SSD-moduler for Mac Studio (2023)

Før du begynner

Fjern disse delene før du begynner:

Verktøy

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm)

• Nylonsonde (svart pinne)

• Torx T8-bit

Obs

Viktig

• SSD-moduler må byttes ut i par, bortsett fra i enheter med konfigurasjoner på 512 GB, 1 TB og 2 TB, som har én SSD-modul.

• Denne prosedyren viser fjerning og montering av en enkel SSD-modul. Fremgangsmåten er imidlertid den samme for å fjerne og installere to SSD-moduler.

Fjerning

Obs

Sørg for at du ikke bytter om på SSD-modulene. Hver SSD-modul har et serienummer som slutter på 00 eller 01, og som tilsvarer kontakten på hovedkortet. Plasseringen av modulene er forskjellig avhengig av chipkonfigurasjonen til Mac-modellen.

Hovedkort med M2 Max-chip:

Hovedkort med M2 Ultra-chip:

1. Roter datamaskinen så de bakre portene er vendt mot deg.

2. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte hjørnet på SSD-moduldekselet fra SSD-modulen som vist.

3. Fjern SSD-moduldekselet fra kontakten på hovedkortet, og kast det.

• Viktig: Et nytt SSD-moduldeksel følger med en ny SSD-modul, men kan også bestilles separat (923-09077).

4. Bruk skrutrekkeren med justerbart moment og T8-biten for å fjerne T8-skruen (923-09158) fra SSD-modulen.

5. Ta tak i sidene på SSD-modulen, og trekk den bestemt ut av SSD-modulkontakten.

•  Obs: Ikke vipp eller løft SSD-modulen når du tar den ut av SSD-modulkontakten.

Montering

Viktig

Hvis du installerer en ny SSD-modul, må du fullføre alle trinnene for montering. Hvis du installerer den eksisterende SSD-modulen på nytt, går du rett til trinn 2.

1. Fjern den midlertidige forskriftsetiketten på baksiden av den nye SSD-modulen før du installerer modulen.

2. Finn den tilsvarende SSD-modulkontakten for SSD-modulen.

•  Obs: Sørg for at du ikke bytter om på SSD-modulene. Hver SSD-modul har et serienummer som slutter på 00 eller 01, og som tilsvarer kontakten på hovedkortet. Plasseringen av modulene er forskjellig avhengig av chipkonfigurasjonen til Mac-modellen.

• Hovedkort med M2 Max-chip:

• Hovedkort med M2 Ultra-chip:

3. Ta tak i sidene på SSD-modulen, og skyv den godt inn i SSD-modulkontakten.

•  Obs: Ikke vipp eller løft SSD-modulen når du setter den inn i SSD-modulkontakten.

4. Still inn momentverdien til skrutrekkeren med justerbart moment til 29,5 Ncm. Deretter bruker du skrutrekkeren med justerbart moment og T8-biten til å installere T8-skruen (923-09158) på nytt.

5. Hvis du installerer den eksisterende SSD-modulen på nytt, går du rett til trinn 6. Hvis du installerer en ny SSD-modul, tar du et nytt deksel til SSD-modulen fra den selvklebende baksiden.

• Merk: Et håndtak (1) er festet til SSD-moduldekselet (2).

6. Hold SSD-moduldekselet i håndtaket for å plassere det over SSD-modulen. Juster de to korte tappene og den ene lange tappen etter kantene på kontakten.

7. Vipp ned håndtaket på dekselet til SSD-modulen (1). Skyv deretter håndtaket mot kontakten (2) for å løsne håndtaket fra dekselet.

8. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å brette de tre tappene på SSD-moduldekslene over sidene av SSD-modulkontakten. Trykk deretter på tappene for å feste dem til sidene av kontakten.

Monter følgende deler igjen for å fullføre monteringen:

Obs

• Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Hvis du har byttet SSD-modulene, kommer ikke datamaskinen til å starte, og statusindikatorlyset blinker gult. Følg instruksjonene for å gjenopprette Macen. Deretter starter du prosessen for systemkonfigurasjon.