte styreflaten trinnvis mens du posisjonerer forskyvningene av åpningen.

17. Legg datamaskinen med tastatursiden ned. La skjermen henge over bordkanten.

18. Still inn momentverdien på den justerbare momenttrekkeren til 16 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste de fire 5IP-skruene i hullene i hvert ytre hjørne.

19. Snu datamaskinen med riktig side opp. For å sjekke at toppen av styreflaten har riktig høyde, fester du én klistrelapp på styreflatens øvre kant. Sørg for at klistrelappen er helt plan med toppdekselet.

20. For å sjekke at bunnen av styreflaten har riktig høyde, justerer du en stabel med to klistrelapper på den nedre kanten til styreflaten. Forsikre deg om at de to klistrelappene er plan med toppdekselet.

21. Hvis styreflaten har riktig høyde, fortsetter du til trinn 22. Hvis styreflatens kanter er høyere eller lavere enn toppdekselet, eller hvis åpningen rundt styreflaten og toppdekselet er ujevn, fjerner du klistrelappene, forskyvningene av åpningen og Kapton-teipen. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned. Gjenta fjerningstrinn 2 til 13. Deretter følger du monteringstrinn 7 til 21.

• Viktig

• Hvis styreflaten er høyere enn toppdekselet, monterer du de tynnere innleggene på 0,075 mm.

• Hvis styreflaten er lavere enn toppdekselet, monterer du de tykkere innleggene på 0,175 mm.

22. Snu datamaskinen med tastatursiden ned. La skjermen henge over bordkanten.

23. Behold momentverdien på den justerbare skrutrekkeren på 16 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste de gjenværende seks 5IP-skruene.

24. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

25. Trykk på de to områdene som vist, for å feste flekskabelen til styreflaten til toppdekselet.

26. Bruk en antistatisk pinsett til å løfte et nytt stykke styreflateteip fra beskyttelsen, og plasser midten av teipen over en av de to midtre styreflateskruene, som vist.

27. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å trykke endene av teipen på toppdekselet.

28. Gjenta trinn 26 til 27 for å feste teip over den andre midtre styreflateskruen.

29. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du hører et klikk.

30. Snu datamaskinen med riktig side opp. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte forskyvningene av åpningen og Kapton-teipen bort fra styreflaten.

Fest følgende del for å fullføre monteringen: