Om sikkerhetsinnholdet til OS X El Capitan 10.11.1, sikkerhetsoppdatering 2015-004 Yosemite og sikkerhetsoppdatering 2015-007 Mavericks

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet til OS X El Capitan 10.11.1, sikkerhetsoppdatering 2015-004 Yosemite og sikkerhetsoppdatering 2015-007 Mavericks.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelige. Finn ut mer om Apple Produktsikkerhet på nettstedet Apple Produktsikkerhet.

Finn ut mer om PGP-nøkkelen for Apple Produktsikkerhet under Slik bruker du PGP-nøkkelen for Apple Produktsikkerhet.

Der det er mulig brukes CVE-IDer som referanse til sårbarheter for ytterligere informasjon.

Finn ut mer om andre sikkerhetsoppdateringer på Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

OS X El Capitan 10.11.1, sikkerhetsoppdatering 2015-004 Yosemite og sikkerhetsoppdatering 2015-007 Mavericks

• Accelerate Framework

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til at vilkårlig kode utføres

Beskrivelse: Det var et problem med ødelagt minne i Accelerate Framework i modus med flere tråder. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av tilgangselementer og forbedret objektlåsing.

CVE-ID

CVE-2015-5940: Apple

• apache_mod_php

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: Flere svakheter i PHP

Beskrivelse: Det var flere svakheter i eldre PHP-versjoner enn 5.5.29 og 5.4.45. De ble løst ved å oppdatere PHP til versjonene 5.5.29 og 5.4.45.

CVE-ID

CVE-2015-0235

CVE-2015-0273

CVE-2015-6834

CVE-2015-6835

CVE-2015-6836

CVE-2015-6837

CVE-2015-6838

• ATS

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: Besøk på en skadelig nettside kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var et problem med skadet minne i ATS. Problemet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2015-6985: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

• Lyd

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Et skadelig program kan bli i stand til å utføre vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var et problem med uinitialisert minne i coreaudiod. Problemet ble løst ved forbedret initialisering av minnet.

CVE-ID

CVE-2015-7003: Mark Brand fra Google Project Zero

• Lyd

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: Avspilling av en skadelig lydfil kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere problemer med skadet minne i håndteringen av lydfiler. Problemene ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2015-5933: Apple

CVE-2015-5934: Apple

• Bom

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Utpakking av et skadelig arkiv kan føre til at vilkårlig kode utføres

Beskrivelse: Det var en sårbarhet i filtraversering i håndteringen av CPIO-arkiver. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av metadata.

CVE-ID

CVE-2015-7006: Mark Dowd fra Azimuth Security

• CFNetwork

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til at informasjonskapsler overskrives

Beskrivelse: Det var et problem med parsing ved håndtering av informasjonskapsler med forskjellig bruk av store og små bokstaver. Problemet ble løst gjennom forbedret parsing.

CVE-ID

CVE-2015-7023: Marvin Scholz og Michael Lutonsky, Xiaofeng Zheng og Jinjin Liang fra Tsinghua University, Jian Jiang fra University of California, Berkeley, Haixin Duan fra Tsinghua University and International Computer Science Institute, Shuo Chen fra Microsoft Research Redmond, Tao Wan fra Huawei Canada, Nicholas Weaver fra International Computer Science Institute og University of California, Berkeley, koordinert via CERT/CC

• configd

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Et skadelig program kan bli i stand til å heve rettigheter

Beskrivelse: Det var en heap-basert bufferoverflyt i DNS-klientbiblioteket. Et skadelig program med mulighet til å forfalske responser fra den lokale configd-tjenesten, kan ha vært i stand til å forårsake kjøring av vilkårlig kode i DNS-klienter.

CVE-ID

CVE-2015-7015: PanguTeam

• CoreGraphics

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til at vilkårlig kode utføres

Beskrivelse: Det var flere problemer med ødelagt minne i CoreGraphics. Problemene ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2015-5925: Apple

CVE-2015-5926: Apple

• CoreText

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: Behandling av en skadelig fontfil kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere problemer med skadet minne under håndteringen av fontfiler. Problemene ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2015-6992: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

• CoreText

Tilgjengelig for: OS X Yosemite 10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Virkning: Behandling av en skadelig fontfil kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere problemer med skadet minne under håndteringen av fontfiler. Problemene ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2015-6975: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

• CoreText

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Behandling av en skadelig fontfil kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere problemer med skadet minne under håndteringen av fontfiler. Problemene ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2015-7017: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

• CoreText

Tilgjengelig for: OS X Mavericks v10.9.5 og OS X Yosemite v10.10.5

Virkning: Behandling av en skadelig fontfil kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere problemer med skadet minne under håndteringen av fontfiler. Problemene ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2015-5944: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

• Katalogverktøy

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: En lokal bruker kan bli i stand til å kjøre vilkårlig kode med rotrettigheter

Beskrivelse: Et godkjenningsproblem oppsto under opprettelse av en ny sesjon. Dette problemet ble løst gjennom forbedrede godkjenningskontroller.

CVE-ID

CVE-2015-6980: Michael fra Westside Community Schools

• Diskfiler

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Et skadelig program kan kanskje utføre vilkårlig kode med systemrettigheter

Beskrivelse: Det var et problem med skadet minne i parsingen av diskfiler. Problemet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2015-6995: Ian Beer fra Google Project Zero

• EFI

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: En angriper kan utføre ubrukte EFI-funksjoner

Beskrivelse: Det var et problem med håndtering av EFI-argumenter. Dette ble løst ved å fjerne berørte funksjoner.

CVE-ID

CVE-2014-4860: Corey Kallenberg, Xeno Kovah, John Butterworth og Sam Cornwell fra The MITRE Corporation, koordinert via CERT

• Filbokmerke

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Navigering til en mappe med feilformede bokmerker kan føre til uventet programavslutning

Beskrivelse: Det var et problem med validering av inndata i parsing av bokmerkemetadata. Problemet ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-ID

CVE-2015-6987: Luca Todesco (@qwertyoruiop)

• FontParser

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: Behandling av en skadelig fontfil kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere problemer med skadet minne under håndteringen av fontfiler. Problemene ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2015-5927: Apple

CVE-2015-5942

CVE-2015-6976: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

CVE-2015-6977: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

CVE-2015-6978: Jaanus Kp, Clarified Security som arbeider ved HPs Zero Day Initiative

CVE-2015-6991: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

CVE-2015-6993: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

CVE-2015-7009: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

CVE-2015-7010: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

CVE-2015-7018: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

• FontParser

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Behandling av en skadelig fontfil kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere problemer med skadet minne under håndteringen av fontfiler. Problemene ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2015-6990: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

CVE-2015-7008: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

• Grand Central Dispatch

Tilgjengelig for: OS X Yosemite 10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Virkning: Behandling av en skadelig pakke kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var et problem med ødelagt minne i håndteringen av dispatch-anrop. Problemet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2015-6989: Apple

• Grafikkdrivere

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Et lokal bruker kan være i stand til å forårsake uventet systemavslutning eller lesing av kjerneminne

Beskrivelse: Det vare flere problemer med lesing utenfor grenser i NVIDIA-grafikkdriveren. Problemene ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2015-7019: Ian Beer fra Google Project Zero

CVE-2015-7020: Moony Li fra Trend Micro

• Grafikkdrivere

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: En lokal bruker kan være i stand til å kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Det var et problem med skadet minne i kjernen. Problemet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2015-7021: Moony Li fra Trend Micro

• ImageIO

Tilgjengelig for: OS X Mavericks v10.9.5 og OS X Yosemite v10.10.5

Virkning: Behandling av et skadelig bilde kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere problemer med ødelagt minne i parsingen av bildemetadata. Problemene ble løst gjennom forbedret validering av metadata.

CVE-ID

CVE-2015-5935: Apple

CVE-2015-5938: Apple

• ImageIO

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: Behandling av et skadelig bilde kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere problemer med ødelagt minne i parsingen av bildemetadata. Problemene ble løst gjennom forbedret validering av metadata.

CVE-ID

CVE-2015-5936: Apple

CVE-2015-5937: Apple

CVE-2015-5939: Apple

• IOAcceleratorFamily

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: Et skadelig program kan kanskje utføre vilkårlig kode med systemrettigheter

Beskrivelse: Det var et problem med ødelagt minne i IOAcceleratorFamily. Problemet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2015-6996: Ian Beer fra Google Project Zero

• IOHIDFamily

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Et skadelig program kan kanskje utføre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Det var et problem med skadet minne i kjernen. Problemet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2015-6974: Luca Todesco (@qwertyoruiop)

• Kjerne

Tilgjengelig for: OS X Yosemite v10.10.5

Virkning: En lokal bruker kan bli i stand til å kjøre vilkårlig kode med systemrettigheter

Beskrivelse: Det var en type forvirringsproblem i valideringen av Mach-oppgaver. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av Mach-oppgave.

CVE-ID

CVE-2015-5932: Luca Todesco (@qwertyoruiop), Filippo Bigarella

• Kjerne

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan være i stand til å utføre vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var et problem med uinitialisert minne i kjernen. Problemet ble løst ved forbedret initialisering av minnet.

CVE-ID

CVE-2015-6988: The Brainy Code Scanner (m00nbsd)

• Kjerne

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Et lokalt program kan forårsake tjenestenekt

Beskrivelse: Det var et problem under gjenbruk av virtuell minne. Problemet ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-ID

CVE-2015-6994: Mark Mentovai of Google Inc.

• libarchive

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: Et skadelig program kan være i stand til å overskrive vilkårlige filer

Beskrivelse: Det var et problem i banevalideringslogikken for symlinks. Problemet ble løst gjennom forbedret banerensing.

CVE-ID

CVE-2015-6984: Christopher Crone fra Infinit, Jonathan Schleifer

• MCX-programrestriksjoner

Tilgjengelig for: OS X Yosemite 10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Virkning: En utvikler-signert utførbar fil kan innhente rettigheter med restriksjoner

Beskrivelse: Det var et problem med validering av berettigelse i Managed Configuration. En utviklersignert app kunne omgå restriksjoner i bruken av begrensede rettigheter og heve privilegier. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av klargjøringsprofil.

CVE-ID

CVE-2015-7016: Apple

• mDNSResponder

Tilgjengelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Virkning: En ekstern angriper kan være i stand til å forårsake uventet avslutning av et program eller kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere problemer med ødelagt minne i DNS-dataparsingen. Problemene ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2015-7987: Alexandre Helie

• mDNSResponder

Tilgjengelig for: OS X El Capitan v10.11

Virkning: Et lokalt program kan forårsake tjenestenekt

Beskrivelse: Et dereferanseproblem for en null-peker ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2015-7988: Alexandre Helie

• Net-SNMP

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan være i stand til å forårsake tjenestenekt

Beskrivelse: Det var flere problemer i netsnmp versjon 5.6. Problemene ble løst ved bruk av rettelser som påvirker OS X oppstrøms fra.

CVE-ID

CVE-2012-6151

CVE-2014-3565

• OpenGL

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til at vilkårlig kode utføres

Beskrivelse: Det var et problem med ødelagt minne i OpenGL. Problemet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2015-5924: Apple

• OpenSSH

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: En lokal bruker kan være i stand til å utføre representasjonsangrep

Beskrivelse: Det var et problem med rettighetsseparasjon i PAM-støtten. Problemet ble løst gjennom forbedrede godkjenningskontroller.

CVE-ID

CVE-2015-6563: Moritz Jodeit fra Blue Frost Security GmbH

• Sandkasse

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: En lokal bruker kan være i stand til å kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Det var et problem med validering av inndata ved håndtering av NVRAM-parametere. Problemet ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-ID

CVE-2015-5945: Rich Trouton (@rtrouton), Howard Hughes Medical Institute, Apple

• Skriptredigeringsprogram

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: En angriper kan lure en bruker til å kjøre vilkårlig AppleScript

Beskrivelse: I enkelte tilfeller ba ikke skriptredigeringsprogrammet om bekreftelse fra brukeren før utføring av AppleScript. Problemet ble løst ved å be om bekreftelse fra brukeren før utføring av AppleScript.

CVE-ID

CVE-2015-7007: Joe Vennix

• Sikkerhet

Tilgjengelig for: OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v 10.11

Virkning: En Apple-merket binærfil kan brukes til å laste vilkårlige filer

Beskrivelse: Visse Apple-merkede kjørbare filer lastet apper fra relaterte lokaliteter. Dette ble løst gjennom tilleggssjekker i Gatekeeper.

CVE-ID

CVE-2015-7024: Patrick Wardle fra Synack

• Sikkerhet

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Behandling av et skadelig sertifikat kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere problemer med ødelagt minne i ASN.1-dekoderen. Problemene ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-ID

CVE-2015-7059: David Keeler fra Mozilla

CVE-2015-7060: Tyson Smith fra Mozilla

CVE-2015-7061: Ryan Sleevi fra Google

• Sikkerhet

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Et skadelig program kan være i stand til å overskrive vilkårlige filer

Beskrivelse: Det var et problem med dobbel frigivelse i håndteringen av AtomicBufferedFile-deskriptorer. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av AtomicBufferedFile-deskriptorer.

CVE-ID

CVE-2015-6983: David Benjamin, Greg Kerr, Mark Mentovai og Sergey Ulanov fra Chrome Team

• SecurityAgent

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11

Virkning: Et skadelig program kan kontrollere meldinger fra nøkkelringtilgang programmatisk

Beskrivelse: Det fantes en metode som programmer kunne bruke til å opprette syntetiske klikk i nøkkelringmeldinger. Problemet ble løst ved å deaktivere syntetiske klikk for Nøkkelringtilgang-vinduer.

CVE-ID

CVE-2015-5943

OS X El Capitan v10.11.1 inkluderer sikkerhetsinnholdet til Safari 9.0.1.
Sikkerhetsoppdatering 2015-004 og 2015-007 anbefales for alle brukere og forbedrer sikkerheten til OS X.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.