Om sikkerhetsinnholdet i Safari 13.0.1

I dette dokumentet beskrives sikkerhetsinnholdet i Safari 13.0.1.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

Safari 13.0.1

Utgitt 24. september 2019

Safari

Tilgjengelig for: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til grensesnittsvindel

Beskrivelse: Et problem med inkonsistent brukergrensesnitt ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2019-8654: Juno Im (@junorouse) fra Theori

Tjenesteskript

Tilgjengelig for: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Virkning: Tjenesteskript kan lekke privat nettleserhistorikk

Beskrivelse: Problemet ble løst med forbedret behandling av livsløpet til tjenesteskript.

CVE-2019-8725: Michael Thwaite fra Connect Medi

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Virkning: Skadelig nettinnhold kan være i strid med sandkasseretningslinjene for iFrame

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndheving av sandkasse for iFrame.

CVE-2019-8771: Eliya Stein fra Confiant

Oppføring lagt til 8. oktober 2019

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2019-8710: funnet av OSS-Fuzz

CVE-2019-8743: zhunki fra Codesafe Team ved Legendsec i Qi'anxin Group

CVE-2019-8751: Dongzhuo Zhao i samarbeid med ADLab hos Venustech

CVE-2019-8752: Dongzhuo Zhao i samarbeid med ADLab hos Venustech

CVE-2019-8763: Sergei Glazunov fra Google Project Zero

CVE-2019-8765: Samuel Groß fra Google Project Zero

CVE-2019-8766: funnet av OSS-Fuzz

CVE-2019-8773: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 8. oktober 2019, oppdatert 29. oktober 2019

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til universell skripting mellom nettsteder

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2019-8764: Sergei Glazunov fra Google Project Zero

Oppføring lagt til 29. oktober 2019

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til universell skripting mellom nettsteder

Beskrivelse: Et valideringsproblem ble løst gjennom forbedret logikk.

CVE-2019-8762: Sergei Glazunov fra Google Project Zero

Oppføring lagt til 18. november 2019

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2020-9932: Dongzhuo Zhao i samarbeid med ADLab hos Venustech

Oppføring lagt til 28. juli 2020

Ytterligere anerkjennelse

Safari

Vi vil gjerne takke Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit), Zhiyang Zeng (@Wester) fra OPPO ZIWU Cyber Security Lab for hjelpen.

Oppføring oppdatert 28. juli 2020

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.