Ventilator for Mac Pro (2023) og Mac Pro (rack, 2023)

Før du begynner

Fjern disse delene før du begynner:

Verktøy

• Justerbar momenttrekker (0,3–1,2 Nm)

• Nylonsonde (svart pinne)

• Torx Plus 8IP 89 mm-bit

Fjerning

1. Skyv låsen for det nedre SSD-moduldekselet til venstre (1), og trekk det nedre SSD-moduldekselet mot deg (2) for å fjerne det fra datamaskinen. Legg det nedre SSD-moduldekselet til side frem til remonteringen.

2. Klem på toppen og bunnen av ventilatorkanalen for å frigjøre venstre side av ventilatorkanalen.

3. Trykk på de to områdene som vises, for å frigjøre de to klemmene på høyre kant av ventilatorkanalen.

4. Fjern ventilatorkanalen fra datamaskinen.

5. Roter datamaskinen 180 grader, slik at hovedkortet er vendt mot deg. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 8IP-biten til å løsne de tre fasthengende 8IP-skruene i hovedkortet helt.

• Merk: Skruene er synlige gjennom hullene i hovedkortet og holder seg på plass når du løsner dem helt.

6. Trekk avstiveren på hovedkortet mot venstre for å skape klaring for ventilatoren (1). Roter deretter ventilatoren ut av datamaskinen som vist (2).

• Merk: Hvis ventilatoren ikke beveger seg fritt, gjentar du trinn 5. Fjern deretter ventilatoren.

Remontering

1. Undersøk kontaktfjærene for ventilatoren for å se om de er skadet.

• Viktig: Hvis kontaktfjærene for ventilatoren er skadet, må du bytte hovedkortet.

2. Sørg for at den ovale maljen ikke er i klem eller stikker ut. Hvis maljen er i klem eller stikker ut, bruker du den svarte pinnen til å plassere den riktig.

3. Sett monteringstappen på ventilatoren inn i den ovale maljen på hovedkortet, og plasser ventilatoren i datamaskinen.

4. Trekk avstiveren på hovedkortet mot venstre (1), og skyv deretter ventilatoren til den er i flukt med hovedkortet (2).

5. Hold ventilatoren i flukt med bunnen og siden av hovedkortet. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 8IP-biten til å skru én fasthengende 8IP-skrue delvis inn igjen på motsatt side av hovedkortet.

6. Fortsett å holde ventilatoren i flukt med bunnen og siden av hovedkortet. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 8IP-biten til å stramme de to gjenværende fasthengende 8IP-skruene delvis.

7. Still den justerbare momenttrekkeren til et moment på 0,5 Nm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 8IP-biten til å skru de tre 8IP-skruene helt inn igjen i hovedkortet.

8. Sett inn de to klemmene på venstre side av ventilatorkanalen i sporene på hovedkortet.

9. Klem på toppen og bunnen av ventilatorkanalen for å sette tappkroken på venstre side av ventilatorkanalen inn i sporet i hovedkortet.

10. Skyv låsen for det nedre SSD-moduldekselet til venstre (1). Plasser det nedre SSD-moduldekselet over åpningen. Trykk deretter på venstre kant av det nedre SSD-moduldekselet for å låse det på plass (2).

Monter disse delene igjen for å fullføre remonteringen: